Istanbul 2014, druhý deň Tlačiť E-mail
Napísal Robert Lukoťka, Edo Velecký   
15. 08. 2014
Výsledky druhého dňa:

1. SLOVAKIA vs TURKEY 6.04 - 13.96 VP (11 - 25 IMP)
Turecké družstvo je málo známe, ale turecký bridž prežíva silný rozvoj a má k dispozícií bohaté zdroje, takže výkonnosť družstva musí byť dobrá. Slovenskom dobre hraný zápas napokon skončil prehrou, ktorú zapríčinila agresívnejšia licitácia celoherných záväzkov súpermi a nevyužitá príležitosť splniť obtiažne 3NT. Prehra nepotešila, ale dobrý bridž je povzbudivý.
 
BBO súbor zápasu Slovensko - Turecko (6.04-13.96 VP, 11-25 Imp) si môžete spustiť tu.

2.FRANCE vs SLOVAKIA 10 - 10 VP (31 - 31 IMP)
Francúzske družstvo hrá na MS dobre a tak tento zápas bol ďalšou skúškou našich hráčov. Zápas bol dramatický, naši viedli a mohli viesť aj výrazne vyššie, ale Francúz šťastne splnil vykladaný slem, ktorý veľmi zle zohrával a v ďalšom sleme sa pre zmenu Juro v obrane prehodil. Francúzi zápas napokon vyrovnali až dobrým finišom v poslednom rozdaní.

BBO súbor zápasu Slovensko - Francúzsko (10-10 VP, 31- 31 Imp) si môžete spustiť tu.

3. SLOVAKIA vs CHILE 16.88 - 3.12 VP (30 - 1 IMP) (28 - 42 IMP)
Pokojným vyváženým bridžom (až na veľmi zbytočný pokus o slem v predposlednom rozdaní, ktorý však šťastne dopadol) Slovensko hladko porazilo atraktívneho juhoamerického súpera.

Poradie po šiestom kole:

Ako vidíte, Slovensko si drží povzbudivom piatom miesto s odstupom 13 VP na deviate miesto, kde sa však momentálne nachádza silné a hore smerujúce Holandsko, tesne nasledované prvým družstvom USA a družstvom Česka. Boj o postup bude ešte veľmi tvrdý a plný rôznych prekvapení. K dispozícii máme aj stránku šampionátu, kde možno nájsť priebežné výsledky a ostatné zaujímavé výsledky.
 
Pridávam teraz emailovú informáciu od Roba Lukoťku, npc slovenského družstva:

Výsledky zápasov:
Slovensko - Turecko 6.04:13.96 (11:25)
Slovensko - Francúzko 10:10 (31:31)
Slovensko - Čile 16.88:3.12 (30:1)
Po druhom dni: 5.miesto 74.16, dnes sme získali 32.92VP.

Až na nedostupnosť piva sú podmienky v areáli univerzity veľmi dobré. Na dnešnom koktejli na pozvanie prezidenta WBF (koktejl = napríklad Sprite s kolieskom citrónu) nám napadlo, že práve toto stojí za nepresvedčivými výkonmi Poliakov na turnaji. Taktiež jedlo v miestnej jedálni je chutné, avšak jedlá sa akosi opakujú -až 6-krát zo 7 jedál sme mali paradajkovú polievku (ako jednu z dvoch polievok na výber, druhá polievka sa tiež príliš nemení). Späť ku kartám

Slovensko - Turecko 6.04:13.96 (11:25)

Zápas sme hrali pomerne dobre. O výsledku rozhodli dve tesné hry. Obe Turci vylicitovali a my po naších atypicky silných blokových otvoreniach nie. V oboch partiách kľúčové impasy sedeli, čo rozhodlo o výhre Turecka.

Slovensko - Francúzko 10:10 (31:31)
Zápas prebiehal dlho vyrovnane. V partii 20 Martin s Adamom veľmi pekne porazili 4H. Žiaľ, bola z toho mierna strata, keďže Jakub nechal súperov hrať 3 trefy. Potom nasledovala séria štyroch nevynútených chýb, po dve na každej strane. Zápas nakoniec skončil remízou.

Rozdanie č.21

V zatvorenej miestnosti išla dražba nasledovne:

Následne Jakub zvolil opatrné 4D. V tomto momente som sa trochu obával o výsledok partie, jednak byJuro s 0 bodmi teoreticky mohol pasovať a navyše sa Jakub mohol po 5D nechať uniesť a vyskúšať 6. Našťastie, nič, z toho sa nestalo a splnili sme optimálnych 5D.
 
V zatvorenej miestnosti Maťo (E) otvoril 1NT (10-12). N si nevšimol Adamov alert. Keďže Francúzi hrali rôzne obrany na rôzne silné bezy, bol z toho debakel. Privolaný rozhodca skonštatoval, že podľa pravidiel alertovania platných na turnaji 1NT vôbec nemuseli byť alertované. Následne ešte Francúzi skúsili namietať, že na konvenčnej karte je to nejednoznačne - bolo tam 1st-3th position NV, čo si vraj vysvetlili ako 1st a 3th position (v takom prípade by však konvenčka nedefinovala rozsah otvorenia na druhej pozicii), čo tiež u rozhodcov nepochodilo. Žiaľ odpovedali sme ešte drahším Jurovým prehmatom o tri rozdania neskôr. Aj také veci sa raz začas stanú a patrí to k bridžu.

Slovensko - Čile 16.88:3.12 (30:1)
Čilania podali proti nám slušný výkon a tak zápas proti relatívnemu outsiderovi bol naozaj ťažký. Ich očakávané chyby sa postupne dostavili, avšak nebolo ich až toľko. V predposlednom rozdaní si zavaril Jakub.

<
Po otvorení Jurovom (N) minimulti sa Jakub (S) riskantne pokúšal o slem a dostal sa do 5H bez troch es. Po výnose károvým esom zahral W pik. Jakub sa skúsil zbaviť trefov na stole pomocou pikov. Tretí pik však bol prebitý. Následne sa pokúsil zhodiť trefy z ruky avšak štvrté káro bolo prebité. Ako teda Kubo splnil? V druhom kole totiž W vyniesol malý pik a Jurovi teda ešte zostala veľká 9S, ktorú bolo možné šnapnúť len esom, čo obrane nepomáha. Štandardné výnosy majú svoje opodstatnenie.
 
Celkovo, dnešný výkon bol pomerne dobrý a zo získanými VP môžeme byť spokojní. Momentálne sme na veľmi povzbudivom piatom mieste. Štvrťfinále je však stále veľmi ďaleko a v druhej časti turnaja budú potrebné aspoň také dobré výkony ako v prvej. Za nami je dlhý vláčik tímov, ktoré taktiež pomýšľajú na štvrťfinále - Hongkong, Dánsko, Turecko, prebudené Holandsko. Tieto tímy nás môžu veľmi ľahko predbehnúť. O trošku ďalej sú USA 1 a Česko, ktoré tiež môžu v prípade zlepšených výkonov zabojovať o štvrťfinále. 

 
Zajtra nás čaká India, Holandsko a Nórsko. India je povinná jazda a hocijaký výsledok nižší ako 20VP možno považovať za stratené body. Holanďania, dúfajme, budú pokračovať v nevýrazných výkonoch (ich dnešný veľký zisk spôsobil ľahký žreb). Na záver nás čaká jeden z najťažších súperov v skupine - Nórsko. Zajtra by sme teda mohli zarobiť o niečo viac IMPov ako dnes.

Fotoalbum z Istanbulu

PS. Redakčná poznámka (EV). Spravodajstvo tohto druhu je náročné. Ako pre Relého, tak pre mňa. Vyžaduje dosť veľa času, vyžaduje presnosť, pozornosť, odbornosť. Nevieme všetko bezchybne spojiť v tej krátkej dobe, ktorú máme k dispozícii. Naším cieľom je predovšetkým dať čo najviac informácií. Možno sa to zdá byť jednoduché a triviálne, ale robí to málokto a tak to také jednoduché nie je. Podobné pravidelné informácie nenájdete u Poliakov, Maďarov, Čechov, atď, ale zato na Slovensku áno. Jednotlivé správy postupne dopĺňame, vylepšujeme, spresňujeme. Berieme to ako súčasť náplne našej práce a iniciatívu podporujúcu rozvoj nášho bridžu. Ak sa pritom dopustíme nejakej chyby, vecnej alebo formálnej, tak prosím zoberte do úvahy vyššie napísané a nesúďte nás príliš prísne :).

 

 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 

Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.