ME 2014, šiesty deň Tlačiť E-mail
Napísal Edo Velecký   
30. 06. 2014
V sobotu 26. júna pokračovali v chorvátskej Opatiji 52. ME ME v súťaži družstiev šiestym hracím dňom. Naše družstvo hrá v zložení E. Velecký - M. Henc, M. Kemeňová- J. Tomčáni, J. Kvoček-M. Vodička.
 
Prvý zápas proti Španielsku hrali Kemeňová-Tomčáni a Kvoček-Vodička. Zo zápasu popíšem stručne 2 rozdania:

v rozdaní číslo 7 zohrávate šesť srdcí. Výnos káro jack, kráľ bol deklarovaný výnosovou kontrou u partnera vynášajúceho. Máte nasledovnú pozíciu:



Musíte uhádnuť rozloženie srdcovej farby. Nepodarilo sa, mínus 1. Španieli hrali záväzok z druhej strany a zo splnením nemali problémy. Iné, tentoraz snáď aj poučné rozdanie:
 

Padnúť záväzok 4 srdcia sa zdá na prvý pohľad nemožné. Predsa len stalo a malo to svoj bridžový dôvod. Nechám na čitateľa, aby sa ho snažil nájst. Po takýchto rozdaniach sme zápas prehrali 2.69-17.31VP (24-58 imp).
 
Predposledný zápas round robin hráme proti Grécku v zostave Velecký-Henc a Kvoček-Vodička. Tento zápas sme mali vyhrať aj napriek tomu, že sme v rozdaní č.23 zaregistrovali rekordnú stratu 19 impov (na tento rekord sa zložili traja hráči dokopy štyrmi hrubými chybami), ale v poslednom rozdaní strácame zbytočne 5 impov a tak miesto tesnej výhry zápas tesne prehrávame v pomere 10.91-9.09VP (43-40imp).
 
Posledný zápas hráme proti Rusku v zostave Kemeňová- Tomčáni a Velecký - Henc. Bol to dramatický a celkom dobre hraný zápas, ale zároveň platí, že ani jedna strana sa nevyhla zbytočným chybám. Únava sa proste začala prejavovať. Zápas sme vyhrali (každý deň sme jeden zápas vyhrali) v pomere 12.55-7.55VP (50-41 imp). V skupine A sme definitívne skončili na 16. mieste.

 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 

Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.