Istanbul 2014, prvý deň Tlačiť E-mail
Napísal Robert Lukoťka, Edo Velecký   
14. 08. 2014
Výsledky prvého dňa:

1. CANADA vs SLOVAKIA 1.35 - 18.65 VP (27 - 69 IMP)
Úvodný zápas nezastihol ani jedno družstvo v dobrej forme. Horšie však na tom boli Kanaďania a tak sme zaknihovali prvé a výrazné víťazstvo.

2. POLAND vs SLOVAKIA 3.45 - 16.55 VP (4 - 31 IMP)
Poľsko je v mládežníckych kategóriach extra trieda. Naši však podali výrazne lepší výkon ako v prvom zápase a tak sme zaregistrovali síce nižšie víťazstvo ako v prvom kole, ale zato naozaj cenné.

3. SLOVAKIA vs SWEDEN 6.04 - 13.96 VP (28 - 42 IMP)
Švédske družstvo je majster Európy z minuloročných ME (tam ich však Slovensko nachytalo na hruskách a zápas s nimi vysoko vyhralo), jeden pár je majstrom Európy z tohtoročných ME párov, družstvo má za sebou aj úspešné vystúpenia v amerických špičkových open súťažiach, proste je to družstvo ako remeň a jeden z favoritov súťaže. Preto výsledok nie je zlý, aj keď mohol byť aj oveľa lepší, ale to by chcelo lepšie brániť a poraziť 3-4 celoherné záväzky.

Poradie po treťom kole:

Ako vidíte, Slovensko je na povzbudivom piatom mieste s veľmi slušným ziskom vyše 41 VP. Máme k dispozícii aj stránku šampionátu, kde možno nájsť priebežné výsledky a ostatné zaujímavé výsledky.
 
Dve kuriozity týkajúce sa súťaže juniorov. Súťaže sa dodatočne pre odstúpenie iného účastníka zúčastňuje družstvo Nemecka, v ktorom však hrá aj jeden maďarský pár (týka sa to však len tejto súťaže). Zdá sa, že zaisťovanie náhradníkov prebiehalo dosť horúčkovitým spôsobom. Druhá informácia sa týka družstva Botswany, ktoré zažilo naozaj tvrdý krst ohňom, keď má po štyroch zápasoch na konte 0.00 VP, nakoľko všetky zápasy prehralo v rozsahu cca od 80 do 130 impov. Budeme mládencom z Afriky držať palce, aby sa čo najskôr dostali z východzieho bodu a nevytvorili nebodaj nepokoriteľný záporný rekord.

Pridávam teraz emailovú informáciu od Roba Lukoťku, npc slovenského družstva, ktorú som práve dostal:
 
Majstrovstvá sa konajú v areáli Koc Univerzity.
Areál je uprostred lesa, asi hodinu od centra Istanbulu. V okolí areálu je naozaj iba les, takže tu nie je nič, čo by nás rozptyľovalo. Areál je pekný, okrem ubytovania, hracej miestnosti a jedálne je tu supermarket a niekoľko reštaurácií. Jednou zo zaujímavostí je, že v celom areáli je zakázaný alkohol.

Slovensko - Kanada 18.65:1.35 (69:27)

Zápas proti Kanade sme začali veľmi zle. Nebyť toho, že Kanaďan padol zo slemu v prvej partii (ktorý mal splniť), mohli sme po piatich rozdaniach prehrávať o 40IMP. Našťastie sme prehrávali o iba o 17. Kanaďania neboli obzvlášť silní. V ďalšom priebehu urobili veľa chýb, naopak my sme sa chybám vyvarovali. Výsledkom bolo vysoké víťazstvo. Pripájam najdôležitejšie rozdanie zápasu.

Rozdanie č.1, Dealer: N, NONE vul

V rozdaní je dobrý kárový slem. Ťažkosti v jeho vylicitovaní spôsobuje dôležitá singl DQ. V otvorenej miestnosti si Jakub neuvedomil hodnotu svojej singl dámy tromfovej a dvoch es a po tom, čo Juro ukázal 7 kár, ukončil dražbu v 5 kárach. V zatvorenej miestnosti súperi hrali 6NT. Martin (sever) vyniesol pik. Hlavný hráč nepochopiteľne zahral eso pikové, čím sa zbavil prvej možnosti hádať. Zostal mu jeden pokus na výber správneho impasu. Nesprávny výber následne rozhodol o vyše 20 IMPoch.

Slovensko - Poľsko 16.55:3.45 (31:4)

Chlapci hrali celý zapas dobre. V niekoľkých rozdaniach nám pomohlo šťastie alebo súperi a bolo z toho nečakané víťazstvo.


Znova bol v prvom rozdaní slem. Dôležité bolo zabezpečiť, aby ho zohrával W. Jakubovi s Jurom sa to podarilo napriek tomu, že si uzhodnili kára (a nebolo jasné, či je 6NT dobrý záväzok):


Slovensko - Švédsko 6.04:13.96 (28:42)

O niečo horší výkon ako proti Poľsku, stále však solídny. Na rozdiele oproti ostatným výsledkom sa podpísalo aj to, že šťastia a nečakanej pomoci od súperov bolo menej. Výsledok je prijateľný.

V celkových výsledkoch prekvapuje 15. miesto Holandska a 14. miesto Poľska. Oba tímy mali na úvod pomerne náročné rozlosovanie a Poliaci mali proti nám aj pomerne smolu. Vedú Francúzi, pred Švédskom a Hongkongom. Veľmi dobre vyzerá Švédsko, ktoré na rozdiel od zvyšných dvoch tímov malo na prvý deň náročný žreb. Z podobného hľadiska vyzerá dobre aj štvrté miesto Nórska. Zajtra nás čaká Turecko, Francúzko a Čile. Táto trojica súperov vyzerá byť prekvapivo o trochu silnejšia ako tá dnešná. Ak však chlapci budú pokračovať v dobrých výkonoch z prvých zápasov, nie je sa čoho obávať.


 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 

Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.