Oznam č.8 - baráž o postup do I.ligy Tlačiť E-mail
18. 11. 2013

Oznam č.8 – II. liga, baráž o postup do I. ligy v ligovom ročníku 2014

Družstvo Preborníci Hula Hop(PHH) bez predchádzajúceho oznámenia nenastúpili na zápasy jesennej časti II. ligy ZK.

Danú situáciu riešia propozíciie SBL 2013 nasledovne:

§ 22 -Usporiadanie súťaží

e.) Ak v prípade viacstupňovej súťaže družstvo odohrá iba polovicu alebo menej zápasov viacstupňovej súťaže, všetky jeho výsledky sa rušia, družstvo je zo súťaže vylúčené a počet družstiev v súťaži je daný zvyšným počtom zúčastnených družstiev.

Tým klesol počet družstiev v II. lige ZK zo 4 na 3. V ligovom ročníku 2013 VK absolvovali súťaž všetky 7 družstvá a vzniká situácia, riešená v propozícii SBL 2013 nasledovne

§ 9 - Postup do I. ligy a právo účasti

1. V prípade že v jednej z konferencii je viac ako dvojnásobný počet družstiev ako v druhej, platí priamy postup víťaza viac početnej konferencie a víťaz menej početnej konferencie odohrá v 2013 baráž o postup do I. ligy s druhým družstvom viac početnej konferencie. Miesto a dátum baráže určí P-SBZ na návrh koordinátora po skončení jesennej časti II. ligy. V prípade, že družstvo neprejaví o baráž záujem, možnosť hrať o postup do I. ligy prechádza na druhé, tretie, prípadne ďalšie družstvá z viac početnej konferencie. Keď víťaz baráže podľa tohto § neprejaví záujem o licenciu hrať v nasledujúcom ročníku prvú ligu, tak licencia prechádza na druhého účastníka baráže. Keď ani ten neprejaví o licenciu záujem, tak licencia prechádza na družstvo, ktoré sa umiestnilo v poradí na treťom mieste vo viacpočetnej konferencii.

Koordinátor ligy začne podľa § 9 príslušné rokovania

Koordinátor ligy počin a spôsob družstva Preborníci Hula Hop odsudzuje

Košice, 18.11.2013

Vojtech Belčák – koordinátor ligy 2013


Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.