Posledná šanca Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
03. 02. 2012

Posledná šanca

Rozdával Východ, všetci v prvej hre Výnos – trefová päťka

Licitácia v systéme Precision spôsobila, že ako Juh zohrávate. Trefový výnos beriete esom, hráte zo stola srdce ku kráľovi v ruke a potom malé srdce z ruky. Od Západu padá dáma, beriete esom a srdcovým dolníkom dotromfujete.

Vynášate zo stola malé káro a skúšate impas dolníkom. Západ berie zdvih károvým kráľom, odohráva si trefového kráľa a pokračuje malým trefom.

Šnapujete posledným tromfom stola a skúšate, či sa kára delia 3-3. Hráte zo stola károvú dámu a potom malé káro k esu v ruke. Do tohto zdvihu Východ zahadzuje trefového dolníka.

V ruke vám zostalo jedno srdce, kárová sedmička (ale Západ má osmičku) a 8-3 v pikoch.

Zdá sa, že musíte ešte odovzdať káro a pik. Je to pravda, alebo máte ešte nejakú šancu? Akú?

SKÚSTE DEFINOVAŤ SVOJU ŠANCU

Áno, vaša šanca je, že pikové figúry sú u súperov podelené a pikovú desiatku má Západ. Určite sa vyplatí túto šancu vyskúšať.

Hráte z ruky malý pik, Západ dáva tiež malý pik, zo stola pridávate deviatku a Východ berie zdvih kráľom. Hrá trefovú dámu, ktorú šnapujete v ruke posledným tromfom a Západ nielenže má druhú pikovú figúru, ale už je aj v károvo-pikovom skvíze. Zahadzuje pikovú desiatku a Vy beriete posledné dva zdvihy na pikové eso a dolníka na stole.

CELÉ ROZDANIE:


 

Komentár  

 
# Queen of spadePetr B. 2012-02-05 09:01
A co kdyz pridam jako zapad damu pikovou :-) ?
 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.