ME2015 Troms0 súťaže párov Tlačiť E-mail
12. 07. 2015
Untitled

Záverečnými súťažami ME boli súťaže párov v kategóriách žien, seniorov a open. Súťaže prvých dvoch kategórií skončili už v piatok 10. júla, súťaž open trvala o deň dlhšie.

V súťaži žien štartovalo 45 párov,v záverečnom finále hralo 14 párov. Vyhral švédsky pár Sandra Rimstedt - Emma Sjoberg pred poľskou dvojicou Zmuda-Dufrat a čínskym párom Liu-Lu.

V súťaži seniorov štartovalo 42 párov a záverečné finále hralo opäť 14 párov. Titul získal nemecký pár Bernhard Strater - Ulrich Kratz pred domácim párom Maesel - Maesel. Medaila za tretie miesto patrí holandskému páru Trouwborst - Doremans.

Súťaže párov sa zúčastnilo oveľa viac párov, spolu až 206. O titul sa súťažilo plných päť dní a víťaz prešiel cez sito 250 rozdaní, pričom musel najprv odohrať dobre dvojdňovú kvalifikáciu, potom úspešne 50 rozdaní v semifinále a na záver uspieť v tvrdom dvojdňovom boji najlepších 52 párov. Pozoruhodné je, že súťaž nehrali viaceré svetové hviezdy, ktoré hrali predošlú open súťaž družstiev, napríklad: Fantoni, Nunes, Rodwell, Meckstroth, Balicki alebo Zmudzinski. O dôvode možno len špekulovať: preto, že sponzor takúto účasť už neplatí alebo ich páraky nebavia? Do Troms0 zároveň ale špeciálne na túto súťaž dorazili niektorí iní známi hráči ako T. Bessis alebo M. Klukowski.

Majstrom Európy sa stal francúzsky pár Frederic Volcker a Thomas Bessis. Na druhom mieste skončil legendárny švédsky hráč A. Morath (svoju kariéru začal výhrou na ME juniorov v Prahe v roku 1968) a B. Efraimsson, bronzová medaila putuje do Dánska zásluhou D. Bildeho (ďalší dôkaz úspechu tzv. "rodinného" bridžu) a do USA zásluhou Ch. Villenkena.


Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.