ME 2014, štvrtý deň Tlačiť E-mail
Napísal Edo Velecký   
26. 06. 2014
V stredu 25. júna pokračovali v chorvátskej Opatiji 52. ME ME v súťaži družstiev ďalším hracím dňom. Naše družstvo hrá v zložení E. Velecký - M. Henc, M. Kemeňová- J. Tomčáni, J. Kvoček-M. Vodička.
 
Prvý zápas proti Slovinsku hrali Kemeňová-Tomčáni a Kvoček-Vodička. Vyhrali sme 12.29 - 7.71 VP (39 - 31 IMP).  
 
Nasledujúci zápas hráme proti Švédsku v zostave Velecký - Henc a Kvoček-Vodička. Súperi hrajú naozaj veľmi dobre, náš výkon má rezervy, niektoré rozhodnutia neboli možno ani zlé, ale ani vyhrávajúce. Zápas napokon prehrávame 3.27 - 16.73 VP (17 - 47 IMP).
 
Posledný zápas hráme proti favorizovanému Monacu v zostave Kemeňová- Tomčáni a Velecký - Henc. Zápas prehrávame 17.03 - 2.97 VP (60 - 28 IMP), pričom sme naozaj nehrali zle, ba práve naopak, ale súperi boli proste lepší a v niektorých rozdaniach aj štastnejší. To platilo napríklad v rozdaní č.25 sme po otvorení 2NT skúsili puppet Stayman, ktorý súper okontroval a tak indikoval porážajúci tref výnos na 3NT - kým na druhom stole súper neoveroval prípadný drahý 5list u otvárajúceho a licitoval priamo 3NT. Pozoruhodné pritom je, že s danými listami je v prípade, že otvárajúci má drahý 5list, celoherný záväzok v drahej fabe zhruba raz tak frekventovaný ako 3NT. Čiže sme síce litovali správne, ale smolne. Alebo v rozdaní č.19 súperi začali licit nasledovne: 1pik-1NT (neforsuje)-2srdcia (detto neforsuje) a skončili v 6srdciach na 21 bodov na linke. To sa potom ťažko vyhráva.

V skupine A sa nachádzame na 15. mieste.
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 

Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.