Piaty deň na MEJ2013 Tlačiť E-mail
Napísal Robert Lukoťka   
19. 07. 2013
Výsledky slovenskej dorasteneckej reprezentácie na MEJ v piaty hrací deň:

Kolo Súper(umiestnenie) VP imp Umiestnenie našich po zápase
13 Dánsko(8) 16.08-3.92 52-23 7
14 Škótsko(14) 16.23-3.73 69-39 7
15 Izrael(5) 5.24-14.76 52-73 7


V stredu (vo štvrtý hrací deň) nás čakali iba dva zápasy. Vďaka tomu sme prvý a poslednýkrát poćas turnaja mali voľno. Čakali nás dva zápasy - Francúzsko a Maďarsko.

V prvom zápase hrali chlapci proti súperom dosť dobre. Neurobili priveľa chýb. O našom víťazstve sa rozhodlo v poslednom rozdaní, keď francúzsky sever úplne nezmyselne ušiel z kontry na 4S do 5H. Francúzi na obidvoch stoloch padali za 500, čo je 14 IMPov.

Zápas s Maďarskom nám naopak príliš nevyšiel. Rozhodcovia museli rozhodovať hneď dvakrát. Raz po licitačnom nedorozumení Adama s Martinom, ktoré zachránil dobrou zohrávkou Adam. Druhý krát po licitačnom nedorozumení Maďarov, kde rôzne vysvetlenia hlášky na oboch stranách zásteny spôsobili výrazne rôzne významy Martinovej hlášky 2S. Na jednej strane to bolo prirodzené, na druhej MICHAELS.

Na verdikt sme si museli počkať až do dnes večera. Rozhodcovia si vypýtali kompletný systém Adama s Martinom. V prvom probléme usúdili, že hráč, ktorý mal nesprávnu informáciu (t.j. informáciu, ktorá nezodpovedala systému) nemohol výsledok rozdania príliš ovplyvniť a ak aj, tak mal skôr výhodu a vedel, čo hráč má naozaj a nie to, čo je v systéme. V druhom prípade sa prekvapivo ukázalo, že obe vysvetlenia maďarských hráčov boli nesprávne. Po dôkladnej konzultácii ako bránia proti konvencii TIMBUKTU rozhodcovia usúdili, že pri normálnom priebehu dražby je v podstate isté, že by hrali 2S. Jediným problémom bolo určiť výsledok záväzku 2S. Nakoniec výsledok určili ako 80% splnený a 20% bez jednej. Celkovo sme teda zápas s Maďarmi prehrali o 1 IMP.

V stredu večer k nám pricestoval Jakub Rumančík, ktorý mal v piatok nahradiť Martina, ktorý odlieta do Venezuely na Medzinárodnú matematickú olympiádu. Chlapci využili voľný večer a išli do centra. Ja s Jakubom sme si išli pozrieť Halu storočia. Zároveň vzhľadom na veľmi dobré výsledky som začal rozmýšľať o tom, ako by sme si tu Martina mohli nechať dlhšie.

Dnes (vo štvrtok) nás čakal extrémne náročný trojzápas proti Dánsku, Škótsku a Izraelu. Prvé dva zápasy nám vyšli úplne fantasticky. Zápas s Dánskom bol mimoriadne kvalitný, o čom svedčí aj malé množstvo obratov.

Zápas so Škótskom chlapci tiež odohrali výborne. Nebyť nedorozumenia v predposlednom rozdaní, Škóti utŕžia debakel. Zápas s Izraelom sa prenášal na BBO. Tento zápas sa až tak nepodaril. Rozhodlo niekoľko kľúčových rozdaní, v ktorých naši pochybili v slemovej dražbe. Našu prehru zmiernilo splnenie prelicitovaného slemu v rozdaní číslo 19.

Deň ako celok však dopadol veľmi dobre. Napriek náročným súperom sme si udržali výborné 7. miesto. Po zápase nás čakalo ešte jedno dôležité rozhodnutie. Pripravil som alternatívny návrh, podľa ktorého Martin neodíde zajtra ráno, ale neskôr. Aby však bez problémov stíhal lietadlo, musím ho do Bratislavy odviesť ja. Namiesto Martina teda vlakom pôjdu zvyšní štyria hráči.

Tentokrát nepribaľujem žiadne konkrétne rozdania. Počas dňa som sa venoval príprave s Jakubom Rumančíkom, preto som hráčom nekibicoval. Večer ich nechcem rušiť bridžom, lebo po piatich dňoch len s jednou malou prestávkou potrebujú večer oddych.

Zajtra nás čakajú Íri, Nóri a Nemci. Súperi sú to relatívne prijateľní. Najmä Íri sú na poslednom mieste s pomerne malým počtom VP. Vzhľadom na to, že Taliani nad nami hrajú so Škótskom, Švédskom a Poľskom mohli by sme ich ešte potrápiť.


Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.