ME2015 Troms0 družstvá ženy a seniori Tlačiť E-mail
07. 07. 2015
Untitled

Po skončení mixových súťaží sa v Troms0 rozbehli tri súťaže družstiev: súťaž open, súťaž žien a súťaž seniorov.

Súťaž open je pokladaná za najdôležitejšiu súťaž ME a má aj obsažnejší program ako majú ostatné súťaže. Súťaži sa budeme venovať v osobitnom texte.

Súťaže žien sa zúčastnilo 20 družstiev. Dámy najprv v dvoch dňoch odohrali 10 kolový švajčiar po desať rozdaní a potom najlepších osem družstiev postúpilo do štvrťfinále, odkiaľ hrali KO zápasy na 28 rozdaní, avšak finále sa hralo na 56 rozdaní.

Vo finále hladko zvíťazilo silné americko - holandské družstvo Baker (posledné družstvo z tých, ktoré postúpili do KO) nad čínskym družstvom China Orange (pre zmenu predposledné družstvo). Na delenom treťom mieste (na týchto ME sa playoff zápasy o tretie miesto nehrajú) skončilo družstvo Cameron (2xZimbabwe, 1xAnglicko, 1xSlovinsko) a družstvo Netherlands Women.

Súťaže seniorov sa zúčastnilo 14 družstiev, pričom až na niektoré výnimky chýbala európska elita, napríklad maďarskí majstri sveta z Lille alebo tradične silné družstvá z Poľska alebo z Francúzska. Chlapi najprv odohrali 13 kolový švajčiar po desať rozdaní a potom najlepšie štyri družstvá postúpili do semifinále. Semifinále a finále odohrali na 56 rozdaní. Záverečná časť súťaže sa odohrávala plne pod taktovkou severských družstiev, sú medzi nimi tri nórske družstvá a jedno švédske. Víťazom súťaž sa napokon stali švédski seniori z družstva Take, ktorí vo finále viedli už po troch častiach o 85 impov a družstvo Sagg zápas vzdalo. Na treťom mieste skončili ďalšie nórske družstvá Notteroy a Sorwoll.

Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.