Stalo sa v júli 2013 Tlačiť E-mail
01. 08. 2013

Izraelské ženské družstvo, ktoré na minuloročných majstrovstvách Európy získalo právo účasti na majstrovstvách sveta, sa zo súťaže odhlásilo. Dôvodom je bezpečnostné riziko súvisiace s účasťou izraelského družstva na súťaži v Indonézii, v najväčšej moslimskej krajine. Izrael požiadal organizátorov, aby ich výpravu mohli chrániť izraelskí bezpečnostní agenti, žiadosť však bola ignorovaná. Náhradníkom bude švédske ženské družstvo, ktoré v Dubline skončilo na siedmom mieste. Udalosť bola na bridžových serveroch prediskutovaná do špiku kosti.

Záujem o účasť na Hrách malých federácií, ktoré sa budú konať koncom septembra 2013 v Košiciach, prejavila Nigéria. Túto pikantnú prihlášku SBZ posunulo na riešenie EBL. Inou zaujímavosťou je záujem Faerských ostrovov. Záujem prejavil aj Libanon, dokonca i o predbežnú rezerváciu ubytovania, avšak kritická politická situácia a občasné boje v krajine zapletenej do sýrskeho konfliktu, sa môžu napokon prejaviť v ich neúčasti. Aktuálny stav prihlášok na súťaž nájdete tu.

Do tretice všetko dobré: slovenské ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (čiastočne) vyhovelo opakovanej žiadosti SBZ o dotáciu pre organizovanie Hier malých federácií v Košiciach. Celoročná dotácia pre SBZ zahrňujúca aj podporu pre ESFG je znázornená v logu ministerstva na našej stránke. Btw: tento rok ešte nik nenapísal na spomínané ministerstvo udanie žiadajúce obmedziť naše zdroje. Radosť zháňať peniaze pre takúto spoločnosť, že?

Bridžová hviezda no.1, Mahmood Zia s Írom Hanlonom vyhral párak na známom bridžovom festivale v Deauville. To by nebolo také prekvapujúce, ale že Zia bude účastníkom koncom augustového turnaja v Budapešti, je istým spôsobom zemepisná premiéra. Na hlavný párak na tejto súťaži je vložné 1000 Euro. Nevieme sa dočkať.

Web SBZ naštevujú denne desiatky webových robotov, pričom sa z nich na webe registrovalo aj 200 mesačne. Vďaka kontrolnej otázke "AKxx,Qxxx,xx,Jxx je koľko bodov?" doplnenej do registrácie klesol ich počet zhruba na desatinu.


Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.