Slovensko-Srbsko,20-10, 6.kolo Tlačiť E-mail
Napísal Edo Velecký   
24. 06. 2010
SLOVAKIA vs SERBIA 20 - 10 VP (48 - 26 IMP)

Srbi sú na štvrtom mieste, ide im dobre, porazili dokonca vysoko Talianov. Pred ME som im ponúkol tréningový zápas na BBO, neobťažovali sa ani povedať nie.

Strácaju hneď v prvom rozdaní 5 impov. V rozdaní č.4 licitujú nezmyselný slem a strácajú ďalších 12 impov. Je to príliš pekné, než aby to trvalo dlhšie. Prichádza rozdanie č.7, v ktorom Lohay na Weste má nasledovný list:
Image
a licitácia prebieha nasledovne.
Image
Čo vynesiete? Ak ste sa rozhodli nevyniesť tref, je zle. Ak ste sa rozhodli vyniesť srdce, je ešte horšie - veď partner mohol licitovať 2 srdcia s nejakou slušnou srdcovou toleranciou a pravdepodobnou kopkou bodov. Jeho mlčanie po trefovom otvorení a následná kontra ukazuje trefovú dĺžku. Srdcový výnos nás stál 8 impov, po trefovom by sme 13 získali. Ech.

Väčšia strata prichádza v rozdaní č.9. V otvorenej miestnosti po Veleckého otvorení Srbi licitujú 4 srdcia, ktoré Filip s 2 esami kontruje. Smola, plus jedna. V zatvorenej miestnosti Lohay z pozície Westu v licitácii 3krát všeličo kontruje a ani raz nepodporí so slušným srdcovým fitom partnerom 2 krát licitované srdcia.  Ech, ech, 12 impov skončilo kdesi v Belehrade. Viac však už na toto konto v tomto zápase neprišlo.

Najprv plníme čiasťák na oboch stoloch za 7 impov, potom sa v rozdaní č.14 pár Lohay-Henc zastavil pod hrou (10 zdvihov v bezoch je zhora), ale po súperovom oživení licitácie 3NT predsa len našiel. Srbi dali zásadovú kontru, Henc mohol vraj splniť plus 4, ale aj plus 3 bolo uspokojujúce (rečené slovníkom Nera Wolfa). 10 impov pre severnejších Slovanov, čiže pre Slovákov, ak nemáte doma glóbus. 10 impov prikladáme v rozdaní č.17, kde pár Lohay (takéto slemy su silnou Karčiho stránkou)-Henc bez problémov došiel do trefového slemu, ktorý Srbi vynechali. Tým zisky a straty končia, čo je škoda hlavne vzhľadom na rozdanie 18, kde Velecký v obtiažnej situácii licituje výborné 3NT, ktoré by Srbi na druhom stole asi vynechali, avšak Lohay dal na 3 trefy informačnú kontru( vraj 10 bodov a viac, splnené s prstom v nose), takže alternatívna budúcnosť tohto rozdania nám zostala utajená.  Vyhrávame však 20:10. To by šlo.

Ďalšie články na túto tému: