Nízkokalorická diéta Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
20. 03. 2011

Nízkokalorická diéta

Rozdával Juh, Sever-Juh v druhej hre Výnos – trefový dolník

Ako sa rozdanie hralo: Západ vzal prvý zdvih trefovým dolníkom a pokračoval trefami. Juh šnapol tretí tref, vyniesol srdce ku kráľovi stola a zahral ďalší tromf k esu. Keď Západ zahodil káro na druhé kolo srdcí, Juh sa musel zamyslieť.

Hlavný hráč videl, že musí odovzdať Východu jeden tromfový zdvih. Odovzdal už dva trefové zdvihy, takže si nemôže dovoliť stratiť káro.

Ak by hlavný hráč dovolil bezstarostne, aby mu Východ šnapol kárové eso alebo károvú dámu, Východ by mohol vrátiť tromf, aby odstránil posledný tromf stola. Potom by hlavný hráč napokon odovzdal kárový zdvih Západu.

NESMIE DAŤ NIČ

Záväzok sa dá splniť tak, že Východu nedáme nič. Juh vynesie káro ku kráľovi stola a vráti malé káro.

Východ nemôže nič získať šnapnutím, keďže Juh môže zahodiť károvú šestku. Svoje kárové honéry si odohrá po vytromfovaní. Preto Východ zahodil tref.

Hlavný hráč vzal zdvih károvou dámou, vyniesol pik k esu stola a vyniesol ďalšie malé káro. Východ ani teraz nemohol nič získať šnapnutím.

Keď Východ znovu zahodil, hlavný hráč vzal zdvih károvým esom a vyniesol z ruky posledné káro, aby si ho šnapol na stole. Východ mohol nadšnapnúť, ale to je jeho jediný tromfový zdvih.

Ak vás napadne nebezpečný pes, lepšie je dať mu kus nohavíc, než kus svalovej hmoty. Tento princíp platí aj pre toto naše rozdanie.

CELÉ ROZDANIE: