Včasný zásah Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
06. 02. 2011

Včasný zásah

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre Výnos – piková dáma

Ako sa rozdanie hralo: Západ otvoril pikovou dámou a pokračoval pikom, Juh bol donútený šnapnúť. Hlavný hráč vyniesol srdce k deviatke stola a vyniesol zo stola malý tref.

Na Východe sedel priemerný hráč, ktorý pridal malý tref. Západ zobral zdvih esom, a keďže nemohol vrátiť káro, lebo by dal voľný impas, zahral ďalší pik.

Hlavný hráč šnapol a prešiel na stôl ďalším srdcom. Vrátil druhý malý tref a Východ zobral zdvih kráľom. Ale teraz už je po Kačinej svadbe - teda už je neskoro zahrať káro. Hlavný hráč naskočí károvým esom a na trefového dolníka zahodí zo stola stratové káro.

BEZCENNÝ KRÁĽ

Východ môže poraziť záväzok, ak naskočí trefovým kráľom hneď, keď hlavný hráč zahrá zo stola prvý tref. Východ musí vidieť, že jeho trefový kráľ je bezcenný, pokým Západ nemá v trefoch značnú silu.

Keď trefový kráľ zoberie zdvih, Východ môže okamžite otvoriť kára. Juh ešte nemá vypracovaný trefový zdvih, preto musí stratiť kárový zdvih a záväzok bude porazený.

Určitý typ zahrania je veľmi ľahký pre hlavného hráča, ale ťažký pre obranu. Dôležité je zobrať prvý zdvih v tej ruke, z ktorej sa dá zaútočiť na kritickú farbu.

CELÉ ROZDANIE: