Zápis z mimoriadnej schôdze P-SBZ zo dňa 12.2. 2014 Tlačiť E-mail
15. 02. 2014
Zápis z mimoriadnej schôdze Predsedníctva SBZ

Miesto: Bratislava, Michalovce, Košice, Nové Zámky

Dátum: streda, 12. februára 2014

Prítomní: P. Belčák (PB), G. Hinďoš (GH), V. Belčák (VB), P. Dubnický, E. Velecký (EV)

Pozvaný: M. Krajčo (MK)

Program:

1/ odvolanie družstva Avion voči rozhodnutiu koordinátora liga o nástupníckom družstve do prvej ligy 2014

Priebeh schôdze:


Mimoriadnu schôdzu zvolal PB na základe odvolania sa družstva Avion voči rozhodnutiu koordinátora, ktoré bolo na P-SBZ doručené dňa 2. 2. 2014. Na schôdzu bol pozvaný a aj sa jej zúčastnil MK, ktorý odvolanie v mene všetkých členov družstva Avion podal.
Text zdôvodnenia príslušného rozhodnutia koordinátora ligy sa nachádza v prílohe č. 1 k tomuto zápisu.
Text odvolania sa nachádza v prílohe č. 2 k tomuto zápisu.
  • VB, koordinátor slovenskej bridžovej ligy, prezentoval svoje rozhodnutie a vysvetlil dôvody, ktoré ho na základe propozícií viedli k tomu, že za nástupnícke družstvo po družstve Jokers (v zložení roku 2013) akceptoval družstvo Jokers (v zložení roku 2014).
  • MK zopakoval, ktorý bod propozícií bol koordinátorom nesprávne vyhodnotený a na tomto základe zdôvodnil, prečo považuje rozhodnutie koordinátora o nástupnickom družstve po Jokers za nesprávne.
  • Postupne sa k problematike vyjadrili všetci ostatní členovia P-SBZ, pýtali sa otázky na pozadie zloženia družstva, dopĺňania súpisky a konfliktu pred termínom baráže, na ktoré MK a PD, ako kapitáni oboch družstiev, ktorí sa považujú na nástupnícke po družstve Jokers (v zložení roku 2013) odpovedali.
  • Pri hodnotení situácie sa členovia P-SBZ zhodli v tom, že problém vznikol predovšetkým následkom narušených medziľudských vzťahov v pôvodnom družstve Jokers. Predmetom diskusie boli aj výhrady oproti nejasnosti niektorých paragrafov propozícií (§12 a 13). Touto témou sa bude P-SBZ zaberať na najbližšej riadnej schôdzi P-SBZ.
  • V hlasovaní P-SBZ rozhodlo odsúhlasiť rozhodnutie koordinátora (4x ZA, 1x NEHLASOVAL) a za nástupnícke družstvo a účastníka prvej ligy 2014 potvrdilo družstvo Jokers (v zložení roku 2014).
  • PB sa všetkým účastníkom schôdze poďakoval za účasť a vecný prístup k riešeniu situácie.
  • vrátenie rozdielu vo výške štartovného, ktoré uhradilo družstvo Avion za účasť v prvej lige naviac oproti štartovnému v druhej lige dorieši PB priamo s MK.
V Bratislave, 14. februára 2014


 

Komentár  

 
# Ďalšia zbytočná žabomyšia vojnaAlojz Zlacký 2014-02-18 11:58
Je smutné, že aktéri tejto kauzy vyvolali vo svojom okolí a u celej slovenskej bridžovej pospolitosti ďalšiu zbytočnú kauzu. Bolo by už skutočne načase zanechať takéto praktiky a venovať sa rozvoju bridžu v duchu fair play a toľko propagovanej bridžovej etiky.
 
 
# Dovíreniejano 2014-03-05 22:31
Pôvodne som nechcel reagovať na naezainteresova ných účastníkov tzv. kauzy, ako si ju nazval, ale po posledných turnajoch som ťa zaradil medzi zainteresovanýc h, takže musím reagovať. Mal som pocit, že je všetkým jasné, že horný zápis celú záležitosť uzaviera a tých, ktorých sa to týka a boli poškodení, rešpektovali rozhodnutie SBZ. Jediným zainteresovaným , ktorý sa vyjadril v komentároch predtým a dostal postupne všetky relevantné informácie bol Edo. S ním som si to vykomunikoval a po dohode sme sa rozhodli to v rámci „nerozvirovania “ nezverejňovať. Teoreticky, aby si bol v obraze, by som ti to preposlal, ale na to si musíš vyžiadať Edov súhlas.
Ak si nepostrehol, z poškodených. okrem Milanových odpovedí na otázky osobného charakteru, nikto nereagoval na komentáre, ktoré si nazval „rozvírenie“ a garantujem ti, že by bolo o čom, pretože jedine účastníci môžu potvrdiť podrazy a klamstvá, ktoré boli postupne použité jedným konkrétnym kapitánom, dokonca samotní oslovení funkcionári SBZ mali pochybnosti o tom, či to,, čo sa udialo je možné. Čo som uviedol v článku o žolíkoch bola len špička ľadovca a zdôrazňujem, že sme skúsili len legitímne možnosti, keď postupne zlyhali všetky možnosti dohody.
Zhrniem prevažne štatistické údaje, ktoré si môže každý dohľadať v dokumentoch tejto stránky. Obraz si môže urobiť každý sám.
Cez súpisku družstva Joker prešlo postupne 9 hráčov. Dvaja, ktorí nehrali boli výškrtnutí. Prvý bez svojho súhlasu a druhý na vlastnú žiadosť sa dal vyškrtnúť. Okrem toho podľa posledného zápisu bol vyškrtnutý aj hráč, s ktorým bolo jesenné kolo vyhraté. Postupne sa vytvorili tri zostavy, jedna pre jarné, druhá pre jesenné sústredenie a tretia pre baráž. Jediným spoločným menovateľom bol kapitán.
Chlapsky dohodnutá zostava pred barážou s úmyslom pokračovať v prvej lige takto, obsahovala nasledujúce zloženie: jeden krát majster, jeden krát kandidát majstra, jeden krát 1VT, 3 krát 2VT. Ako inak, z uvedenej šestice, baráž absolvoval len spoločný menovateľ spolu s tromi inými hráčmi, pričom dvaja z nich z ČBS boli pripísaní tesne pred polnocou hracieho dňa. Čerešničkou na torte bola prihláška do prvej ligy v štvrtej zostave: dva krát 2VT, jeden krát 4VT, jeden krát členka ČBS.
To prečo toto píšem, akokoľvek si ťa ako bridžového hráča vážim, je táto otázka:
Mám sa veľmi čudovať, ak budeš na súpiske žabomyšieho víťaza ?
Ak áno, tak na jednej strane vidím, že hra so žolíkmi pokračuje a na druhej ti dám ďalšiu otázku.
Považuješ za bridžovo etické vyjadrovať sa spôsobom, aký si uviedol vo svojom komentári, keď že by bolo evidentné, že by si profitoval z niečoho, čo si nevybojoval, neinvestoval čas a ani cent nákladov ?
Začal si so zvieratkami, tak ti pripomeniem jednu rozprávku ako jedno z tvojich zvieratiek sedí na prameni.
 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.