Správny ťah v núdzi Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
06. 02. 2011

Správny ťah v núdzi

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre Výnos – srdcová trojka

Ako sa rozdanie hralo: Ako Západ bránite proti štyrom pikom. Vyniesli ste malé srdce a hlavný hráč na stole prepustil, váš partner zobral zdvih kráľom. Vrátil srdcového dolníka, ktorého hlavný hráč vzal na stole esom.

Hlavný hráč zahral pikové eso, potom vyniesol káro k esu stola, zahral zo stola malé káro, ktoré v ruke šnapol. Potom zahral srdcovú desiatku, aby vás dostal na zdvih dámou.

Dostali ste sa do kritického bodu. Hlavný hráč urobil elimináciu, ani na stole ani v ruke nemá červené karty. Ak by ste vyniesli srdce alebo káro, hlavný hráč môže šnapnúť na stole a z ruky zahodiť stratový tref. Ak vynesiete tref, môže urobiť zdvih na kráľa aj na dámu.

NA TÚTO SITUÁCIU BY STE MALI BYŤ PRIPRAVENÍ

Ak by ste pozerali dopredu, videli by ste do akej situácie sa dostávate. Viete, že keď vynesiete trefové eso alebo malý tref, hlavný hráč si poradí.

Šancu si vytvoríte, ak vynesiete trefového dolníka s nevinnou tvárou. Myšlienka je presvedčiť hlavného hráča, že ste vyniesli z J-10-x alebo J-10-x-x.

Ak hlavný hráč naletí na tento malý švindel, môže trefového dolníka prebiť v ruke kráľom a potom vráti tref a bude impasovať deviatkou. Toto by bolo správne zahranie, ak by ste ako Západ mali v ruke trefovú desiatku.

Teraz však Východ zoberie zdvih trefovou desiatkou a vráti tref k vášmu esu. Záväzok je porazený.

Keď ste v tiesni, pamätajte si jednu vec: Možno nikto iný nevie, že ste v ťažkostiach. Môžete sa z toho dostať, ak chladnokrvne urobíte správne zahranie.

CELÉ ROZDANIE: