Jesolo, záver turnaja Tlačiť E-mail
Napísal Edo Velecký   
24. 07. 2007

Pred zápasom s Rakúskom sme sa prvý raz dostali na posledné miesto, ktoré doteraz okupoval práve náš súper. Naša strata je však len 4VP. Rakúšanov mám trochu odsledovaných a tak si myslím, že pri dobrom výkone máme slušnú šancu ich poraziť.

Záznam z tohoto zápasu nájdete tu. Ako zo záznamu vidieť, prehrali sme tento dôležitý zápas v pomere 8-22 VP (38-73 imp). Opäť sme teda strácali veľké množstvo impov, ktoré sa nedarilo kompenzovať adekvátnymi ziskami. Naše významnejšie zisky boli v v zaujímavom a rozlohovom rozdaní číslo 5 a trochu náhodne v rozdaní číslo 10. Strát bolo oveľa viac. V rozdaní číslo 7 licituje Tomčáni zlých 6NT, ale ani dobrým 6srdciam by šťastie nežičilo a tak strácame 13 impov rovnako ako tie družstvá, ktoré hrajú srdcový slem. Aj najväčšia strata je spojená s Tomčánim, ktorý v rozdaní číslo 20 zohráva jeden tref s kontrou a padá z neho za 1100. Zo záväzku možno padnúť aj o zdvih menej a zároveň možno ľahko splniť 4piky, ktoré padol Sidor na protilinke v druhej miestnosti. Takto nás posledné rozdanie stálo 16 impov a spolu z ostatnými stratami nás prikovalo na posledné miesto súťaži.

V tento deň hráme ešte proti dvom severským družstvám. Zápis zo zápasu s Nórskom, ktoré v súťaži zhruba do polovičky viedlo, nájdete tu. O tomto zápase platí to isté čo o iných zápasoch, ktoré skončili podobným výsledkom, snáď to len možno v tomto zápase viac podčiarknuť. Neporážala nás len nepochybne vyššia herná kvalita kvalita súperov, ale zároveň aj úplná strata formy spojená s nepochopiteľnými chybami. Tragické je rozdanie číslo jedna, kde Lukoťka už chcel reklamovať všetky zdvihy, ale napokon si to rozmyslel a po dvoch tromfových kolách zahral v prvom kole trefov malý tref od AK. Tento výpadok nás stál 17 impov. Nasledujú ďalšie hrubé chyby. V rozdaní číslo 4 Lukoťka zahajuje dražbu 1srdce, South zasahuje 2trefy. Väčšina Eastov potom na reopen pozícii kontrovala a hral sa záväzok 2trefy s kontrou. Náš East licituje pikový reverz, čo podnietilo 3NT od Tomčániho, ktoré Lukoťka však opravil do 4srdcí.... prišla kontra, súperi zapísali 800 a darček v podobe 14 impov. Rovnaký počet impov strácame za zlý licit jedného páru a debaklovú cardplay oboch párov, špeciálne aj za výnos druhého páru v rozdaní číslo 7. Ako keby nestačilo, Nóri sú jedným z dvoch družstiev, ktoré licitujú trefový slem v náročnom rozdaní číslo 10. Piaty dvojciferný úder počas púhych desiatich rozdaní zápas definitívne rozhoduje... prehrávame opäť veľmi vysoko 1-25 VP (20-98 imp).

Našim druhým severským súperom je Dánsko, ktoré ašpiruje na postup na MS, čiže na umiestnenie v prvej šesťke. Zápis z tohto zápasu nájdete tu. Nieto v ňnom veľa povzbudujúceho. Prvú veľkú stratu utŕžime v rozdaní číslo 3, v ktorom len naše družstvo nehrá celoherný záväzok. Stratu zdupľujeme v rozdaní číslo 7, kde je zase naše družstvo jedno z troch družstiev, ktoré hrá celoherný záväzok a neplní ho. Šeredne zlý odhad karty v rozdaní číslo 11, keď Kianica kontrou zastavuje súperov na 3 trefoch, nás stojí 12 impov. V nasledujúcom rozdaní získavajú Dáni opäť 12 impov, tentoraz plne vlastnou zásluhou, lepším licitom a card play. Posledný veľký zisk pre Dánov prichádza v rozdaní číslo 18, v ktorom Dáni hrajú 6kár. Ak sa na rozdanie pozriete, tak vidíte, že obrana môže stiahnuť 2 piky. Že by obranca netrafil výnos? Nuž áno, Kianica "netrafil" výnos a to dokonca napriek tomu, že Sidor stihol zasiahnuť do licitácie 1pik. Obrat 20 impov, príčina je ale úplne nepochopiteľná. Zápas prehrávame 5-25 VP (8-61imp) a sme definitívne bez ohľadu na výsledok posledného zápasu na poslednom mieste.

Posledný zápas hráme v sobotu 21.júla proti Maďarsku. Zápis z tohoto zápasu nájdete tu. V prvom rozdaní získavame vďaka aktívnej dražbe na oboch stoloch 8 impov. O vedenie v zápase prichádzame vtedy, keď Lukoťka dostal nasledujúci list: p 7654 ,AJ983,5, 762. Tomčani v druhej hre otvoril na prvom mieste 1pik, súper za ním licitoval 3NT, v prvej hre. Malý test: čo zalicitujete? Správnu odpoveď sa dozviete po kliknutí na tento riadok..
Maďari však dlho nevedú, hneď v nasledujúcom rozdaní si zapisujeme šťastných 14 impov vďaka splneniu 3NT. Sidor zahral pri zohrávke srdcový expas ku dáme, ktorý sedel, kým maďarský hlavný hráč neuspel pri snahe získať zdvih pomocou expasu ku károvým figúram. V rozdaní číslo 12 skúšajú Maďari pikový slem, kým naši nie a získavame 11 impov. Púhe štyri rozdania pred koncom vedieme 43-16 imp, čo by zodpovedalo výhre 21-9 VP. Prichádza však strata 36 impov. Najprv v rozdaní číslo 17 hrajú obaja hlavní hráči zle záväzok 1NT, ale Sidor s Kianicom väčšinou potrebný zdvih odovzdajú a tak tomu je aj teraz. V rozdaní číslo 18 padá Kianica z vykladaných 3NT, v rozdaní číslo 19 hrajú Kianica so Sidorom miesto vykladaných 3NT ťažko splniteľných 5trefov a ani záväzok neplnia. Zápas pred posledným rozdaním stojí na remízu, avšak v poslednom rozdaní Tomčáni musí dať výnosovú kontru na 3NT a hlavný hráč nemôže nezobrať 10 zdvihov, takže zápas prehrávame v pomere 13-17 VP (43-52imp).

Na záver ešte niekoľko obrázkov z ME v Jesole: zo zápasov nášho družstva a zo záverečného ceremoniálu (pre zmenu obrázkov v galérii použite skryté tlačidlá nachádzajúce sa na okrajoch fotiek v ich hornej časti ).


gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
  



Zaraď medzi obľúbené (213) | Citovať tento článok | Počet prečítaní: 3556


Pridať komentár

Písať komentáre môžu iba registrovaní užívatelia.
Prihláste sa alebo sa registrujte.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved



Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.