Istanbul 2014 BAM a záver súťaže Tlačiť E-mail
Napísal Robert Lukoťka   
27. 08. 2014
Vyraďovacia fáza

Začnem výsledkami v našej kategírii
Výsledky U20
1. Švédsko
2. USA 1
3. Nórsko

Vyhral nakoniec jeden z najväčšich favoritov. V porovnaní so skupinovou fázou prekvapil zlepšenými výkonmi tím USA 1. Za povšimnutie stojí, že tím Švédska mal iba 4 hráčov. Podľa informácií od Švédov proste viac hráčov porovnateľných s nominovanou štvoricou nebolo. Švédom sa to však podarilo a ich víťazstvo je plne zaslúžené.

Výsledky dievčatá
1. Francúzko
2. Čína
3. Taliansko

Kategória dievčatá je dlhodobo slabšie obsadená a aj WBF aj EBL má problém zohnať dostatočný počet tímov (na MS napríklad hrali aj Nórky, pričom ich federácia pôvodne ani nechcela poslať tím na ME). Najsilnejšie tímy sú však veľmi kvalitné. Na medajly nedosiahli ani silné Holanďanky (s Magdou Tichou) ani Poľky.

Výsledky U25
1. Nórsko
2. Holansko
3. Poľsko

Najsledovanejšia kategória na majstrovstvách sveta. Úroveň je viditeľne vyššia ako v zvyšných dvoch kategóriách. Víťazstvo si skvelým výkonom vybojovalo skvlým výkonom v záverečnom segmente Nórsko (vyhralo na IMPy 63:10). Poľsko sa muselo uspokojiť s jedinou medajlou - bronzovou, pričom predchádzajúce dve majstrovstvá sveta vyhrali aj v kategórii U20 aj v kategórii dievčatá. Výsledky Poľska ukazujú aké ťažké je pretaviť úspech v kategórii U20 do úspechu v kategórii U25.

------------------------------------------------------------------------------------------

My sme voľný deň využili na prehliadku Istanbulu. Porom nasledoval BAM turnaj pre vypadnuté tímy zo všetkých kategórii (tímy, ktoré vypadli zo štvrťfinále sa tiež mohli zapojiť). Kombinovaný Česko-Slovenský tím sa skončil na peknom 5. mieste. Po turnaji sme ešte mali jeden deň v Istanbule. Prvýkrát sme sa dostali k moru. Príliš nás to neoslovilo, vstupné bolo približne 4.5EUR, pláž bola preplnená a do vody sa mohlo isť iba tesne vyše pása (merané na mne), inak si po vás prišiel plavčík.

Na záver ešte upravím hrubú dezinformáciu z prvého člňanku. Jedlo v areáli bolo katastrofálne a určite nie chutné ako som opisoval v prvom článku. Problémom bolo, že celé dva týždne bolo jedlo celý čas v podstate rovnaké a ku koncu sa tešili obľube jedlá ako napríklad ryža. Prekvapilo ma taktiež, že kebaby v Istanbule boli tiež podpriemerné. Všetci sme sa pri odchode naozaj tešili domov. Domov sme cestovali opäť cez Budapešť. S dopravou z Budatešti pomohla mama Jura Kvočeka.


Fotoalbum č.2 z Istanbulu

 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 

Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.