Dbajte o svoje zdravie Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
15. 01. 2012

Dbajte o svoje zdravie

Rozdával Východ, Sever-Juh v druhej hre Výnos – trefová dáma

Ako sa rozdanie hralo. Zoberme si napríklad tento druh rozdania. Západ vynáša trefovú dámu, vy ako Sever kladiete karty na stôl. Zostaňte chvíľku sedieť.

Váš partner šnapuje na stole prvý tref, vynáša tromf k esu v ruke a vynáša ďalší tref. Teraz je čas vstať od stola a trochu si zacvičiť. Ak je nábytok príliš pevný a nedá sa ľahko rozbiť, vyjdite na ulicu a pobite sa s niekým. Potrebujete sa uvoľniť.

Váš partner hrá rozdanie očividne zle. Bez toho, že by ste sa mu pozreli do kariet viete, že určite by bolo lepšie vypracovať kára, než šnapovať trefy.

NESLÁVNA PORÁŽKA

Keď sa vrátite k stolu zistíte, že váš partner neslávne padol. Šnapol si síce na stole tri trefy a štvrtý zahodil na pikového kráľa, potom však musel odovzdať dve kára.

Juh by mal šnapnúť prvý tref na stole, vytromfovať v dvoch kolách, odohrať si pikové eso a potom zahrať z ruky káro. Východ si môže vziať kárové eso a donútiť stôl šnapnúť si tref, ale to hlavnému hráčovi neškodí. Na pikového kráľa stola zahodí z ruky káro, odohrá si kárového kráľa a šnapne si v ruke káro. Kára stola sú tým vypracované.

Ak príde takéto rozdanie, lepšie je vzdialiť sa od stola a neprežívať zlú zohrávku partnera. Ak sa niečo takéto stane druhý raz, mali by ste rozmýšľať o zmene partnera, prospelo by to vášmu zdraviu.

CELÉ ROZDANIE:



 

Komentár  

 
# zaujimaveMichal Šikra 2012-06-09 07:26
na zaklade coho vysiel damou trefovou??ten karovy singel priam krici do vynosu..kedze je linka N-S v druhej tak tie body ten sever niekde musi mat..najskor ma kratkost v nejakej farbe..kedze ja ako W mam kratkost v karach tak tam najskor N kratkost nebude mat. ostavaju piky trefy v pikoch z licitecie predpokladam kratkost najskor siken..trefy mam dlhe a neviem nic o nich u partnera..takze najlepsi vychod by mal byt karo singel..partner musi mat niekde body..zalezi od toho kde..a kedze mam kratke karo tak by sa mali delit celkom dobre.TOTO JE VYNOS KTORY VZDY TENTO ZAVEZOK PORAZI!!!!!
 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.