Jesolo úvodný deň Tlačiť E-mail
Napísal Edo Velecký   
12. 07. 2007
Prvý súťažný deň v Jesole začal schôdzkou kapitánov. Na schôdzke nám prevažne zopakovali informácie uverejnené na webe, prípadne zdôraznili, ktoré novinky budú pečlivo dodržiavať a ich ignorovanie prísne trestať. Vedenie a organizácia súťaží smeruje ku stále sa stupňujúcej automatizácii pomocou počítačov, čo prináša samozrejme väčšinou plusy. Klasickým plusom je použitie Bridgemate, vďaka ktorému už nie sú potrební skóreri a zároveň možno vo vugraphe sledovať stav všetkých zápasov po každom odohratom rozdaní. Oboje je skvelá vec. Už aj nasadzovanie hráčov do nasledujúceho zápasu, tzv.line-up sa robí pomocou počítača, pričom kapitáni musia použivať špeciálny prístupový kód.

Po schôdzke kapitánov nasledovalo slávnostné otvorenie súťaže. Na rozdiel od iných akcií EBL šlo tentoraz o triezvu, zdrojmi neplýtvajúcu akciu.

O 20.30 hod bola potom súťaž zahájená. Slovensko začínalo proti Švédsku, proti súperovi, ktorý je pokladaný za jedného z miernych favoritov súťaže. Kianica-Sidor hrali pritom v otvorenej miestnosti proti majsterkám sveta z Piešťan, čiže proti páru dievčat Rimstedt-Sivelin.

Začali sme dobre, ziskom 3 impov v prvom rozdaní a tak sme sa hneď, ale zároveň aj naposledy ujali vedenia. V rozdaní číslo 2 Kianica so Sidorom vynechávajú 4srdcia (ako jediní na sále) a strácame 10 impov. Po tejto zbytočnej strate nasledujúcich desať rozdaní prebieha zápas vyrovnane, obe družstvá hrajú dobre a tak po 12 rozdaniach je stav zápasu 12-4 pre Švédsko.

V rozdaní číslo 13 Švedi plnia trochu pochybné čiastočné záväzky na oboch stoloch, 6 impov pre súperov. V ďalšom rozdaní hrajú Lukoťka s Tomčánim agresívne 4 srdcia, ktoré splniť nie je možné, kým súperi sa zastavujú na 3 srdciach. Opäť 6 impov pre súperov.

Prichádza rozdanie číslo 16.


Obe družstvá licitujú 6 kár. Švédi hrajú slem z pozície Westu. Sidor samozrejme vynáša svoj trefový singl, hlavná hráča skúša zo stola malý tref, ale neúspešne. Kianica vrátil srdce a počkal si na druhý trefový zdvih.

Naši hrajú slem z pozície Eastu. South, ktorý snaživo vstupoval do licitácie, najprv srdcovým blokom, potom dokonca ešte licitoval 5 trefov, vynáša srdocvú dámu. Hlavný hráč hral 3 kolá tromfov, potom na srdce zahadzuje pik, dokončuje elimináciu prebitím piku .... a potom zahral z ruky trefovú dámu, ktorá South dostala do bezvýchodiskovej situácie.Veľmi pekne, Robert, ale existovala lepšia, 100% zohrávka. Získávame však 16 impov, stav zápasu je v tejto chvíli 24-20 impov pre Švédsko. Už by mohol byť koniec, vravím si...

Koniec však ešte nie je. A v rozdaní číslo 18 strácame desať impov, lebo v otvorenej nelicitujeme 4 srdcia, ktoré je možné splniť a ktoré Švédi licitujú a ktoré naši v zatvorenej miestnosti mohli po chybe hlavného hráča poraziť. Škoda teda skoro dvojnásobná. Strata sa opakuje v rozdaní číslo 19, kde Kianica neplní 3nt. Zrazu prehrávame o 24 impov, čo by znamenalo prehru v pomere 20:10 na VP. Našťastie, majsterky sveta licitujú v poslednom rozdaní 6 pikov, pričom ich tromfová farba je AKxxx proti xx a slem vďaka rozlohe pikov 4-2 padajú, kým naši v zatvorenej miestnosti plnia pohodlne 6NT. Zisk 17 impov mení stav zápasu na 45-35 imp, čiže 16:14 pre Švédsko. S týmto výsledkom sme veľmi spokojní.





Zaraď medzi obľúbené (220) | Citovať tento článok | Počet prečítaní: 5241


Pridať komentár

Písať komentáre môžu iba registrovaní užívatelia.
Prihláste sa alebo sa registrujte.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved



Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.