Zápis zo zasadania P-SBZ zo dňa 11.12.2013 Tlačiť E-mail
12. 12. 2013

Zápis zo schôdze Predsedníctva SBZ

Miesto: Bratislava, Michalovce, Košice, Nové Zámky

Dátum: streda, 11. decembra 2013

Prítomní: P. Belčák (PB), G. Hinďoš (GH), E. Velecký (EV), V. Belčák (VB)

Neprítomný P. Dubnický

Program:

1/ vyhodnotenie ligy 2013

2/ voľba koordinátora ligy na rok 2014

3/ návrh kalendára podujatí na rok 2014

4/ čerpanie dotácie za rok 2013 a žiadosť o dotáciu v roku 2014

5/ SBZ ako príjemca 2% dane na nasledujúce obdobie

6/ Kronika športu 2011 a 2012

7/ diskusia

Závery:

1/ VB, koordinátor slovenskej bridžovej ligy, predniesol stručné zhodnotenie prvej a druhej ligy. Do uzavretia ligového ročníka chýba ešte odohrať baráž o účasť v prvej lige na rok 2014 medzi víťazom západnej konferencie (Jokers) a družstvom Sizes Michalovce, ktoré získalo právo účasti v baráži po tom, ako družstvá Blondínky a Kontra, ktoré vo východnej konferencii skončili na vyšších priečkach, neprejavili o účasť v baráži o postup do prvej ligy záujem.

Barážový zápas sa uskutoční na 2x 20 rozdaní, vyhodnotenie v IMP-och. V prípade remízy sa bude pridávať vždy po ďalšie 2 rozdania. Termín ukončenia baráže je do nedele, 12. januára 2014.

Predbežne platí dohoda kapitánov dvoch družstiev, že zápas sa uskutoční 11. januára v Žiline. Presné miesto, začiatok zápasu a ostatné detaily si dohodnú kapitáni Jokers a Sizes v spolupráci s koordinátorom ligy.

2/ Počas súťažného ročníka a ani po jeho skončení neprišli na P-SBZ návrhy na nového koordinátora. S prácou VB vyslovili prítomní členovia P-SBZ spokojnosť. VB bol v hlasovaní schválený za koordinátora slovenskej bridžovej ligy aj na budúci súťažný ročník (3x ZA, 1x ZDRŽAL SA, 1x NEHLASOVAL).

Propozície ligy prejdú formálnymi úpravami: (a) z existujúcich bude vyčlenená rozsiahla časť, ktorá v súčasnosti supluje Súťažné podmienky a bude tvoriť samostatný dokument, na ktorý budú v Propozíciách odkazy, a (b) z existujúcich budú vyčlenené konkrétnosti (napr. termíny, výška vložného, hracie miesta, ap.), ktoré bude pre nasledujúci ročník odsúhlasovať P-SBZ v osobitých organizačných pokynoch vždy najneskôr do 31.12. predchádzajúceho roku.

Návrh Propozícií na rok 2014 bude predložený členom P-SBZ do 15.12., členovia P-SBZ sa k nemu vyjadria do 18.12. a v tento deň bude zverejnený nový návrh Propozícií na stránke SBZ na pripomienkovanie a širšiu diskusiu. Finálna verzia Propozícií bridžovej ligy na rok 2014 bude na stránke SBZ zverejnená najneskôr v pondelok 30. decembra 2013.

Vložné a ceny za 1. a 2. ligu ostávajú v rovnakej výške ako v súťažnom ročníku 2013 (4x ZA, 1x NEHLASOVAL).

3a/ Kalendár súťažných podujatí na Slovensku organizovaných SBZ v roku 2014:

- 11.1. – baráž o postup do prvej ligy

- 21.3. až 23.3. – jarné sústredenie prvej ligy, Bratislava. Pokiaľ nastane kolízia s termínom prezidentských volieb, tak koordinátor operatívne určí termín o týždeň skôr alebo neskôr.

- 4. až 6.4. – jarné sústredenia druhých líg

- 26. až 28.9. – Majstrovstvá SR, termín sa ešte môže upresniť v závislosti na rokovaniach s hotelom Satel v Poprade

- 17. až 19.10. – jesenné sústredenie prvej ligy

- 14. až 16.11. – jesenné sústredenia druhých líg

3b/ Kalendár ostatných podujatí:

9. až 11.5. - Veľká cena Košíc (jubilejný 10 ročník)

P-SBZ žiada zástupcov klubov, ktoré organizujú otvorené súťažné turnaje v roku 2014, aby termíny konania týchto súťaží oznámili EV do 31.12.2013 za účelom uverejnenia termínového kalendára na stránke SBZ.

4/ PB zosumarizoval výšku dotácie z prostriedkov štátneho rozpočtu v roku 2013 a výšku jej čerpania. Vzhľadom na výšku a štruktúru výdavkov SBZ v aktuálnom roku PB predpokladá, že vyúčtovanie čerpania bude bez komplikácií a nie je potrebné do konca roku uskutočniť žiaden účelový nákup.

Ďalej PB oznámil, že Ministerstvo školstva vydalo 1. novembra výzvu na podávanie žiadostí na dotáciu na štátnu reprezentáciu na budúci rok, ale zverejnená bola až v pondelok 4. novembra s tým, že termín odovzdania bol najneskôr do 30. novembra. V porovnaní s predchádzajúcim rokom dostali športové zväzy o 5 pracovných dní menej na prípravu svojich žiadostí a kompletizáciu všetkých požadovaných potvrdení.

SBZ termín podania dodržal. Požadované prostriedky ostali v rovnakej výške v porovnaní s pridelenou dotáciou v roku 2013.

5/ PB potvrdil, že 11.11. bol SBZ zaregistrovaný ako oprávnený subjekt pre príjem prostriedkov z 2% dane z príjmov za tento rok.

6/ Z dôvodu nedostatku financií v minulom roku nevyšla publikácia Kronika športu. V tomto roku bude vo vydavateľstve ŠPORT PRESS vydaná jedna spoločná Kronika športu za roky 2011 a 2012. Zostavovatelia požiadali prispievateľov za jednotlivé športové zväzy o skrátenie rozsahu, podobne v tejto Kronike nebude rozsiahla obrazová časť a profily najúspešnejších slovenských jednotlivcov a kolektívov.

Text za SBZ mal predpísaných 10 rukopisných riadkov za oba roky spolu. GH pripravil dve verzie, z ktorých v termíne bola odposlaná tá stručnejšia.

7a/ V Berlíne sa na prelome januára a februára uskutoční stretnutie EBL so zástupcami národných zväzov, ktoré sa koná pravidelne raz za dva roky. Slovensko má právo delegovať 2 účastníkov, ktorým náklady na pobyt hradí EBL. PB predloží P-SBZ do 18.12. návrh na personálne zloženie a financovanie.

7b/ PB pripomenul, že údaje z Informačného systému v športe boli aj tento súčasťou podkladov pre žiadosť o dotáciu z prostriedkov Ministerstva školstva a požiadal zástupcov všetkých klubov, aby mu nahlásili prípadných nových členov, aby mohol aktualizovať databázu.

PB poďakoval ostatným členom P-SBZ za konštruktívny prístup k bodom programu schôdze a poprial všetkým príjemné prežitie vianočných a novoročných sviatkov.

V Bratislave, 12. decembra 2013


 

Komentár  

 
# RE: Zápis zo zasadania predsedníctva zo dňa 12.12.2013Katarína Hriňáková 2013-12-13 14:53
Naozaj je nutne posuvat termin jarneho sustredenia 1. ligy kvoli prezidentskym volbam? Ved kto chce volit, moze si vybavit volicsky preukaz.
 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.