WHJ2015 - tretí deň Tlačiť E-mail
01. 04. 2015
V tretí deň pokračuje súťaž štvrťfinálovým bojom o postup do semifinále.
Herný systém je nasledujúci:
  1. Počas prvých dvoch súťaže boli družstvá rozdelené do dvoch skupín A a B. V skupinách odohrali 11 zápasov po desať rozdaní systémom každý s každým. Slovensko hralo v tzv. skupine B, v ktorej skončilo na piatom mieste.
  2. V tretí deň sa hrá štvrťfinále. V rámci neho sa vytvorili nové dve skupiny A a B. Do skupiny A postúpilo prvých šesť družstiev z predtým vytvorených skupín, do skupiny B ide druhých šesť mužstiev. V rámci skupiny odohrajú šesť zápasov po desať rozdaní proti družstvám, s ktorými ešte nehrali, pričom sa do poradia počítajú aj získané body zo základných skupín s družstvami, ktoré sú členmi rovnakej skupiny.
Záverečné poradie štvrťfinálovej skupiny A je nasledujúce:

Výsledky:
  6.kolo: Slovensko - Izrael         0    - 20    VP ( 1 - 51 imp)
  7.kolo: Slovensko - Poľsko         1.56 - 18.44 VP ( 3 - 37 imp)
  8.kolo: Slovensko - HolandskoU20  18.97 -  1.03 VP (39 -  1 imp)
  9.kolo: Slovensko - Nórsko         3.61 - 16.39 VP (21 - 43 imp)
 10.kolo: Slovensko - Turecko White  8.15 - 11.85 VP ( - imp)
 11.kolo: Slovensko - Anglicko      16.18  - 3.82 VP ( - imp)

 
Do semifinálových bojov postúpili zo štvrťfinálovej skupiny A tri družstvá z pôvodnej skupiny A, ktoré v semifinálovej skupine obsadili dokonca prvé štyri miesta. Táto skupina sa ukázala ako výrazne kvalitnejšia ako skupina B, v ktorej začalo súťaž aj naše družstvo.

Štvrtým semifinalistom je jeden z favoritov súťaže Švédsko, ktoré začalo súťaž naozaj zle, následne vzdalo boj o semifinálovú skupinu A, aby suverénne vyhralo skupinu B.

Naše družstvo začalo súťaž veľmi dobre a po deviatom kole dokonca pôvodnú B skupinu viedlo. Potom však prišli slabšie výsledky. Ako dôvod možno označiť kvalitnejších súperov, únavu (takáto záťaž nie je každodenná), nevyrovnanosť hry (Butler ukazuje z kola na kolo zmenu aj v rozsahu vyše 70 impov) a aj menej šťastia ako predtým. Treba oceniť morálku družstva, ktoré nezlomil zlý začiatok v tretí súťažný deň a napokon obsadilo veľmi slušné deviate miesto v tejto skupine.

Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.