Prieskum WBF o novej škále VP Tlačiť E-mail
Napísal Edo Velecký   
27. 02. 2014
V dňoch 13.11.2013 až 4.12.2013 uskutočnila Svetová bridžová federácie (WBF) prieskum ohľadom názorov na novú škálu VP. V týchto dňoch (áno, po temer 3 mesiacoch - predstavte si, ze by sa také čosi stalo v SBZ, to by bolo rečí... nuž ale my v SBZ sme na druhej strane neplatení funkcionári, takže na nás treba prísno :)) boli výsledky prieskumu publikované na stránke WBF.

Do prieskumu som bol ako kapitán slovenskej reprezentácie pozvaný odpovedať, čo som aj využil a v odpovediach som tlmočil svoj negatívny názor na novú škálu. Tým som sa zaradil (na moje prekvapenie) len do tretiny negatívnych názorov na novú škálu VP. Takže i keď je (dosiaľ) na konkrétnej organizácii, akú škalu vo svojich súťažiach používa, tak je predpokladateľné, že nová škála sa postupne úplne presadí a my sa s ňou musíme naučiť žiť.
 

Komentár  

 
# RE: Prieskum WBF o novej škále VPTibor Menyhért 2014-02-28 22:23
Ja napríklad aj ako hráč aj ako rozhodca s novou škálou súhlasím. Stará škála bola napríklad rozumne nepoužiteľná v druťstevných turnajoch, v ktorých sa hralo na menej ako 8 rozdaní. Jediným problémom je, že v zápasoch na veľký počet rozdaní, je "nekončne" veľká a nezmestí sa na zápisové lístky, inak kombinuje zodpovednú družstevnú dražbu s agresívnou topskórovom zohrávkou, neohrozujúcou však splnenie záväzku. V starej škále niekedy aj rozpätie 8 a viac impov znamenalo ten istý výsledok vo VP, v novej má vplyv každý jeden Imp až na absolútne extrémy, keď sa už dosiahlo absolútne maximum.
 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.