Pred mládežníckými MS2014 v Istanbule Tlačiť E-mail
Napísal Robert Lukoťka   
11. 08. 2014
Od 13.-25. augusta sa naša reprezentácia U20 v zložení Juraj Kvoček, Jakub Jakabšic, Martin Vodička, Adam Kubica a nehrajúci kapitán Robert Lukoťka zúčastní tímových majstrovstiev sveta v Turecku.

Účasť na majstrovstvách sveta si Slovensko zabezpečilo 6. miestom na minuloročných majstrovstvách Európy v Poľsku. Aj keď postupovať malo pôvodne 6 tímov + Turecko, z dôvodu odhlásenia niektorých tímov a nenaplneniu kvót menšími zónami WBF sa majstrovstiev zúčastní aj reprezentácia Česka, ktorá skončila na 9. mieste. Vybrané zápasy z majstrovstiev bude možné pozerať na BBO. Na rozdiel od ME v Poľsku, MS sa môžu zúčastniť iba hráči narodení v r. 1994 alebo neskôr, preto v porovnaní s nomináciou na ME z družstva vypadol Jakub Rumančík.
 
Konkurencia na MS je pomerne tvrdá, najmä vzhľadom na absenciu bridžovo menej rozvinutých krajín v našej kategórii. Podľa môjho názoru čo do hráčskej kvality patríme zhruba na 12. miesto. Každopádne stred štartového poľa je veľmi vyrovnaný a o poradí v strednej časti tabuľky rozhodne aj to ako sa jednotlivé tímy vysporiadajú s miestnymi podmienkami, s hracou záťažou a dôležitú úlohu určite zohrá aj štastie v kľúčových rozdaniach.
 
Do Istanbulu vyrážame 12. augusta (utorok), letíme z Budapešti (kam cestujeme autom). Po náročcnej ceste príde deň voľna pred súťažou určite vhod. Hrať sa začína 14. augusta (štvrtok) a naším prvým súperom je Chile. Celý rozpis si môžete pozrieť tu.


 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 

Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.