ME 2014, druhý deň Tlačiť E-mail
Napísal Edo Velecký   
24. 06. 2014
V pondelok 23. júna pokračovali v chorvátskej Opatiji 52. ME ME v súťaži družstiev. Naše družstvo hrá v zložení E. Velecký - M. Henc, M. Kemeňová- J. Tomčáni, J. Kvoček-M. Vodička.

V pondelok hráme 3 zápasy. Hrá sa na 16 rozdaní.

Prvý zápas proti Írsku hrali Velecký - Henc a Kvoček-Vodička. Prehrali sme 18.44-1.56VP (56-13imp) . Na našej prehre sa podpísalo aj toto rozdanie. V snahe urýchliť hru po pomalšom začiatku Henc v záväzku 5 srdcí s kontrou claimol zhruba v strede zohrávky s tým, že vydá jeden srdcový zdvih, pričom nedodal presný postup zohrávky. Na tejto úrovni bolo zrejmé, že prebije stratové káro srdcom na stole. Súperi zavolali rozhodcu a pravidlá boli neúprosné, jeden pád naviac, lebo ak hlavný hráč stiahne ďalšie vysoke srdce, vydá aj káro a aj srdce. Nazval som túto situáciu ukážkou novodobého british fair play a navrhol som družstvu postupovať v podobných situáciach rovnako striktne, ale mám dojem, že moje doporučenie sa nestretlo s pochopením. Po tejto prehre sme na 14. mieste.
 
Nasledujúci zápas hráme proti Islandu v zostave M. Kemeňová- J. Tomčáni, J. Kvoček-M. Vodička. V dosiaľ najhoršie hranom zápase prehrávame veľmi vysoko 19.93-0.07VP (69 -10imp). Padáme na 15.miesto.

 
Posledný zápas pondelkového rozvrhu hráme proti doteraz dobre hrajúcemu Rakúsku (v danej chvíli na druhom mieste) v zostave E. Velecký - M. Henc a M. Kemeňová- J. Tomčáni. Súperi nepotvrdili svoje tabuľkové postavenie a prehrali v pomere 11.20-8.80 VP (34-30imp). Naše víťazstvo pritom mohlo byť oveľa vyššie nebyť mojej neočakávanej zdravotnej indispozícíe. Napriek výhre padáme v tabuľke o jedno miesto nižšie, na 16 miesto.

 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
 
?
Detect language » Slovak
 

Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.