Súpisky ligových družstiev po novom Tlačiť E-mail
07. 04. 2013

Koordinátor ligy V. Belčák oznamuje, že v ročníku ligy 2013 sa na evidenciu súpisiek družstiev a za účelom realizácie zmien v súpiskách družstiev začína používať internetový program. Program umožňuje aj registráciu družstiev do súťaže. Táto možnosť tento rok však už nepripadá do úvahy, lebo ako je známe, registrácia bola ukončená ku dňu 31. januára tohto roku (s tým súvisí aj skutočnosť, že časové údaje o zaregistrovaní družstva do súťaže v programe nezodpovedajú skutočnosti).

Program je riešený tak, že registráciu a zmeny v súpiskách by mali v budúcich ročníkoch ligy robiť výlučne kapitáni družstiev alebo nimi poverené osoby. Tento ročník však program funguje v tzv. skúšobnej prevádzke, čo znamená, že zmeny v súpiskách bude robiť koordinátor ligy, prípadne admin webu SBZ. Z toho vyplýva, že kapitáni pri potrebe zmeny súpisky konajú rovnako ako konali doteraz: ohlásia emailom zmenu v súpiske koordinátorovi ligy, ktorý bude nahlásenú zmenu zaznamenávať len v tomto programe (tzv. oznamy obsahujúce súpisku družstiev nebudú aktualizované).

Uvedený program nájdete na tejto adrese. Poznamenajte si túto adresu do svojich záložiek, aby ste si mohli overiť, či zostava Vášho družstva je zaregistrovaná podľa Vašich predstáv a zároveň aby ste mali prehľad o tom, kto hraje v družstvách Vašich súperov. Túto adresu môžete vyhľadať aj v zozname textov patriacich pod ročník 2013.


Ďalšie články na túto tému:

 

Komentár  

 
# PeknéTibor Menyhért 2013-04-07 16:32
Pekné aj keď zatiaľ surové.
  • malo by to byť previazané s databázou SBZ, teda nezadávalo by sa meno voľne, ale vybralo by sa meno z databázy, potom by fungovala aj automtická kontrola, či hráč už nie je na súpiske iného družstva

  • kapitáni by mali mať príslušný atribút. Teraz sú uvedený na prvom mieste, ale nevedno, či v databáze tento atribút majú

  • Mali by byť rozlíšení riadni členovia družstva a náhradníci, týka sa asi len 1. ligových družtiev
 
 
# RE: PeknéAdministrátor 2013-04-07 17:52
Napadov, co sa da s takymto niecim robit, je mnozstvo. Nielen kontrola voci duplicitnemu zadaniu podla pidov, ale aj povedzme kontrola zaplatenia clenskeho, Priame odkazy z mien hracov do databazy. Pouzitie tejto evidencie vo vysledkoch. Atd, atd. Predbezne su vsak obavy, ci vsetky druzstva zvladnu takuto internetovu registraciu a nasledne vykonanie zmien v supiskach, ak to budu potrebovat urobit.

Hrac na prvom mieste je explicitne kapitan. Nahradnikov v propoziciach systemovo vyriesime na buduci rok.

Pripravil som i registraciu parov http://www.bridgeclub.sk/regp/formular.php

a druzstiev http://www.bridgeclub.sk/regd/formular.php

do sutazi typu VC a podobne. Predstava je tiez taka, ze najprv by to bolo pouzivane orientacne, neskor sa organizator rozhodne, ci da nejaky termin a ak ano, tak povedzme podla toho urci vlozne, atd.

Tazko ale povedat, ci sa to bude pouzivat :).
 
 
# NovinkyAdministrátor 2013-04-09 10:05
Doplnil som jednotlivym hračom tzv. pidy a nasledne do programu kontrolu evidencie zaplatenia clenskeho a odkazy do databazy.

Tieto novinky poskytli z isteho pohladu aj zabavne vysledky :-).

Igor Dula odohral I.ligu, pričom nemá zaplatené členské alebo jeho platba nie je evidovana.

Milan Krajčo, predseda kontrolnej komisie, nemá zaplatené členské alebo jeho platba nie je evidovaná. Kuriózne je, že podľa stanov má hráč, ktorý nezaplatil členské načas, zastavené členstvo do zaplatenia príspevku. Tak, a teraz si predstavte, že kontrolná komisia, strazca stanov SBZ, v tomto období cosi rozhodne.

V družstve Sance, ktorého kapitanom je koordinator ligy, je na supiske hrač, ktorý nie je ani zapisany v databaze hracov. Pod lampou je najvacsia tma :-) ?

Takéto veci by sa stávať nemali, ale na druhej strane, dá sa to prežiť.

Zial, neskutočný chaos je ohladom evidencie hracov a zaplatenia clenskeho v II. lige ZK. Snad sa to po predohratých zápasoch zlepsí.
 
 
# OpravaAdministrátor 2013-04-09 14:47
Meno hraca v supiske družstva Sance bolo chybne uvedene (Kubcik miesto Kupcik), takze zmylena neplati: aj obuvnikove deti maju topanky :-).
 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.