Ahoj z Amsterdamu Tlačiť E-mail
Napísal Peter Belčák   
02. 04. 2014
Ahoj z Amsterdamu,

o tom, ako sa naše družstvo mladých dostalo na jednu z najvýznamnejších európskych súťaží usporiadávaných pravidelne pre túto vekovú kategóriu, píše Edo v inom článku.

Hráči majú za sebou prvé dva dni súťaženia, takže si dovolím sprostredkovať niečo z tunajšieho prostredia. V pondelok sa hralo 5 kôl na 10 rozdaní, družstvá poznali všetkých svojich súperov už na začiatku. Ďalšie dni sa hrá 6 zápasov, súperi sú určovaní vždy na 1 kolo dopredu švajčiarskym spôsobom, pričom žiadne dve družstvá sa v priebehu 17 kôl nenastúpia proti sebe dvakrát. Denný program sa začína na pravé poludnie, čas na 1 kolo je 84 minút, usporiadateľ upozorňuje na čas v polovici a potom ešte druhýkrát 15 minút pred koncom limitu. Prestávka medzi zápasmi je približne 10 minút, čo stačí na vyhodnotenie, kontrolu výsledku, prípadnú reklamáciu (naši to už prvý deň využili 2x, raz to bol výsledok zapísaný v bridgemate na opačnej linke a raz to bola otočená krabica) a krátky oddych s občerstvením. Organizátorov musím úprimne pochváliť za pripravené podmienky. Nielenže štartujúce družstvá neplatia vložné, ale naviac účastníci dostávajú každý deň zdarma tri ľubovoľné nápoje z ponuky pri barovom pulte, po štvrtom kole teplú večeru (žiadna gurmánska lahôdka, ale kto bude namietať, ak je dovolené nechať si naložiť aj viackrát) a okrem toho voda z automatu je v ľubovoľnom množstve.

Čo sa hrania týka, podľa očakávania všetky družstvá v tejto kategórii predvádzajú počas prvých dní dosť nevyrovnané výkony. Silné družstvo Poľsko U20 (6) prvý deň valcovalo, získalo 82 bodov zo 100 možných a včera v prvom kole získalo 11 bodov a ďalších 5 kôl prehrali a nezískali ani polovicu VP v porovnaní s pondelkom. Nemecký  B tím (4) prehrá so slabým Fínskom (24) a remizuje s Nórmi (1). Naše družstvo (15) z doteraz odohraných zápasov 5x vyhralo a 6x prehralo, má priemer 10 VP na zápas, ale spomedzi tímov, ktoré sú po dvoch dňoch na vyšších priečkach sa dokázali v priamom súboji úspešne popasovať iba s holandským NEW White (8). Vlani strieborné družstvo Maďarska (11) je na tom iba o niečo lepšie, 6x výhra, 5x prehra.

Dnes ráno sa mladí rozhodli adaptovať sa na miestne podmienky, požičali si bicykla a do Het Witte Huis dopedálovali za uznanlivého kývania hlavami od domácich. Čaká nás ešte 6 zápasov, po ktorých sa celé pole rozdelí na štvorice, ktoré si to zajtra rozdajú o konečné umiestnenie. Uvidíme, ako sa nový spôsob prepravy odzrkadlí na výsledkoch.

Peter Belčák

 

Poznámka: číslo v zátvorke určuje poradie družstva vo výsledkovej listine pred začiatkom tretieho hracieho dňa.



 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 

Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.