Nominácie reprezentácie do San Marína a Opatije Tlačiť E-mail
15. 08. 2011
Predsedníctvo SBZ 8.augusta 2011 schválilo podmienky finančného príspevku a nomináciu predloženú zväzovým kapitánom E.Veleckým na Štvrté hry malých federácií, ktoré sa budú konať v dňoch 13-16. septembra 2011 (príslušné informácie od organizátorov si môžete prečítať tu, tu a aj tu). Slovensko budú reprezentovať hráči, ktorí vlani vyhrali túto súťaž, čiže: Filip-Velecký, Kemeňová-Tomčáni. Vedúcim výpravy bude prezident SBZ P. Belčák. Do San Marína pocestuje aj V.Belčák ako delegát košického bridžového klubu, ktorý bude organizátorom Hier malých federácií v roku 2013.

P- SBZ schválilo aj podmienky finančného príspevku a nomináciu zväzového kapitána mládeže J.Tomčániho na Druhý svetový bridžový kongres mládeže, ktorý sa bude konať v dňoch  21-30.augusta 2011 v chorvátskej Opatiji. Juniorskej súťaže  párov, ktorá sa koná v dňoch 28-30. augusta 2011, sa zúčastnia 3 slovenské páry: Vajdová-Závodská, Kubica-Vodička, Jakabšic-Kvoček. Vedúcim výpravy bude Peter Belčák.

 

Komentár  

 
# MS vo Veldhovene, HolandskoEdo Velecký 2011-08-16 18:19
Ku oficiálnej informácii Predsedníctva SBZ ako zväzový kapitán open reprezentácie ešte dodám, že v tohtoročnom bridžovom kalendári sa mimo týchto súťaží a mimo už konaných ME v Poznani sa nachádzajú aj MS vo Veldhovene, Holandsko, pričom tam konaná otvorená súťaž transnacionálny ch družstiev je aj súčasťou kalendára slovenskej open reprezentácie.

Chcem pri tejto príležitosti informovať, že sme v našom družstve Légia(Lozorno) postupne došli k záveru, že účasť nášho družstva na všetkých troch uvedených podujatiach (Poznan, San Marino, Veldhoven) pokladáme z viacerých príčin za nerealizovateľn ú a aj nevhodnú. Preto som ponúkol účasť na MS vo Veldhovene inému družstvu (nebudem jeho hráčov menovať), ktoré v našich podmienkach pokladám za vhodnú kombináciu bridžovej skúsenosti a talentovej mladosti. Ponuka však bola s vďakou odmietnutá.

Keďže je skoro isté, že takúto ponuku pre MS v Holandsku iným hráčom nedám a keďže je rovnako málo pravdepodobné, že by družstvo Légia zmenilo svoj negativny názor ohľadom účasti na týchto MS, tak situácia dnes vyzerá tak, že týchto MS sa žiadne slovenské družstvo nezúčastní.
 
 
# Kriteria vyberuMartin Hriňák 2011-08-16 19:08
zaujimali by ma kriteria vyberu, pretoze nominacia tychto troch parov neodraza uplne ich sucasnu vykonnost. napriklad par strucka-ziak ma urcite vyssiu vykonnost ako vajdova-zavodska a porovnatelnu ak nie vyssiu ako jakabsic-kvocek.
 
 
# Re: Kriteria vyberuPeter Belčák 2011-08-23 09:33
V prípade nominácie do Opatije nešlo o výkonnostnú úroveň, minulú ani súčasnú, páru Stručka-Žiak. Ani jeden z tejto dvojice nezareagoval na výzvu zverejnenú na jar na webovej stránke SBZ, kde P-SBZ zisťovalo záujem mladých hráčov o reprezentáciu SR vo svojej kategórii a o systematickejši u prípravu vedúcu k tomuto cieľu. Preto ani kapitán zodpovedný za návrh nominácie a ani P-SBZ nevieme o záujme či už Jakuba lebo Maťa o účasť v reprezentačných výberoch. A reprezentácia SR nie je o nábore, o tom, aby sme niekoho presviedčali a nútili nasilu do niečoho, v čom sám nemá jasno.
Ja som minulý týždeň odpovedal Jakubovi na jeho otázku, kde som mu odpovedal v podobnom duchu. Na výzvu môže on, či už ako jednotlivec alebo s Maťom ako pár, zareagovať kedykoľvek, keď bude o svojom záujme reprezentovať SR a o svojej chuti pravidelne sa zúčastňovať prípravy pod vedením Jána Tomčániho, presvedčený. A dodal som, že ja sa tomu iba poteším, lebo čím bude väčšia konkurencia, tým kvalitnejší výber sa nám podarí v budúcnosti postaviť.

Účasť troch našich mladých párov v Opatiji je veľký krok vpred. Viac, než to, prečo nejde pár Stručka-Žiak alebo iný dobrý mladý pár tento rok do Opatije či už namiesto niektorého z nominovaných alebo ako štvrtý pár, je dobré si pripomenúť, prečo tieto tri či štyri páry nemohli ísť do Opatije už minulý rok na ME juniorských párov. Lebo sa napriek prísľubom nenašiel nik, kto by predložil P-SBZ program prípravy kandidátov mládežníckej reprezentácie a kritériá pre návrh nominácie. Otázka peňazí to určite nebola. Už mohli mať prvé skúsenosti z veľkého podujatia za sebou a vedeli by, čo od takéhoto podujatia môžu očakávať. Vlani sme mali v Opatiji na MEJ jeden pár. Tento rok mládež má kapitána, v P-SBZ máme prehľad o tých ktorí majú záujem, vieme, že v raste výkonnosti im pomáha kvalitný slovenský bridžista a na World Bridge Congress idú tri páry. A ak sa aj budúci rok podarí SBZ zabezpečiť primerané podmienky na reprezentáciu, tak určite bude nezanedbateľná časť prostriedkov vyčlenená na žiacku a mládežnícku kategóriu. Naozaj záleží iba od mladých, aby svojim prístupom dokázali, že chcú, že sú pripravení venovať bridžu čas a že patria medzi našich najlepších. Účasť na európskych alebo svetových šampionátoch, na jednej strane záväzok a zároveň odmena za vykonanú prácu, je otvorená pre všetkých rovnako.
 
 
# Co bolo vo Vyzve mladymMartin Hriňák 2011-08-28 13:06
Este si dovolim zacitovat z toho, co si sam napisal: "Zároveň všetkých ubezpečujem, že ak sa teraz niekto neprihlási, tak ostáva rovnocenným členom SBZ a na jeho šancu stať sa v budúcnosti reprezentantom toto rozhodnutie nebude mať vplyv." Stale si za tymto stojis?...
 
 
# RE: Nominácie reprezentácie do San Marína a OpatijeMartin Hriňák 2011-08-23 19:02
Peter, pises, ze tento par nezareagoval na vyzvu. Ale ani par Kubica - Vodicka na vyzvu nezareagoval! A tym prichadzame k otazke, preco oni ano a druhy par nie? Nemali by byt kriteria rovnake pre vsetkych? Alebo je to tym, ze par Kubica - Vodicka ma blizsie k niektorym funkcionarom?
 
 
# S dovolenim par poznamokEdo Velecký 2011-08-28 07:49
Diskusia tohto druhu je skor skodliva (podobny nazor ma aj Tomco a preto ju ignoruje). Skusim vysvetlit, v com je problem.

1. Je neobvykle a vacsinou asi skodlive, aby sa uvadzalo hodnotenie urovne hry konkretnych hracov, mladych hracov specialne.

2. Je absurdne robit narazky, ze pri nominaciach hrali nejaku ulohu antipatie voci niekomu alebo sympatie voci niekomu inemu. Vidiet za nejakym procesom, za nejakou akciou alebo za nejakou cinnostou zly umysel, dvojity standard, intrigu alebo pokladat iny nazor za nemoralny, je neprijatelne obvinovanie. Funkcionari P-SBZ maju prirodzeny a nesebecky zaujem o rozvoj slovenskeho bridzu.

3. Spolupracu NPC kapitanov a P-SBZ charakterizuje delba prace: P-SBZ zaisti financne zdroje, NPC kapitani nominuju, pricom respektuju rozsah ziskanych prostriedkov. NPC kapitani su autonomne mysliaci ludia a do ich nominacii P-SBZ nezasahuje. Predstava, ze NPC kapitan je pod nejakym tlakom alebo ovplyvnovany ohladom nominacie, je mimo realitu.

4. Dobre viem (kedze Tomco a ja ako zvazovi kapitani spolupracujeme) , ze klucovou otazkou pri nominacii nebola iba vykonnost (alebo vykonnostne rozdiely medzi parmi alebo v ramci paru), ale rovnakou mierou aj pracovitost, aktivita a serioznost hracov. Daleko najvacsim problemom bolo zvolit prakticku koordinaciu pripravy umerne ku schopnostiam a moznostiam hracov. Ulohu komplikovala aj skutocnost, ze z pripravy mladych sa stal prestizny boj medzi NBC a SBZ a tak boli hraci pod tlakom tychto organizacii a ich funkcionarov.

Z uvedeneho vyplyva, ze zuzovat nominaciu len na otazku vyzvy a prejavenia suhlasu s nou, je podla mna nevhodne. Ale ak uz setrime takyto detail, tak na VC Kosic sa par Vodicka-Kubica prihlasil na treningy SBZ a podla mojej interpretacie teda prejavil suhlas s vyzvou (myslim, ze keby bol v Kosiciach aj par Ziak-Strucka, tak by sa prihlasili aj oni - ale pozor: samotny tento akt este nic negarantoval).

Este cosi. Ja mam tiez iny nazor na nominaciu (nepoviem, lebo to by bol len ohen na streche :roll: ), ale na druhej strane rozumiem dovodom pre sucasnu nominaciu. Niekto iny ma mozno dalsi nazor. O kazdom z tychto nazorov sa da diskutovat, i ked pochybujem, ze by to k niecomu viedlo. Pritom mohlo by, keby diskusia bola vedena za ucelom vymeny faktov/informacii a za ucelom vzajomneho vedomostneho obohatenia sa.
 
 
# Košice a výzvaAdam Kubica 2011-09-10 16:30
Dovolím si využiť túto diskusiu za účelom výmeny faktov. A aj na ich opravu. Ja totiž nemám žiadnu vedomosť o tom, že by sa pár Vodička-Kubica na VC Košíc prihlásil na tréningy SBZ - ako som napísal už pod iným článkom, povedali sme, že si občas prídeme zahrať. Neviem, kto Vám náš rozhovor s Tomčom interpretoval, ale rozhodne sme neprejavili súhlas s obsahom výzvy. Neviem, či sme výzvu vôbec spomínali. Alebo žeby prebehol ešte iný rozhovor, ktorý si nepamätáme? Obvykle nehovorím za iných, ale v tomto prípade Vás ubezpečujem, že aj keby bol v Košiciach prítomný pár Žiak-Strúčka, ani oni by sa neprihlásili, nakoľko je známy ich nesúhlas s obsahom výzvy.
 
 
# Re: Košice a výzvaEdo Velecký 2011-09-10 18:45
Fakty sú jednoduché: v Košiciach Peter Belčák, Jano Tomčáni a ja sme ako traja ľudia najviac zodpovední za reprezentáciu chceli osloviť Teba a Martina, aby ste sa zúčastňovali tréningov SBZ a chceli sme Vám opätovne vysvetliť dôvody, prečo je to pre Vás a aj pre SBZ dôležité. Okolo tohto dohodnutého rozhovoru boli rôzne zdržania, ale napokon sa neuskutočnil tak ako bol plánovaný.

Áno, ja som s Vami napokon ani nehovoril, ale dostal som od Tomča informáciu, že jemu ste sľúbili účasť na tréningoch. S tým som bol osobne spokojný a spokojný bol každý z nás troch. Určite by ani jeden z nás nebol spokojný, keby sme sa dozvedeli, že sa občas zúčastníte. To úplne vylučujem. To by som pokladal za výsmech a ani jeden z nás nerobí túto prácu a nie je v týchto funkciách preto, aby si z nás hocikto robil v podstate srandu takýmto spôsobom.

K tomu, že si už raz písal niečo na túto tému, len toľko, že som to samozrejme videl, ale nechcel som to rozoberať, nevidel som k tomu dôvod - nemal som záujem vyhraňovať situáciu týmto smerom, ktorý je nepochybne kontraverzný. Ty zdá sa záujem máš. Tvoja voľba.

Prejdem k samotnému rozporu. Tomčo nemal žiadny dôvod povedať niečo iné, ako to čo on počul (nepochybne by neakceptoval prísľub nejakých občasných účasti) a neviem, prečo by si Ty teraz tvrdil niečo iné, než si pôvodne hovoril. Ja to riešiť nebudem, beriem to ako nedorozumenie. Viem si síce predstaviť rôzne vysvetlenia takéhoto nedorozumenia, ale to musí existovať ochota vysvetlenie hľadať a akceptovať. Nič takého z Tvojho textu necítiť, skôr naopak. Akákoľvek debata je za týchto okolností zbytočná. Ale závery si z nej urobím.
 
 
# RE: Re: Košice a výzvaMartin Hriňák 2011-09-10 18:56
Som rad, ze Adam napisal, ako to v skutocnosti bolo... Vyssie uvedene pokusy o zachranenie situacie uz vnimam len ako topiaceho a slamku... Skusim to teraz strucne zhrnut a urobit zavery ja:

Neslo ani o to, kto sa prihlasil na vyzvu, ani o vykonnost (ako uz aj Peter Belcak sam napisal)...

Takze sa stale natiska otazka: O co teda slo? O pomstu jednemu paru?
 
 
# Re: Košice a výzvaEdo Velecký 2011-09-10 19:12
Uplny citat:
V prípade nominácie do Opatije nešlo o výkonnostnú úroveň, minulú ani súčasnú, páru Stručka-Žiak. Ani jeden z tejto dvojice nezareagoval na výzvu zverejnenú na jar na webovej stránke SBZ, kde P-SBZ zisťovalo záujem mladých hráčov o reprezentáciu SR vo svojej kategórii a o systematickejši u prípravu vedúcu k tomuto cieľu.

Pomsta? Naozaj úboha demagógia...
 
 
# RE: Re: Košice a výzvaAdam Kubica 2011-09-10 19:04
Toto "nedorozumenie" sa dá objasniť niekoľkými spôsobmi, jeden nepravdepodobne jší, než druhý:
1) Máme obaja, Martin aj ja, veľmi zlú pamäť
2) Tomčo a my používame rozdielny jazykový kód.
Asi bude najlepšie sa aj o tomto pozhovárať naživo. A všetci.
 
 
# Re: Košice a výzvaEdo Velecký 2011-09-10 19:17
Adam, najprv opakovane vysmejes a spochybníš iný názor a potom núkaš na túto tému rozhovor naživo?
 
 
# RE: Re: Košice a výzvaAdam Kubica 2011-09-10 19:26
Samozrejme. Pretože nemáte pravdu, tak Vám chcem vysvetliť prečo. Určite nerád zostávate v omyle a veciam rád rozumiete.
 
 
# Re: Košice a výzvaEdo Velecký 2011-09-10 20:13
Aha. Zdá sa, že potrebuješ vysvetlenie. Nuž Adam, aj ja mám samozrejme predstavu, kto má v tomto nedorozumení pravdu. A nie si to ty.

Ale nevysmievam Tvoj názor a nevyjadrujem sa spupne. Povedzme aj preto, že to nie je dobrá základňa pre akýkoľvek rozhovor.
 
 
# RE: Re: Košice a výzvaAdam Kubica 2011-10-06 17:07
Vo svetle nášho nedávneho stretnutia v Tatrách konštatujem, že skutočne išlo o nedorozumenie (týkajúce sa slova "občas"), ktoré som si nevedel pripustiť, za čo sa ospravedlňujem.
Naďalej však platí, že sme v onom rozhovore neprejavili súhlas s výzvou a že sme sa tréningov SBZ zúčastňovali v rámci našich možností, a teda sme neporušili žiaden sľub, ktorý sme v Košiciach dali.
 
 
# RE: Par poznamokMartin Hriňák 2011-08-28 11:32
Povedal by som, ze ignoracia diskusie zo strany Tomcaniho vela napoveda, alebo inak, ze nema velmi co povedat.
1. Co sa tyka vykonnosti, tak staci letmy pohlad na dlhodobe vysledky a vykonnostny rozdiel medzi spominanymi parmi je zrejmy a velmi velky... Ak by nebol taky velky ako je, tak sa tejto otazke nevenujem.
2. Musim povedat, ze som sa len pousmial na vete "Funkcionari P-SBZ maju prirodzeny a nesebecky zaujem o rozvoj slovenskeho bridzu." Ak par ukaze svoj nesuhlas s tym, co sa tu deje, tak je za to penalizovany...
3. Myslim si svoje a aj ini si to myslia... A dokonca aj taki, ktori v NBC nie su a ani s nim nemaju nic spolocne...
4. Konecne je tu priznanie, ze kriteriom nebola vykonnost. Som rad, ze to bolo otvorene priznane. K Tomcaniho priprave... Nieze by som neuznaval, ze hrat vie, ale ucit hrat mu az tak dobre nejde (byt dobry ucitel a byt dobry hrac nie je to iste). Pozeral som si zapisy ("analyzy") jednotlivych rozdani a ani zdaleka nedosahuju uroven tych, ktore pripravuje Ivan Tatransky. Takze sa vobec mladym necudujem, ze nemaju zaujem o taku nekvalitnu pripravu.
Co sa tyka prihlasenia k vyzve, resp. ucasti na treningoch - myslim, ze najlepsie bude pockat na samotne vyjadrenie predmetneho paru. Tak ho nebude mozne spochybnovat.´

Na zaver si este dovolim zverejnit informaciu pre sirsiu verejnost, ze SBZ nepristupuje k svojim clenom rovnako a neprispieva im na zaklade rovnakeho kluca na ucast na jednotlivych akciach. A opat, kriteriom nie je vykonnost, ale nieco uplne ine, co bolo krasne vidno na tom, ako boli udelene prispevky na ucast na sustredeni v Celozniciach... Ale to je ina tema.
 
 
# Re: par poznamokEdo Velecký 2011-08-28 15:48
Zopakujem, ze Tomco diskusiu ignoruje preto, lebo ju poklada za skodlivu pre juniorov. Urobit z toho, ze nema co povedat, je demagogia.

Vyslovim sa len k bodu 4 (k ostatnym bodom je to naozaj zbytocne).

4. Nenapisol som, ze vykonnost nerozhodovala, ale napisal som, ze vedla vykonnosti rozhodovali aj ine kriteria (tak ako je to samozrejme v sporte bezne). Urobit z toho nejake "priznanie", ze nerozhodovala vykonnost, je zavadzanie.

Co sa tyka hodnotenia trenerskych schopnosti Tomca, to je samozrejme subjektivna vec. Ale existuju aj fakty, napriklad: Tomco vychoval (samozrejme, aj vdaka jej vlastnej usilovnosti) z Mirky Kemenovej reprezentantku a s nou ziskal najviac vitazstiev v poslednych rokoch zo slovenskych bridzistov (Ptuj, liga, rozne VC, atd). To je seriozny a konkretny doklad jeho trenerskych schopnosti a nie je nim to, ci svoje analyzy pise v DPF alebo v textovom tvare. Tieto svoje praxou potvrdene schopnosti ponukol Tomco aj ostatnym mladym. Mozu ponuku zobrat alebo nechat lezat. Je to ich vec, maju svoj vlastny rozum.

K teme este jedna poznamka: v SBZ sme dufali, ze pracaoboch, teda ako Tatranskeho, tak Tomcaniho s mladymi im bude len ku prospechu. Ved predsa kazdy normalny clovek by sa mal potesit, ze sa nasiel este niekto, kto je ochotny obetovat svoj volny cas a venovat sa systematickej treningovej praci. Ak z toho vznikol konflikt, tak aj tato diskusia pozornemu citatelovi podla mna ukazuje, ze preco. Nie my napadame pracu Tatranskeho, ale ty ako funkcionar NBC urazas a znehodnocujes usilie a schopnosti Tomca a samozrejme aj vedenia SBZ. Nie je to vsak nic noveho: to iste sa dialo uz mnohokrat predtym.

K Celoznici: o tom viem malo, takze nekomentujem mimo toho, ze miesto tohto druhu "informovania", ktore zmiesava nejasne informacie z ich ucelovym vyhodnotenim by som uvital vecny clanok bez osobneho napadania kohokolvek. Takyto clanok tento web samozrejme uverejni.
 
 
# letmy pohladigor trepáč 2011-08-29 21:14
Neviem Martin, ci si uvedomujes, ze tie dievcata tu vlastne zhadzujes a ze je to zalozene hlavne na tvojom dojme alebo postoji k nim. Venoval si vobec aspon letmy pohlad vysledkovym listinam? Plne uznavam kvality paru S-Z, maju vyborne predpoklady a zaujatie a logicke myslenie, aj ked sa trosku vytratili,ale hral som aj proti V-Z a skutočne su to uz tvrde superky, tiez vidia do toho, zlepsili sa a chodia na turnaje.
 
 
# RE: letmy pohladMartin Hriňák 2011-08-30 16:50
Myslim, ze som mal dost moznosti sledovat jednotlive pary ci uz na BBO, na Duchonke, na 2. lige, v Celozniciach, aby som to vedel aspon trochu posudit. Ja dievcata nezhadzujem, ale vysledky hovoria za vsetko. Ja im doprajem, nech sa snazia a dosiahnu dobre vysledky - ony predsa nemozu za sposob nominacie a ked boli nominovane, tak tuto prilezitost musia vyuzit.
 
 
# RE: RE: letmy pohladigor trepáč 2011-08-30 20:51
MSR mládeže Duchonka 25.5.2010
4 Jakub Strucka - Matej Ziak 57.45
8 Maria Vajdova - Zuzana Zavodska 50.63

Poprad MSR 2010
43 Mária Vajdová & Zuzana Závodská 44,85
52 Jakub Strúčka & Matej Žiak 40,64
NBL 14.11.2010Poradie párov v Butleri
4 Vajdová-Závodská 59 0,74
8 Strúčka-Žiak -80 -1,00
Nitra 2011
11 Strúčka-Žiak 50,74
14 Vajdová-Závodská 44,79
Karpatský pohár 2011
21 Jakub Strúčka & Matej Žiak 47,95
22 Zuzana Závodská & Mária Vajdová 47,76
Košice 2011
27 Adam Kubica & Martin Vodička 49,60
30 Zuzana Závodská & Mária Vajdová 48,08
32 Jakabšic & Juraj Kvoček 47,61
 
 
# RE: RE: RE: letmy pohladMartin Hriňák 2011-08-31 10:39
zabudol si napr. na Celoznice 2010, 2011, 1. cast 2. SBL 2011, alebo aj MC Nitry 2010 (to sa Ti asi nehodilo pisat, kedze tam boli posledne a Strucka-Ziak 5., ze?)
 
 
# Re:letmy pohlad (Celoznice2010)Edo Velecký 2011-08-31 13:20
Nemam rad taketo hodnotenia, su podla mna skoro bezcenne, ale ak uz "hodnotime", tak som si preveril tvrdenie o Celoznici 2010 (vysledky z Celoznice 2011 nepoznám). Osobne by ma zaujimalo ako mozno do hodnotenia zaradit Celoznicu 2010, ked letmy pohlad do vysledkov povie, ze tam par SZ nehral a aj par VZ tam hral len 2 sutaze (jednu z nich vyhral, druhu zase "vyhral" od konca :)). Celoznica 2010 teda nema v nejakom hodnoteni vobec co hladat.

Mimochodom, vacsinu sutazi v Celoznici 2010 odohrali Jakub Strucka a Zuzka Zavodska. Spolu ich bolo osem. Z nich v styroch sa lepsie umiestnila Zuzka a v styroch Kubo. To samozrejme o ich vzajomnej vykonnosti nic nehovori, ale urcite rovnako to nepodopiera tvrdenie, ze jeden z tychto parov je vykonnostne vyrazne lepsi ako druhy.

Ako som uz povedal, su taketo hodnotenie skodlive. Robia len zlu krv, su formulovane podla principu rozdeluj a panuj, nemaju ziadny osoh a osobne na ne hladim s velkou nechutou. Ocenil by som preto, keby diskusia v tomto smere nepokracovala.
 
 
# Kazdy o tom, co mu vyhovujeMartin Hriňák 2011-08-31 18:57
Ja som nikoho nehodnotil, ja som len poznamenal, ze Igor zabudol do svojho vymenovania turnajov zaradit niekolko vcelku vyznamnych.

A co takto sa venovat vysledkom 2. SBL ci Nitre 2010 ci Celozniciam 2011? Mam zacat vypisovat kto a ako? Podla mna to tiez nema vyznam... Ale ked to uz niekto (Igor) zacne, tak to treba aj dokoncit...

A este otazka na zaver: Ak si samotny par mysli, ze je horsi, nehovori to uz o niecom samo o sebe? ...
 
 
# Odpoved na otazku na zaverEdo Velecký 2011-08-31 20:12
Pred ME juniorov v Prahe sa o nominaciu uchadzali 4 pary, pricom 2 pary boli viacmenej jasne a "boj" bol len o miesto tretieho paru.

Jeden uchadzac o toto miesto bol par Lukotka-Miklik, ktory ale zaroven velmi kriticky hladel na svoju vykonnost. O nominaciu sa uchadzal aj par Hrinak-Irman.

Traja z Vas, Rele, Sodik a Ty ste boli v podstate rovnakej vykonnosti. Irman mi bol neznamy, bol to Tvoj novy partner a Ty si mi tvrdil, ze vie hrat bridz, co som chapal tak, ze ho vie hrat zhruba tak ako Vy ostatni. Ja som tomu uveril a tak som si mohol vybrat z pomedzi dvoch parov: jedneho sebakritickeho a jedneho sebavedomeho. Doporucil som nominaciu Teba a Irmana.

Dalej je pribeh uz znamy. Irman o bridzi nevedel dokopy nic a urcite vedel ovela menej ako ti, co zostali doma (nie ze by to na vysledku v Prahe cosi zasadne zmenilo, uz samotna idea poslat druzstvo do Prahy nebola asi spravna, lebo ste toho mali za sebou velmi malo). A Irman uz nikdy nehral potom bridz (dodám, že nebol sám, prakticky až 4 z tejto zostavy prestali hrať). Irman bol Tvoj rekrut na jednu prilezitost, bol to vysledok Tvojho snazenia dostat sa tam za kazdu cenu. Ja to snazenie chapem, ale na druhej strane som hlupo naletel, ked som si povedal, ze vykonnostne ste zhruba rovnaki, tak nech idu ti, co sa neboja.

Poucenie? Teraz vseobecne, netyka sa len tohto pripadu a nie je ani velmi objavne. Sebakriticnost este neznamena, ze je niekto horsi. Moze byt, ale aj nemusi. A zaroven to plati aj opacne: sebavedomie este negarantuje schopnosti a kvalitu.
 
 
# Niekto ma asi slabu pamat...Martin Hriňák 2011-09-01 21:24
Velmi pekne dakujem za podsunutie tejto temy, ktoru som sam nechcel otvarat.

Zacnem komentarom na margo vykonnosti. Uz len letmy pohlad na Butler hovori, ze nieco je uplne inak ako vo vyssie uvedenom prispevku. Nominacia bola jasna, ale nie na zaklade objektivnych kriterii, ale subjektivnych. Kroslak a Tokarova skoncili na poslednych dvoch miestach butlera, pricom posun Tokarovej vyssie bol sposobeny tym, ze posledne kolo/par kol sme hrali spolu. Irman skoncil o pol impu na rozdanie lepsie ako oni (co je pri celkovom pocte zapasov okolo 300 asi 150 impov), co podla mna *ani nahodou* neznamena, ze bol na tom vykonnostne ovela horsie. Navyse, dovolim si pripomenut prvy zapas proti Portugalsku, kde sme s Irmanom mali +1,9 impu na rozdanie a Jedlicka-Tomcani -0,2 (http://www.eurobridge.org/competitions/04Prague/Butlers/JuniorBut01.htm). Tento nas (jediny) vitazny zapas bol nad ocakavania vsetkych, s ktorymi sme sa o tom rozpravali. Dokonca aj nad ocakavania zahranicnych predstavitelov (ci uz ceskych alebo rakuskych, ktori dokonca uzavreli stavku na to, ze prehrame vsetko... ale to je zase o inom...). To, ze sme zostali hravat len ja s Tomcanim, je smutne, ale nevyberal by som z toho specialne Irmana, ktory hral v tom case celkom solidne. Bolo az do oci bijuce uprednostnovani e paru Jedlicka-Tomcani vo vsetkych ohladoch z Vasej strany... Co viedlo aj k nie optimalnym nominaciam na jednotlive zapasy. Na druhej strane nicim nepopieram, ze nas vykon nebol uzasny, ale primerany danemu casu.

Pozastavme sa aj nad "treningmi" pred Prahou. Ja si pod treningom predstavujem nielen hranie, ale aj rady a pod. To sa na treningoch pred Prahou velmi nedialo. Jedine juniorske treningy, ktore za nieco stali, boli treningy, ktore viedol A. Zlacky pred Piestanmi, za co mu patri vdaka.

Skusme sa pozriet teraz napriklad na nominaciu do Ciny. Kolko parov z vtedajsich nominacii hra teraz spolu? No, tazko sa mi to hovori, ale 0. Polozme si otazku, kto rozbil par Kianica-Sidor? Kto rozbil (docasne) par Lukotka-Miklik? A kde je ucelovo ziskany Poliak? A kde Kianica-Sidor? Opat niekolko hracov, ktori prisli a odisli. Ale o nich sa uz velmi nehovori, ze? Preco nenazvete aj toho Poliaka "rekrut na jednu prilezitost"? Lebo to nebol moj napad, ale Vas?

Uz sme vsak prilis od temy, podla mna v nej nema velmi vyznam pokracovat, ale mozeme. Nech sa aspon ini bavia...
 
 
# Este pre uplnost...Martin Hriňák 2011-09-01 21:31
... pridavam odkaz na kompletne vysledky Prahy http://www.eurobridge.org/competitions/04Prague/Results.htm. Tam su butlery po jednotlivych dnoch, aj zaverecny.
 
 
# Re: Niekto ma asi slabu pamat...Edo Velecký 2011-09-01 22:46
Ja rad veci vysvetlim. Irman bol jasny rekrut na jednu prilezitost. To bola asi jedina sutaz, ktoru hral. Na rozdiel od ostatnych menovanych. To, ze Irman hral len jedinu sutaz a to prave najvyssiu juniorsku sutaz v Europe, je v bridzovom svete absolutna rarita.

Ked uz hovorime o pamati, tak s nominaciou na jednotlive zapasy v Prahe som nic nemal. Ja som v Prahe nebol a nemal som tusenie, v akej zostave hrate.

Tvrdenie o zlych treningoch ma ale trochu nadvihlo zo stolicky. Treningy ma totiz stali mnozstvo usilia, kopu casu a aj inych zdrojov. Pravidelne a svedomite som robil analyzy a radil hracom. Druzstvo Lozorno - mimo mna len juniori - vyhralo ligu aj vdaka tymto metodam. Je zabavne sa dnes dozvediet, ze treningy boli mizerne. Tomcani vychoval reprezentantku a vytvoril s nou velmi uspesny par, ale podla Teba je zly trener. Ja som vychoval vychoval majstrov ligy, ale tiez neviem podla Teba trenovat. Nuz co sa da robit :-).

Nominacia do Ciny? Ano, to je kontraverzna zalezitost. Kianica dal rovnako ako ostatni hraci hrajuci v Jesole slub, ze bude pred Cinou pracovat. Slub neplnil a napriek opatovnym prosbam nebol schopny svoj slub splnit. Rozhodovanie nebolo jednoduche, ale Kianica svojim pristupom prakticky rozbil druzstvo a bolo treba vytvorit nove. Napriklad Ty si sa hlasil, ze nahradis Kianicu, ale Sidor o Teba nemal zaujem (vtedy Ti nevadilo, ze Kianica nie je clenom druzstva, ze? Az ked si dostal kosom, tak z toho robis vietor. Typicky dvojity standard.). To o Lukotkovi a Miklikovi je uplna hlupost. Bitels nebol moj napad, ale som si ho osvojil, lebo bol platnou posilou druzstva a naozaj jedinou realnou moznostou ako postavit juniorske druzstvo do Pekingu a tak umoznit aj ucast druzstva v Open.

Prakticky si nepovedal nic noveho, len stare osuchane klebety a polopravdy. Je mi potesenim na ne reagovat a ukazat ako su klamlive. Cakam na dalsiu davku :-).
 
 
# RE: Re: Niekto ma asi slabu pamat...Martin Hriňák 2011-09-01 23:15
Je fajn, ze sa tesime na spolocnu diskusiu.

Reakcia bola len na niektore casti, casti o porovnani vykonnosti Irmana s parom Kroslak-Tokarova uz ostali bez reakcie, bez slov... To mi staci. To, ze Irman hral jedinu sutaz, nie je vobec pravda... Hral aj na juniorskom stretnuti 2004 vo Viedni (dosvedcia minimalne Lukotka-Miklik, ktori tam boli tiez). Skusme sa vsak pozriet na dvojicu Kroslak-Tokarova: kolkych vyznamnych medzinarodnych turnajov sa zucastnili?

K radam na treningoch - mozno boli, ale nie rovnako intenzivne pre vsetkych... Taktiez rady pri sukromnom hrani pri stoliku s vybranymi hracmi mimo treningov sa daju chapat ako trenovanie, avsak selektivne. A dalsia vec ku kvalite trenera - ja by som sa na mieste niektorych urazil, keby moje osobne samostudium bolo oznacene ako trenersky uspech niekoho ineho... Dobry hrac trenera nepotrebuje tak ako ten, ktory az taky dobry nie je.
 
 
# Re: niekto ma asi slabu pamatEdo Velecký 2011-09-02 00:04
Ale no, Tokarova a Kroslak odohrali iste viac sutazi ako Irman. Spominam si, ako raz vyniesol z QJ109x desiatku. Vraj stvrta zhora. Vtedy som sa Ta pytal (lebo takychto javov bolo vela), ci vie vobec hrat bridz (a uveril som Ti, ze ano). Mozno vedel hrat karty, ale bridz nie. Som rad, ze vyslo najavo, ze Irman hral este jednu sutaz, nie len ME :-). A ktoru este? Mimochodom, preco prestal hrat?

Rady na treningoch. Plati jedna zasada. Poznamka ku hre hociktoreho hraca je urcena pre vsetkych hracov na treningu, dokonca aj pre nehrajucich, lebo kazdy z nej moze cerpat poucenie. Preto je dost chybne na tomto zaklade predpokladat, ze niekto bol uprednostnovany . A druha zasada: ziaden trener bez usilovneho ziaka nic nedosiahne. To je default. Takze nie je ziadna urazka povedat, ze trener nieco dosiahol. To len Ty sa snazis zalozit dalsi ohen, vyvolat dalsiu roztrzku. Tretia vec: v ramci skupiny vzdy existuju hraci, ktori su snazivejsi a talentovanejsi. To je normalne a je normalne, ze ak maju chut na dodatočny trening, tak ho dostanu. Vytykat im to alebo trenerovi je absurdne. To je uz naozaj len snaha najst zadrapku.

K dobremu hracovi. Ano, ja si dobre pamatam, ze Ty si sa mojim treningom viacmenej vyhybal. Teraz uz chapem, preco. Citil si sa nejako diskriminovany. Zabavne na tom je, ze som si daval upenlivy pozor, aby tento pocit nevznikol. Nuz nepodarilo sa. Nemyslim, ze chyba je u mna alebo len u mna. Druha tema. Citujem: "Dobry hrac trenera nepotrebuje tak ako ten, ktory az taky dobry nie je". Ked myslis. Sam si si nalinkoval svoju bridzovu vykonnost a chapanie bridza.
 
 
# Re: Este pre uplnostEdo Velecký 2011-09-02 07:42
Odpoviem aj na temu o Butleri z Prahy. Butler je zaujimavy ukazovatel. Je vsak len orientacne meritko. Moze dat iste rozlisenie povedzme u hry u zhruba rovnakych kvalitnych parov. Nie vzdy, lebo aj tam su haciky. Malokto vsak vie, ze Butler pracuje podstatne menej presne u hry parov, ktore vela stracaju a ktore nemaju stabilnu vykonnost.

Ale to nie je podstatne, lebo o Butler tu nejde. O co ide? Popisem :).

Myslim, ze som bol este vysokoskolak alebo to bolo kratko po dokonceni skoly. Vtedy som hraval bridz s M.Skundom. Boli sme naozaj uspesni. Napriklad sme sa vybrali na VC Kosic a vyhrali sme ako parak, tak aj druzstva. Vsetci nas chvalili. Len Martin Snabl, bratislavska bridzova legenda, nie. Potiahol z fajky a povedal: mne sa ich hra nepaci, nehraju dobre. Nechapali sme to. Ale Martin Snabl mal samozrejme pravdu. Pochopil som to vtedy, ked som sa zacal zucastnovat bridzovych posedeni u neho a ked ma postupne zasvatil do skutocnych tajov bridzu.

Teraz nieco z druhej strany. Rovnako ako bridzu, tak aj fotbalu vsetci rozumeju. Ale skutocny fotbalovy expert, napriklad taky Venglos alebo Weiss vidi situaciu na ihrisku uplne inac nez bezny fotbalovy fanusik. On vidi hru vo viacerych urovniach, napriklad nesleduje len pohyb lopty, ale paralelne vnima aj obsadzovanie priestoru, zle postavenie hracov v obrane, pripadne ine moznosti utociaceho hraca.

Cosi podobne plati aj v bridzi. Na rozdiel od priemerneho hraca expert automaticky vie, ci sledovany hrac napriklad pocita alebo ci jeho licitacia je logicka alebo len nahodna. Expert vidi, ci konkretne zahratie dany hrac prevadza po analyze alebo viacmenej len nahodne. A tak dalej, a tak dalej, takychto poznatkov je velmi vela. Proste plati, ze expert vie na rozdiel od priemerneho hraca naozaj dobre posudit kvalitu hry hraca. A nielen to. Expert vnima take mnozstvo informacii o hre hraca, ze dokaze posudit, ci dany hrac ma sancu stat sa dobrym hracom a ci sa v hre vyvija.

Tieto expertske vedomosti sa nedaju nijako zaskatulkovat do nejakych pravidiel nominacie. Pokial ma expert odsledovanu hru nejakeho hraca alebo paru, tak vysledky su istym sposobom pre neho sekundarne, viac doveruje svojmu ohodnoteniu hru daneho paru. A verejnost bud pohladu experta doveruje alebo nie. Ak mu neveri, tak nech urobi NPC kapitanom Excel alebo nejaky iny kalkulator. Lebo vyhodnotit mechanicky nejake vysledky zvladne aj on, na to netreba mat hlboke bridzove poznatky a odusevnenie pre tuto pracu.

Dalej. Necitas presne moje vyjadrenie o Irmanovi. Ja som nepisal, ze hral najhorsie (kto ako v Prahe hral, je nezistitelne, chcelo by to urobit vtedy detailnu analyzu, co ale nemalo a nema ziadny vyznam). Druha vec je ta, ze sa vyhybam takemuto hodnoteniu hracov, lebo sa ich to moze samozrejme dotknut. Ja som o Irmanovi napisal, ze vedel o bridzi jasne najmenej z druzstva. V tom nie je nic urazliveho, je to len vecne konstatovanie na zaklade vtedajsich treningov.
 
 
# Odpoved od Vlada IrmanaMartin Hriňák 2011-09-02 14:53
Kedze sa Vladovi Irmanovi nechcelo registrovat na tomto webe, poziadal ma o zverejnenie jeho reakcie:

Edo Velecky - skuste si laskavo po sebe precitat tie veci, co ste tu popisali o cloveku, ktory to uz nesleduje a ani tu nie je registrovany .... a ked sa trochu zamyslite, tak rychlo dostanete odpoved na otazku, preco uz Irman nikdy potom nehral ;). (toto niesu prve vase take vyjadrenia na moj ucet.... boli uz vtedy!, len ma prekvapuje, ze vas to stale bavi.....)

Ale skusim vam to povedat polopate, aby ste to teda pochopili... Bridge som zanechal 2x. Ano 2x! Nie iba 1x, ako sa domnievate. Prvykrat to bolo este na strednej skole, kde bol tzv. "bridgovy kruzok". Uz tam som to kvoli vam raz zanechal. (Na to si uz asi nespominate...) Druhykrat to bolo prave po spominanej juniorskej reprezentacii v Prahe zase kvoli vam. (Teda nielen kvoli vam, ale aj kvoli vam, aby som neklamal.)

"Spominam si, ako raz vyniesol z QJ109x desiatku" (netrvrdim, ze sa to nemohlo stat :-P, dobrovolne sa priznavam, ze v kruzkoch vedenych vami je naozaj velky problem si udrzat koncentraciu a neprepadnut k absolutnej nechuti voci bridgu). O to smutnejsie ale je, ze takyto clovek vie dosiahnut lepsi vysledok ako ludia, ktorych ste trenovali roky! (Myslim, ze to hovori viacej o vas ako omne.) Ako vam uz zdokladoval Martin.

Mozte ma ohovarat kolko len chcete a kydat na mna, ale skuste sa zamysliet nad tym, ci to nehovori viac o vas ako o mne... Ked neschopny clovek, ktory nevie hrat bridge a nikdy sa mu nevenoval, pride "iba na jeden turnaj" a dosiahne lepsie/porovnatelne vysledky ako ludia, ktorych trenujete roky.

Vyhovarat sa na to, ze Butler nie je 100% korektny, mi pride asi take, ako ked amater predbehne spickoveho sprintera na stovke a ten bude tvrdit, ze na jeho strane drahy fukal silnejsi vietor do chrbta.

Tym nechcem povedat, ze vy ako osoba neviete hrat bridge, ale asi neviete dobre sprostredkovat svoje vedomosti dalej. A taktiez silne pochybujem, ze ohovaranim byvalych ucastnikov si zrovna ziskate novych fanusikov, nadsencov pre bridge.

Ci som naozaj vedel najmenej o bridge pred Prahou, je urcite tazsie zistitelne ako to, kto dosiahol ake vysledky... Takze, ked si netrufate hodnotit vysledky z Prahy, ako si trufate hodnotit vedomosti pred Prahou na zaklade tych par stretnuti ??? Kolko ich bolo, desat, jedenast??? (btw. zaroven ste sa tu priznali, ze ste si ani nedali tu namahu zanalyzovat taky vyznamny turnaj, akym Praha bola.... a stale sa pytate, preco som odisiel??? (to zdaleka nebola jedina vec, co mi vadila na vasej technike ucenia))
 
 
# Re: odpoved od Vlada IrmanaEdo Velecký 2011-09-02 16:03
No hej. Vidiet, ze je to Tvoja skola. A nevie citat - lebo ja som nehodnotil jeho hru, ale jeho bridzove vedomosti.

Jedina vec, ktora ma z toho zaujima, je ta stredna skola. Na to si fakt nespominam. Rad by som vedel, o ktoru skolu slo, kedy sa to stalo a co takeho som urobil, ze pre mna uz vtedy zanechal bridz.
 
 
# RE: Re: odpoved od Vlada IrmanaMartin Hriňák 2011-09-02 18:02
Zaujimave, ze ked ma niekto "nespravny" nazor a suhlasi so mnou, tak je to moja skola... Myslim, ze aj za toto by sa urazil. On je samostatna osobnost, tento text mi poslal sam ako odpoved na moj odkaz na tento clanok...
 
 
# Re: odpoved od Vlada IrmanaEdo Velecký 2011-09-02 18:31
Charakterizoval som sposob podania jeho nazoru. A to, ze este stale nepochopil, ze som nehodnotil jeho hru. Je to konecne jasne napisane aj v mojom prispevku nad Irmanovym.

Kazdopadne by ma zaujimala ta stredna skola. Ja si pamatam jedinu strednu skolu, kde som bol ohladom bridzu, ale Irmana nie. Samozrejme, mohol tam byt, bol som tam len raz a mena ziakov som nepoznal. Velmi by ma zaujimalo, ci ide o tuto skolu a co som vykonal, ze preto prestal hrat bridz.
 
 
# Irmanove skoly a bridzove analyzyEdo Velecký 2011-09-03 08:40
Zacitujem povodny Irmanov text:

"Bridge som zanechal 2x. Ano 2x! Nie iba 1x, ako sa domnievate. Prvykrat to bolo este na strednej skole, kde bol tzv. "bridgovy kruzok". Uz tam som to kvoli vam raz zanechal. (Na to si uz asi nespominate...)".

Pytal som na tu strednu skolu 2krat. Odpoved sa asi nedozviem, ale aj tak je to zbytocne. Zbytocne preto, lebo co sa tyka skol, ohladom bridzu som bol v poslednych 20 rokoch len v topolcianskom gymnaziu a tam som hadam nic zleho nevykonal :-). Nebol som v ziadnej bratislavskej skole, toboz v gymnaziu, kam chodil Irman. Dostal som informaciu, ze Irman tento svoj zazitok spominal, ked bol na ME v Prahe a vtedy oznacil ineho bridzistu ako zodpovedneho za jeho zanechanie bridzu. Meno nie je dolezite, ale ide o kvalitneho ucitela, ktory cely zivot obetavo pracuje pre slovensky bridz. Cize nie ja si nepamatam, ale Irman.

Preco hovorim o Tvojej skole, Martin? Uvediem jeden vzorovy citat: "zaroven ste sa tu priznali, ze ste si ani nedali tu namahu zanalyzovat taky vyznamny turnaj, akym Praha bola.... a stale sa pytate, preco som odisiel???" Slovickom priznanie sa ohana rovnako ako ty. Pouziva rovnako ako ty slovicko priznanie na oznacenie normalnej informacie a tym z toho vyraba akysi priestupok, ba temer zlocin.

Este vecna poznamka ku analyzam. Analyza nie je ziadna malickost. To sa nerobi len tak, lusknutim prstov. Analyza je drina. Analyza vyzaduje iste nevyhnutne predpoklady. Analytik musi byt na mieste cinu. Len priamy kontakt s hrou a s hracmi umozni ziskat vsetky vstupne informacie. Analyzovat na zaklade zapisov je nepostacujuce. Dalej: hraci musia byt schopni s analytikom spolupracovat. To ti, co hrali v Prahe, urcite neboli. Nemali totiz este vyvinutu bridzovu pamat a casto si este vtedy nepamatali, co sa stalo v rozdani uz par minut po jeho skonceni a cudovali sa, ked som im hovoril, ze musia v sebe rozvijat moznosti ako si rozdania skusit zapamatat (schopnost pamatat si rozdania sa ziskava aj hracskou rutinou, je dost umerna bridzovym schopnostiam, ale samozrejme nie je to jediny predpoklad kvalitneho hraca). S takymito spolupracovnikm i by bol na tom analytik zle. Keby ich zacal spovedat, tak by obcas mozno potrebnu informaciu ziskal, ale tym by hracov len zatazil na ukor potrebnej relaxacie. Suhrn: analyza hry v Prahe bola technicky nerealizovateln a. Uplnou zahadou pre mna je to, ze na co by za danych okolnosti sluzila v druzstve zaciatocnikov, ale nemusim vediet vsetko :-).
 
 
# Reakcia 1. časťMartin Hriňák 2011-09-04 10:10
Martinova skola - asi tazko, mozno vas to prekvapi, ale ja a Martin sme nidky neboli nejaki velki priatelia okrem par futbalov na Matfyze mam pocit, ze sme sa ani nevideli od Prahy a link na vase ohovaranie mojej osoby bol jeho asi prvy kontakt na mna po vsetkych tych rokoch. Pred Prahou sme sa poznali asi iba z Mat. sustredeni .... a taktiez sme neboli nejaki "velki priatelia" tak, aby sme sa navzajom mohli ovplyvnovat v mysleni.
Hladanie "Martinovej Hrinakovej skoly" len na zaklade jedneho slovicka "priznanie" podla mna uz spada do istej formy paranoje z Martina. (inac mi s kludom povedzte, ake ine slovo som v tom vyzname mal pouzit .... nech sa poucim)

Takze tvrdite, ze moju hru nekritizujete??? Tzv. podla vas som hral dobre aj bez toho, aby som vedel, ktora je 4. najvysia karta z Qj109x (ako tam naznacujete) ???? Tak potom by som sa naozaj rad spytal, co su podla vas podstatne vedomosti pre dobru hru bridgu, ked netreba ani vediet postupnost kariet :-P. (znie mi to asi tak, ako keby niekto povedal, ze mozete dobre hrat sach bez toho, aby ste poznali figurky na sachovnici)

Dalsia otazka by mohla byt .... "Spominam si, ako raz vyniesol z QJ109x desiatku. Vraj stvrta zhora." nie je toto kritika hry nahodou??? Kde je hranica medzi vedomostami a hrou? Kritizovanie vynosu mi pride ako cista kritika hry!!!!

Mozete mi, prosim, vysvetlit, ako tieto vase dve citacie idu dokopy?: "Mozno vedel hrat karty, ale bridz nie." (tzn. tu jasne naznacujete to, ze som nevedel hrat bridge) a "lebo ja som nehodnotil jeho hru, ale jeho bridzove vedomosti." (tu zase hovorite, ze moju hru ste nekritizovali .... podla mna slova hru a hrat su odvodene od toho isteho ci nie?)

Kedze sme podla vas boli taki sprosti, ze nemalo zmysel pre vas robit analyzy nasich hier, tak sa nedivte, ze ani mne nedavalo zmysel pokracovat s vami v bridge....

Stredna skola .... ano spytali ste sa 2x, ale skuste si laskavo uvedomit, ze ja sa bridgu nevenujem, na tejto stranke nie som registrovany, takze vam asi nebudem schopny odpovedat do 10 minut ani do 1 dna. Nemam ani tel. cislo na Martina, jediny moj kontakt je cez FS, tzv. ja napisem odpoved na FS a on to musi okopirovat .... to jednoducho trva. Odpoved uz viete ... ale keby nahodou nie, tak ano, gymnazium grosslingova (tzv Gamca) (btw ina skola ako Martina, ktory asi ani nevie aku strednu skolu mam, preto vam nemohol odpovedat on), naschval som tam na zaver napisal, citujem:"(Teda nielen kvoli vam, ale aj kvoli vam, aby som neklamal.)" to bolo prave na margo toho, ze nie vy ste viedli ten kruzok, ale ten pan. (jeho snahu nepopieram) ....
 
 
# RE: Reakcia 1. časťigor trepáč 2011-09-06 19:59
...a čo vlastne druhýkrát vyviedol ten Edo? Niečo mu povedal? Alebo nepovedal? Alebo to nebol Edo? Alebo zato, že nespravil analýzu?
 
 
# Reakcia 2. časťMartin Hriňák 2011-09-04 10:13
Kedze toho ocividne nechcete nechat....... Tak vam poviem, ako to vidim ja, dobre viete, ze ani 1/3 vasich vyrokov tu na moju adresu nie je pravdiva. To, ze by som nevedel, aka karta je 4. najvyssia z QJ109x, nie je realne vzhladom na odohrate partie (spytajte sa svojho zdroja napr.).... To, ze to nebol ojedinely jav, tiez nie je pravda, ak by bola, tak tazko by sme mohli dosiahnut co i len take veci, ako sme dosiahli a urcite by ste nas nenominovali na prahu. Hrat hru sa neda bez vedomosti o hre .... Takze ked si netrufate kritizovat moju hru (ako ste sa priznali), tak nekritizujte laskavo ani moje vedomosti. (naopak, da sa zle hrat aj pri dokonalych vedomostiach), odohral iba jeden turnaj, zase klamnstvo."Irman bol jasny rekrut na jednu prilezitost" - zase zavadzate/klamate, ked sa spytate vasich zdrojov, tak vam jasne potvrdia, ze o bridge som mal zaujem viackrat. Citat:"Irman o bridzi nevedel dokopy nic a urcite vedel ovela menej ako ti, co zostali doma " - zase jasne klamnstvo vzhladom na zdokladovane vysledky + Kedze po Prahe som uz nehral, tak vase vedomosti su len z pripravy (z ktorej ste nas nominovali) a z Prahy, ktoru nehodnotite, kto ako hral, a napriek tomu si trufate dat taketo ostre vyjadrenie? Takto by sa dalo pokracovat dalej a dalej.

Dlho som nechapal, preco ste sa zacali takymito nezmyslami do mna menovite navazat.... a stale to nie uplne nechapem, ale pomaly zacinam, vzhladom na vase zdroje, ludia, s ktorymi sa stretavate. Takze ak zase raz budete mat potrebu ma poohovarat, tak si to s kludom urobte medzi 4 ocami (urcite si dobre podiskutujete) a nie na verejnej stranke. S bridgom uz dlho nemam nic spolocne, takze by som bol rad, ak by ste sa prestali vyjadrovat, vtahovat ma do vasich internych problemov.
 
 
# Re: reakcieEdo Velecký 2011-09-04 13:31
Citujem este raz: "Bridge som zanechal 2x. Ano 2x! Nie iba 1x, ako sa domnievate. Prvykrat to bolo este na strednej skole, kde bol tzv. "bridgovy kruzok". Uz tam som to kvoli vam raz zanechal. (Na to si uz asi nespominate...)"."

Zdoraznujem:
Uz tam som to kvoli vam zanechal.

K tomu rovnako ako ku ostatnym zdlhavym kluckam netreba komentar.

Ale este cosi dodam: mojim cielom nebolo Irmana urazit. Ak sa tak vsak napriek mojmu umyslu stalo, tak ma to mrzi. Nepochybujem, ze na sutazi (podobne ako ostatni) robil co mohol. Ale moje presvedcenie, ze o bridzi vtedy vedel (a samozrejme aj doteraz vie) biedne malo, ostava nezmenene.
 
 
# Raz staci...Martin Hriňák 2011-09-05 22:38
Myslim si, ze je nepodstatne, ci to bolo raz alebo dvakrat... Uz aj raz staci na to, aby sa clovek nad sebou zamyslel...

Tento posledny komentar bol velmi drzy a podla mna plne spada pod vas vyrok: "Myslel som, ze nebudem musiet na tomto webe povedat taku banalitu, ze osobne utoky nie su pripustne." Dovolim si este jeden vas citat: "Strategiou tohto webu je pri informovani o nejakej bridzovej udalosti zachovavat podla moznosti neutralny pristup." Toto ani nahodou neutralny pristup nie je! Verejny utok na niekoho slovami, ze vie o bridzi biedne malo, je ozaj neslusny a nevhodny...
 
 
# RE: RE: RE: RE: letmy pohladigor trepáč 2011-08-31 23:10
Martin, možno Ti nie je jasné, že som ukázal negáciu (a je jedno či sú dievčatá lepšie,len rovnaké alebo trochu slabšie) Tvojich výrokov....“. par strucka-ziak ma urcite vyssiu vykonnost ako vajdova-zavodska “.“.staci letmy pohlad na dlhodobe vysledky a vykonnostny rozdiel medzi spominanymi parmi je zrejmy a velmi velky”, tak potom je zbytočné sa ďalej baviť.
Letmý pohľad som čerpal zo stránok SBZ a NBC najmä http://www.bridgeclub.sk/index.php?option=com_content&task=category§ionid=6&id=25&Itemid=37 ( prvých 10 riadkov) a http://www.nbcsr.sk/
Čeložnice sa mi tam letmo nikde nevyskytli a Nitru som dal 2011. A nedal som tam Nitru 2010 nie zato, že by sa mi to nehodilo, ale zato, že som si ju ani nepozrel. Videlo sa mi to asi veľmi dávno, dal som len tie najnovšie. Ono naozaj voľakedy dávno títo dvaja boli lepší. V Tebe ten dojem zrejme zostáva.
Všetko však za chvíľu môže byť zase naopak. Viac sa ma dotklo to, čo sa mi tu snažíš posmievačne verejne podsunúť (akože Teba predsa niekto nedostane na fakty, Ty do toho vidíš cez úmysly) o nehodení sa. Družstvám som sa snažil vyhnúť, lebo tam sú aj druhí hráči. Ale videl som časť tréningového zápasu s Lozornom, ktorý sa družstvu s dievčatami vydaril- ten zas nespomínaš Ty. A čo keby som sa ja teraz opýtal : ale Tebe vlastne nešlo o to kto je lepší, chcel si len ukázať, že nominácia nie je dobrá, lebo si ju nerobil Ty, že? To je môj dojem, možno subjektívny...
 
 
# RE: RE: RE: RE: RE: letmy pohladMartin Hriňák 2011-09-01 21:01
Igor, pre mna boli klucove posledne zapasy, ktore som si pamatal. A tam to bolo pre mna dost jednoznacne. Co sa tyka nominacie, tak ak by to bolo na mne, urcite by som stanovil presne kriteria (ktorych navrh inak existoval a mozno aj je niekde na strankach NBC). a tym padom by som nerozhodoval SUBJEKTIVNE ja, ale OBJEKTIVNE vysledky.
 
 
# Pekne spísaná chronológiaMartin Hriňák 2011-09-22 21:24
Ivan Tatranský na stránke www.nbcsr.sk/ pekne spísal, ako sa všetko postupne vyvinulo. Odporúčam prečítať, je to zaujímavé čítanie.
 
 
# Re:vztahy SBZ a NBCEdo Velecký 2011-09-25 21:59
Zopakujem, co som uz niekolkokrat povedal: v SBZ si naozaj cenime, ze Ivan Tatransky naucil hrat bridz kopu mladych ludi. Bodaj by sme mali takychto ludi viac. Tento prinos I. Tatranskeho pre slovensky bridz pokladame za neocenitelny. Ale tu chvala konci.

Nech je prinos Tatranskeho akykolvek velky, nedava mu to pravo viest uz viacero rokov utocnu propagandistick u kampan proti vedeniu SBZ. Tato kampan je zalozena na klamstvach, polopravdach a hrubych urazkach mnohych ludi, ktori pritom urobili pre slovensky bridz nepochybne kus prace. Posledny clanok je zufalym pokracovanim v tejto kampani.

Vedenie SBZ zvolene na vcerajsej konferencii realisticky nepoklada za mozne urobit za minulostou ohladom vztahov SBZ-NBC nejaku hrubu ciaru, ale zaroven si uvedomuje, ze spolupraca s NBC je v prospech slovenskeho bridzu. Nevyhnutnou podmienkou akejkolvek fungujucej spoluprace je ukoncenie kampane vedenej funkcionarmi NBC proti SBZ. Cas potom pomoze aspon trochu zhojit rany, ktore v tomto boji rozdali a utrpeli obe strany. Je na vedeni NBC, ci konecne pochopi, ze tento boj nema zmysel. Kamarati byt nemusime a ani nebudeme, ale nevyhnutne treba prestat s touto ohovaracskou kampanou.

Ak tato ponuka isteho kludu nebude prijata, bude nam to sice luto, ale prezijeme to. Avsak verejne urazat SBZ, jeho vedenie a jeho clenov nenechame. Konferencia SZB rukolapne dokumentovala, ze mame siroku podporu clenov SBZ, ktori nas mimo ineho zaviazali chranit nasu organizaciu pred utokmi tohto druhu. A aj ju chranit budeme.

Je na vas, na vedeni NBC, co si vyberiete.


Este jednu vec by som rad pripomenul: moznost pridavania komentarov bola na web pridana s cielom aktivizovat diskusnou formou odborne diskusie. Nevadi, ze sa spomenu aj konflikty, ale cielom by malo konflikt vyjasnit a nie ho udrziavat a neustale prilievat olej do ohna. Hadky sice zvysuju citatelnost webu, ale urcite nezvysuju nasu hernu uroven. Ja osobne sa hadok nebojim , ale naozaj by som uvital, keby sme sa viac venovali na tomto webe odbornym temam ako stvavym textom tohto druhu, ktore nic neriesia, len rozostvaju a polarizuju.
 
 
# Výzva, nominácie, ...Tibor Menyhért 2011-10-07 07:57
Našťastie som prehliadol, že táto diskusia naďalej pokračuje, inak by som tu mal mnoho diskusných príspevkov, takto som vás ich ušetril :)

  • S vecným obsahom výzvy k mládeži súhlasím, jej forma však bola nešťastná. Podľa mňa stačilo zverejniť, že predsedníctvo vymenovalo za reprezentačného trénera mládeže Jana Tomčániho, napísať prípadné zdôvodnenie prečo práve jeho a samotné oslovenie potencionálnych reprezentantov ponechať na neho. Písal som to inde, Ján je určite na túto prácu kvalifikovaný.
  • Na rozdiel od Eda si nemyslím, že bolo chybou ísť na MEJ Praha, hoci som nikdy nespochybňoval jeho nominácie, bolo chybou nominovať pár Hriňák-Irman a keďže až na Irmana ich trénoval a poznal ich slabé a silné stránky, mal byť nehrajúcim kapitánom v Prahe, vedel by im lepšie poradiť a lepšie by ich koučoval. Už sa nepamätám, ale možno ísť nemohol.
  • Peking: Určite bolo správne poslať do Pekingu Albrychta, bol tam jedným z výkonnostne najužitočnejšíc h hráčov, prirodzene, že v súčasnosti, keď máme v mládežníckych kategóriách oveľa širšiu, ale stále nie dostatočne širokú základňu, tak by som nebol za nomináciu zahraničného hráča, jedine, že by s nejakým našim hráčom vytvoril pár o niekoľko tried prevyšujúci ostatné slovenské páry.
  • V každom prípade sú Strúčka a Žiak nádejní bridžisti, ale možno to povedať o všetkých nominovaných, pravdepodobne, ak by s reprezentačným trénerom komunikovali, možno by sme tam vyslali 4 páry.
  • Martin tu vyzdvihuje text, ktorý o Opatiji napísal Ivan Tatranský, presne takéto texty by si však Ivan mohol odpustiť, či z nich aspoň vypustiť všetky osobné útoky. Permanentne ľudí s ktorými chce (?) spolupracovať uráža a osočuje a potom sa čuduje, keď s ním spolupracovať odmietajú. Moja reakcia na uvedený článok je na adresemenyhert.6f.sk/index.php/reprezentacia/108-o-co-ide-panovi-tatranskemu.html
 
 
# RE: Výzva, nominácie, ...Martin Hriňák 2011-10-15 09:11
Tibor, nic v zlom, ale velmi ma udivuje, ako lahko hodnotis prazsku nominaciu, ked si tam ani nebol... Ked si pozries vysledky, tak lahko uvidis, ze to bol iny par, ktory bol vykonnostne na tom najslabsie... Ale to nie je dolezite, ze? Podla teba bola spravna jeho nominacia? Keby tam boli len tie 2 pary, tak vysledky by boli este horsie a nebolo by ani to jedno vitazstvo...
 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.