ME2015 Troms0 mixy páry Tlačiť E-mail
04. 07. 2015
Untitled

Druhou súťažou na ME2015 v Troms0 bola obľúbená súťaž mixových párov. Vďaka masívnej domácej účasti sa súťaže zúčastnilo vyše 200 párov, ktoré štyri dni bojovali o titul majstra Európy.

Prvé dva dni boli kvalifikačné. Prvých 50 rozdaní rozdelilo páry do semifinále A a B, druhých 50 rozdaní vytvorilo finálovú skupinu zloženú z 52 najlepších párov. Páry, ktoré sa do finále A nekvalifikovali, si zahrali o tzv. EBL Cup.

Finálové boje mixov boli typicky dramatické. Napríklad jeden z favorizovaných párov - Nemka Sabine Auken a Američan Roy Welland hrajúci pod nemeckou zástavou - nahrali v prvom kole 34.75% (vedúci francúzsky pár Philipe Cronier - Sylvie D'Ovidio 74.41%). Napriek tomu sa Nemci postupne prebojovali v ôsmom kole na čelo priebežného poradia! Koniec súťaže však bol pre nich horší ako jej začiatok, v poslednom desiatom kole uhrali len 30.03% (prispel k tomu v útoku vylicitovaný beztromfový slem s kontrou za mínus 1400...) a klesli na celkové šieste kolo.

Tak teda medailisti. Na treťom mieste skončil známy ruský pár Gromov-Gromovová, ktorý sa na túto pozíciu v súťaži dostal len raz, ale v najlepšom čase, po poslednom rozdaní. Druhé miesto rovnako vďaka dobrému finišu obsadil v monackých farbách hrajúci známy nórsky internacionál Helgemo s domácou partnerkou Langeland. Prvé miesto napokon zaslúžene skončilo v rukách spomínaného francúzskeho páru Cronier-D'Ovidio , ktorý bol počas celej súťaže na prvom alebo druhom mieste a ku koncu svoju víťaznú pozíciu s dostatočnou prevahou získal už dve kolá pred koncom a tak zopakoval svoje prvenstvo z ME2013 v Poznani.


Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.