Istanbul 2014, tretí deň Tlačiť E-mail
Napísal Robert Lukoťka, Edo Velecký   
16. 08. 2014
Výsledky tretieho dňa:

1. INDIA vs SLOVAKIA 1.02 - 18.98 VP (11 - 56 IMP)
Indické družstvo je jasne posledné, získalo dosiaľ len necelé 4VP, vysoká výhra bola povinnosťou. Slovensko po tomto zápase postúpilo na tretie miesto v tabuľke. Ľahkí súperi (posledné dve kolá) sa však minuli.

2.NETHERLANDS vs SLOVAKIA 18.17 - 1.83 VP (61 - 23 IMP)
A ďalšie kolo to aj dokázalo, keď proti tabuľkovo zlepšujúcemu sa Holandsku naši utrpeli prvú veľkú prehru na súťaži. Dôvodom však nebola len dobrá hra súperov.

3. NORWAY vs SLOVAKIA 19.74 - 0.26 VP (53 - 0 IMP)
Proti vedúcemu družstvu súťaže nastupovali naši v ťažkej situácii a výsledok podčiarkol výkonnostný rozdiel medzi oboma družstvami.

Poradie po deviatom kole kole:

Ako vidíte, Slovensko kleslo na ôsme miesto s odstupom 4VP na deviate miesto Holandska. Treba však podotknúť, že veľkú úlohu zohráva, kto má odohraté zápasy s dvomi outsidermi: s Indou a s Chile. Napríklad družstvo Česka ich odohralo dnes a dve maximálne víťaztvá so ziskom 40 VP ho posunuli v tabuľke z desiateho na piate miesto. A "v rezerve" má tieto zápasy napríklad družstvo Poľska, ktoré sa nachádza teraz na jedenástom mieste, len 6VP za naším družstvom. Boj o postup teda musí kalkulovať aj s takýmito faktormi. K dispozícii máme stránku šampionátu, kde možno nájsť priebežné výsledky a ostatné zaujímavé výsledky.

Hodnotenie tretieho dňa od R. Lukoťke, npc Slovenska:

Výsledky zápasov:
Slovensko - India 18.98:1.02 (56:11)
Slovensko - Holandsko 1.83:18.17 (23:61)
Slovensko -  Nórsko 0.26:19.74 (0:53)
Po treťom dni: 8.miesto 95.23, dnes sme získali 21.07VP.



Slovensko - India 18.98:1.02 (56:11)
 
Rozdania v zápase neposkytovali toľko možností na veľké obraty, ako sme si predstavovali. Na vysoké víťazstvo bol potrebný solídny výkon. Ten aj prišiel, a tak sme si pripísali očakávaný vysoký zápis.



Slovensko - Holandsko 1.83:18.17 (23:61)
 
Prvý debakel na týchtom majstrovstvách vznikol kombináciou niekoľkých nepodarených rozhodnutí a niekoľkých zbytočných (najmä licitačných) chýb. Ako príklad uvediem hneď rozdanie číslo 1.



Juro (E) sa rozhodoval medzi transferom a pasom. Obe akcie môžu byť úspešné. Juro sa rozhodol pre pass a keďže partner je blízko maxima a má aj štvorlist srdcový, výsledkom bola vynechaná hra.
 
Ako príklad vyslovene chybného zahrania uvediem partiu č.11, kde sme boli blízko výrazného kladnému zápisu.


3C ukazujú forcing do hry so 4 trefami. Jakub (W) nevenoval dostatočnú pozornosť licitácii a zalicitoval priamočiare 4H, ukazujúce minimum, nezáujem o slem so srdcovou podporou. Ťažko však možno jeho list s extrémne dôležitým KC a so samými užitočnými hodnotami ohodnotiť ako minimálny. Po tejto negatívnej odpovedi sa Juro (E) správne nepokúšal o hraničný slem.
 
Celkovo, Holanďania nehrali nijako obzvlášť dobre. V prípade nášho dobrého výkonu sme mohli pokojne vyhrať.



Slovensko -  Nórsko 0.26:19.74 (0:53)
 
Kým v predchádzajúcom zápase podali veľmi zlý výkon Juro a Kubo, v tomto zápase vyslovene katastrofálny výkon podali Adam a Martin.

 
Veľmi zlými výkonmi v druhom a treťom zápase sme klesli z 3. miesta na 8. Štvrťfinále sa nám poriadne vzdialilo. Za nami s odstupom do 10VP sa tlačia Holanďania, Turci a dokonca Poliaci. V ďalších dvoch dňoch budeme potrebovať na postup veľmi dobré výkony.
 
Zajtra nás čaká Dánsko, Hongkong a Česko. Druhý zápas hráme premiérovo pred kamerami (+prenos na BBO), prestížny zápas s Čechmi bude prenášaný na BBO.
 
Fotoalbum z Istanbulu

 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 

Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.