ME 2014, tretí deň Tlačiť E-mail
Napísal Edo Velecký   
24. 06. 2014
V utorok 24. júna pokračovali v chorvátskej Opatiji 52. ME ME v súťaži družstiev tretím hracím dňom. Naše družstvo hrá v zložení E. Velecký - M. Henc, M. Kemeňová- J. Tomčáni, J. Kvoček-M. Vodička.
 
Prvý zápas proti Škótsku hrali Velecký - Henc a Kvoček-Vodička. Vyhrali sme 18.66-1.34 VP (52-7imp). Po vysokom víťazstve sme poskočili na 12. miesto v našej skupine a naši mladí zaregistrovali svoje prvé (a určite nie posledné) víťazstvo v Open ME. Nasledujúci zápas hráme proti Francúzsku v zostave Velecký - Henc a Kemeňová- Tomčáni. Súperi hrajú naozaj veľmi dobre, zápas prehrávame vysoko 1.34 - 18.66 VP (20-65imp). Jeden výnosový problém. Súperi licitujú 1pik-2trefy-2piky-2nt(gf)-3piky-4trefy(cuebid)-4srdcia(cuebid)-4nt-5trefov (1 eso) - 7pikov vynášate z listu:

Tomčáni vyniesol malé káro a hlavný hráč nasadil eso zo stola. Celé rozdanie:

Zohrával francúzsky viacnásobný majster sveta Levy. Zobral káro esom, odohral vysoké piky zo stola a prešiel do ruky prebratím srdcovej dámy. Teraz vsadil na sediaci trefový impas a delenie trefov 4-3 a tak raz padol. Po zápase prišiel za Tomčánim a zagratuloval mu ku peknému výnosu. Napriek tomu klesáme na 14. miesto.
 
Posledný zápas utorkového rozpisu rozvrhu hráme proti favorizovanému Nemecku v zostave Kemeňová- Tomčáni a Kvoček-Vodička. Zápas prehrávame o 15 impov, v pomere 6.03-13.97 VP (30-45imp) avšak mohlo byť aj lepšie. V tabuľke žiaľ klesáme na 16. miesto.
 
V stredu 25. júna mal byť pôvodne voľný deň. Zavedenia úplne voľného dňa je novinka v programe vnímaná súhlasne ale aj odmietaná. Mňa osobne nenadchýňa. Organizátori užitočnosť tejto novinky zaklincovali tým, že včera ohlásili presun voľného dňa na štvrtok, čo nepriamo potvrdzuje neistotu okolo jeho zavedenia.
 
V stredu začíname proti dosiaľ poslednému Slovinsku a potom hráme proti dvom špičkovým družstvám: favorizovanému Monacu a majstrovi sveta z Lille Švédsku. Bude to určite zaujímavý deň.
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 

Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.