Jesolo,Turecko Tlačiť E-mail
Napísal Edo Velecký   
17. 07. 2007

V pondelok 17.júla hráme jeden zápas. Končí sa totiž súťaž dievčat, začína súťaž dorastencov a toto striedanie hráčov si vyžaduje svoj čas a príslušné ceremoniály. Takže večer o 20.30 hod nastupujeme proti Turecku.
 
Záznam z tohto zápasu nájdete tu. Začíname stratou ôsmich impov v rozdaní číslo 1, kde Sidor a Kianica nestačia položiť 3NT. Tento úder spomenutý pár vracia v rozdaní číslo 3, kde Sidor s listom p96,A42,KJ,AQJ943 po otvorení 1tref zasahuje 1NT, dostáva trestnú kontru a získava 11 zdvihov. Tesné vedenie strácame v rozdaní číslo 4, keď Turci získávajú čiastočný zápis na oboch stoloch. Nemuselo tomu tak byť, keby Lukoťka, ktorý po károvom výnose získal zdvih na károvú dámu, vrátil tref a nie úplne nepochopiteľne káro. Partner pritom v licitácii károvú dlžku ukázal. Zápas sa však vyrovnáva na stav 15-15 po rozdaní číslo 5, keď Turci nelicitujú hru majúc pritom na linke 27 bodov.
 
Prichádza prvý dvojciferný zápis pre Turkov. V rozdaní číslo 9 Kianica nesplnil 4srdcia. Tentoraz vďaka prerieknutiu, lebo bol v mysli natoľko zaujatý plánovaním zohrávky v ďalších zdvihoch, že nesprávne pomenoval kartu, ktorú chcel zahrať zo stola. 11 impov. V rozdaní číslo 10 prichádza overbid páru Tomčani-Lukoťka. Záväzok 3NT sa hrá s kontrou, hlavný hráč však našťastie padá len raz. Strácame však osem impov a na tvári tureckého kapitána, ktorý so skupinou ďalších Turkov sedi v internetovom kútiku vedľa mňa a sledujú zápas pomocou internetu, sa rozprestrel široký úsmev. Turci v tejto chvíli vedú totiž 39-15.
 
Avšak od tejto chvíle budú naši súperi len strácať. Začínajú stratou 11 impov v rozdaní číslo 11. Šesť trefov je pekný záväzok. Lukoťka stiahol kárové eso a pokračoval pikou. Teraz je záväzok relatívne ľahko splniteľný, ale Turek si pred krížovými prebitkami neodohral druhé kolo srdcí. Tomčánimu nebolo ľúto srdcovej dámy, ktorú zahodil na tretie káro a potom už slem splniť nemožno. Tu sme mali trochu šťastia, ale to sme nepotrebovali v rozdaní číslo 14, kde zásluhou lepšieho licitu získávame 8 impov. Prichádza rozhodujúce rozdanie číslo 16. Tomčáni s Lukoťkom hrajú kľudný záväzok 1NT a berú na ňom 9 zdvihov. Turci sa dolicitovali ku 3NT. Ak si pozriete toto rozdanie, tak vidíte, že výnos malým károm poráža 3NT automaticky 2krát. Výnos károvým kráľom zase šance na porazenie prakticky ničí. Kianica sa károvému výnosu však vyhol a vyniesol alternatívne srdce. Partner srdce zobral esom. Záväzok samozrejme môže poraziť aj on, stačí otočiť na kára, ale pre takúto zmenu nemá Sidor žiaden čo len trochu relevantný dôvod a tak pokračoval srdcom. V tejto chvíli môže hlavný hráč vďaka dubl pikovej dáme ľahko splniť. Turek však svojmu šťastiu neveril a miesto na vypadnutie pikovej dámy zahral malý pik ku deviatke, čiže dvojitý pikový impas. Ekvilibristická zohrávka znamenala 4 pády a 11 rozhodujúcich impov pre Slovensko namiesto 10 impov straty. V tejto chvíli vedie Slovensko 17-13 a moji sympatickí tureckí internetoví spoločníci sa už neusmievajú. Náladu im trochu zlepšuje neprehľadné rozdanie číslo 19, kde získávajú 3 impy a vďaka nim napokon zápas prehrávajú len tesne. My registrujeme v tomto kole víťazstvo v pomere 16-14 (49-43), tesné, ale už štvrté vítazstvo z desiatich zápasov. Bude sa nám hodiť, lebo nás čaka veľmi náročný záver turnaja, v ktorom sa stretneme s väčšinou družstiev z čela tabuľky.



Zaraď medzi obľúbené (210) | Citovať tento článok | Počet prečítaní: 5829


Pridať komentár

Písať komentáre môžu iba registrovaní užívatelia.
Prihláste sa alebo sa registrujte.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
 
 
 
 

Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.