Simultánka WBF Tlačiť E-mail
Napísal Tibor Menyhért   
05. 06. 2012
Košický bridžový klub sa 1.6.2012 zapojil do simultánky WBF. Pozvánku do simultánky WBF sme našli na stránke Českého bridžového zväzu, paradoxne sa však do nej nezapojil žiaden český klub.

O zapojení do nej som uvažoval už v minulosti, ale predpokladal som, že hráči v klube nebudú mať záujem vzhľadom na výrazne vyššie štartovné, než je bežné u nás v klube (2 eurá za hráča však nie sú neprimereané). Keď v komentári k jednému z klubových turnajov Janka Zlámalová nadhodila otázku, či by sme sa do tohoročnej simultánky nezapojili, spravil som medzi hráčmi klubu prieskum a väčšina hráčov bola za a nikto nebol proti.

Záujem o simultánku sme prejavili skutočne na poslednú chvíľu, tak som mal obavy, že to už nestihneme, ale Janka to s hlavnou organizátorkou simultánky úspešne odkomunikovala, na mne zostala iba technická realizácia.

Potešilo ma, že organizátori nepredpisujú konkrétny skórovací program a že medzi skórovacími programami sa nachádza aj program, ktorý používame v klube, takže po technickej stránke som nemusel improvizovať a skórovanie prebiehalo, ako obvykle, akurát sme navyše okrem bridžmejtov zapisovali výsledky aj do zápisových lístkov, pre prípad, že by sa nejaký pár v klube umiestnil v celosvetovom poradí do 10. miesta, vtedy by sme zápisové lístky museli poslať na kontrolu.

Simultánky sa v KBK zúčastnilo 14 párov, z toho tri páry z Michaloviec. Celkovo sa simultánky zúčastnilo 5272 párov v 317 kluboch a 43 štátoch.

Z našich hráčov sa v celkovom poradí výborne umiestnil pár Boros-Vodička na 48. mieste a aj umiestnenie párov J. Pankovič-Munka a Frajt-Jakubík bolo veľmi dobré.

Výsledky sa na stránke EcatsBridge zverejňovali priebežne, keď som zaslal naše výsledky, pár Boros-Vodička bol na 10. mieste (v tom čase tam boli výsledky cca. 1600 párov).

Pre mňa osobne bolo prekvapením, že naše globálne klubové poradie sa voči lokálnemu klubovému poradiu skoro vôbec nezmenilo a aj percentá našich párov sa až na dve výnimky takmer nezmenili. Z tohto pohľadu nemusíme mať pred svetom komplexy.

Rozdania v simultánke boli zaujímavé, okomentované sú na tejto adrese.

Klubové a celkové poradie nájdete tu.

Simultánka sa vo svete hrala aj v sobotu, ale s inými rozdaniami, celkovo sa v piatok a v sobotu zapojilo viac než 10000 párov, čiže viac než 20000 hráčov, čo je viac, než bude športovcov na OH.

O rok si simultánku WBF v klube s veľkou pravdepodobnosťou zopakujeme a ak by mal záujem sa do nej zapojiť aj iný klub, môžem poradiť po technickej stránke.


 

Komentár  

 
# Zmenené výsledkyTibor Menyhért 2012-06-07 09:20
Keďže medzičasom pribudli výsledky z ďalších klubov a boli odstránené duplicitne odoslané výsledky, k 7.6.2012 o 10:00 sú počty zúčastnených nasledovné: Simultánku hralo 5212 párov v 317 kluboch a 46 štátoch.

Najlepší slovenský pár Boros-Vodička je na 46. mieste.
 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.