Zápis zo zasadania P-SBZ zo dňa 6.3.2011 Tlačiť E-mail
09. 03. 2011
Zápis zo stretnutia Predsedníctva SBZ

Miesto:    Michalovce
Dátum:    nedeľa, 6. marca 2011
Prítomní:    P. Belčák (PB), A. Zlacký (AZ), V. Belčák (VB), K. Lohay (KL), P. Mokráň (PM)


Program:

1/ Evidencia členov na rok 2011
2/ Kontrola prípravy Majstrovstiev SR 2011
3/ Liga 2011, zhodnotenie úvodu
4/ Voľba kapitána mládežníckej reprezentácie
5/ Pravidlá kandidatúry pre záujemcov o prácu v P-SBZ v ďalšom funkčnom období
6/ Medzinárodný seminár pre rozhodcov


Závery:

1/ AZ informoval, že bridžové kluby v KE, MI a BA odovzdali zoznamy členov na rok 2011 a uhradili zväzu vyzbierané členské príspevky. Dvanásť hráčov uhradilo členský príspevok na rok 2011 prevodom na účet ako individuálni členovia SBZ. Bridžový klub Junior zoznam členov SBZ nedodal, členské uhradili 3 členovia tohto klubu.

2/ VB informoval o stave príprav Medzinárodných majstrovstiev Slovenska. Hraciu miestnosť a ubytovanie máme zabezpečené v hoteli Satel. Na základe výsledkov osobného rokovania vychádzajú finančné podmienky výhodnejšie ako v roku 2010, ešte je potrebné dotiahnuť možnosť výhodnejšieho ubytovania pre mladších účastníkov priamo v hoteli. Máme potvrdených rozhodcov a VB potvrdil, že potrebné materiálové zabezpečenie donesie do Popradu košický klub.

3/ Druhá liga sa už rozbehla vo východnej konferencii prvými zápasmi. V západnej konferencii sa prihlásilo viac družstiev ako minulý rok, ale kapitáni sa v priebehu februára nepredložili zmysluplný návrh odohrania zápasov. Preto koordinátor rozhodol o hracom systéme na jar, ktorý rozpošle kapitánom a zverejní ako oznam na stránke SBZ.

Prvá liga, na rozdiel od predchádzajúcich ročníkov, začne jarným sústredením v Košiciach. Zmena sa týka aj hracej miestnosti, hrať sa bude na Jedlíkovej ulici. Kapitáni družstiev zatiaľ nenahlásili koordinátorovi požiadavky na ubytovanie.

4/ Na návrh PB odsúhlasilo (5x ZA) menovanie Jána Tomčániho za kapitána (NPC) slovenskej žiackej a juniorskej reprezentácie. Zároveň P-SBZ odsúhlasilo (5x ZA) znenie výzvy pre mladých s cieľom zmapovať ich záujem o dlhodobú a cielenú prípravu pod vedením Jána Tomčániho a poverilo PB jej zverejnením.

5/ Na najbližšej konferencii SBZ končí funkčné obdobie funkcionárov SBZ a uskutočnia sa voľby na ďalšie tri roky. P-SBZ odsúhlasilo (4x ZA, 1x ZDRŽAL SA), aby sa všetci členovia SBZ, vrátane existujúcich členov P-SBZ, ktorí majú záujem o prácu v P-SBZ,  prihlásili do konca júna 2011 a uviedli o akú oblasť majú prednostne záujem. Zoznam kandidátov bude zverejnený súčasne s oznamom o konaní konferencie.

6/ EBL v marci organizuje prvý seminár pre rozhodcov v Záhrebe. Prihlasovanie sa na tieto medzinárodné semináre je prostredníctvom národných zväzov. Tento rok EBL pripraví ešte jeden takýto seminár. PB informoval, že po predložení rozpočtu Bratislava ostáva naďalej jedným z kandidátskych miest a že o dejisku sa rozhodne po Záhrebe. Najlepší účastníci týchto seminárov sa budú môcť prihlásiť na oficiálny kurz rozhodcov, ktorý EBL organizuje každý párny rok.