WHJ2015 - záver Tlačiť E-mail
05. 04. 2015
Vo štvrtok (2.4.2015, štvrtý deň súťaže) a v piatok pokračovala súťaž WHJ2015 semifinálovými a finálovými bojmi pre družstvá, ktoré postúpili medzi najlepšie štyri a consolation súťažou družstiev doplnenou malým párovým turnajom pre ostatných hráčov.

V semifinále boli nasledujúce výsledky:
Poľsko - Turecko white 157-93 imp (3x14 rozdaní)
Švédsko - Izrael 93-63 imp (3x14 rozdaní)

Výsledok finále:
Švédsko - Poľsko 98-73 imp (3x14 rozdaní)

Víťazom sa teda stalo družstvo Švédska. Družstvo hralo v zložení: Mikael Rimstedt, Ida Grönkvist, Johan Säfsten and Ola Rimstedt. V podstate ide o reprezentáciu U20, všetci hráči sú ročník 1995, môžu hrať v tejto kategórii aj tohto roku. Ide o veľmi úspešné družstvo, ktoré napríklad vlani vyhralo MS v Istanbule vo svojej kategórii a má na tričku u6 i úspechy v kategórii open. Družstvo je zložené z hráčov pochádzajúcich z bridžových rodín (z Rimstedtovcov hrajú ešte napríklad Cecília a Sandra Rimstedt, obe veľmi úspešne) a zdá sa, že toto rodinné pozadie má naozaj blahodárny vplyv.  
Cesta Švédov ku výhre však nebola jednoduchá. Družstvo nezačalo súťaž dobre, nedostalo sa ani do skupiny A a (pravdepodbne) sa rozhodlo bojovať o postup do semifinále zo skupiny B. Relatívne riskantná taktika sa vyplatila - Švédi túto skupinu jasne vyhrali a odvtedy neboli zastaviteľní. Ešte pripomínam, že naše družstvo proti nim hralo prvý zápas na súťaži a pomerne jasne ho vyhralo v pomere 15.52 - 4.58 VP (31 - 13 imp).

Consolation súťaž družstiev sa hrala na 3 zápasy a rozhodovala o umiestnení medzi družstvami, ktoré skončili v hlavnej súťaži na piatom až ôsmom mieste, na deviatom až dvanástom mieste, atď. Naše družstvo v tejto časti súťaže dosiahlo nasledovné výsledky:

Slovensko - Netherlands U20 2.37 - 17.63 VP (10 - 44 imp)
Slovensko - England 10.97 - 9.03 VP (38 - 35 imp)
Slovensko - Turecko Red 4.94 - 15.06 VP (17 - 36 imp)

Celkové umiestnenie stránka organizátora neuvádza (respektíve uvádza úplne chybne), ale podľa zbežného porovnania výsledkov nášho družstva s výsledkami ostatných družstiev by malo naše družstvo skončiť celkove na 12. mieste (z 24 družstiev, vlani to bolo v kvantitatívne rovnakej konkurencii 15. miesto). Naše družstvo na súťaži odohralo dokopy 20 zápasov, 10 vyhralo, 10 prehralo.

K súťaži niekoľko poznámok:
  1. V predsedníctve pokladáme za pozitívnu skutočnosť, že sme v súčasnom období mohli naše juniorské družstvo poslať na túto kvalitnú súťaž.
  2. Samotná súťaž je pre mládežnícky bridž v mnohom vzorom (žiadne vložné, financovanie stravovania počas súťaže), ale je sprevádzaná nepochopiteľne zmätočnou výsledkovou webovou stránkou (poradie družstiev podľa získaných imp, inde zase výsledky podľa starej tabuľky imp->vp, pričom zároveň sa dali nájsť aj výsledky podľa novej tabuľky), takže orientácia podľa tohto webu vyžaduje naozaj dosť času.

    Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.