Kope si vlastný hrob Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
30. 01. 2011

Kope si vlastný hrob

Rozdával Sever, obidve strany v druhej hre Výnos – trefová dáma

Ako sa rozdanie hralo: Východ vzal prvý zdvih trefovým esom a vrátil malý tromf. Juh zahral z ruky maký pik s povzdychom rezignácie, Západ zobral zdvih kráľom.

Západ vrátil tromf, potom hlavný hráč zahral srdcového kráľa a srdcové eso. Nič zaujímavé sa nestalo, farba vydá len jedno odhodenie.

Hlavný hráč vyniesol zo stola malé káro na expas k dáme, ale zdvih zobral Západ kráľom. Vrátil károvú deviatku a desiatku stola prebil Východ dolníkom. Mínus jeden.

"Obidva impasy aj expas nesedeli, srdcia sa podelili 5-1," trpko poznamenal hlavný hráč. "Niektorým ľuďom impasy sedia, ale mne nie!"

ZABUDOL NA TEN SPRÁVNY IMPAS

Hlavný hráč mal oči, ale nevidel. Prehliadol jediný impas, ktorý stál za to.

Bolo správne urobiť tromfový impas, pretože musel vytromfovať. Avšak po druhom kole tromfov mal Juh stiahnuť srdcového kráľa a potom vyniesť z ruky malé srdcre a impasovať desiatkou stola.

V našom prípade tento impas sedí. Hlavný hráč môže zahodiť z ruky dve kára na vysoké srdcia stola. Napokon si môže dovoliť odovzdať jeden kárový zdvih.

Hlavný hráč by splnil záväzok aj v prípade, že by srdcového dolníka mal Východ. Vtedy naňho Východ zoberie zdvih, ale v tom prípade srdcia nie sú rozdelené horšie, než 4-2. Srdcové A-Q-7 stola sa postarajú o tri kára v ruke.

Niektorí ľudia sú stále nešťastní. Pri bridžovom stole sú schopní nájsť spôsob, ako padnúť záväzok, aj keď existuje jednoduchý spôsob na jeho splnenie.

CELÉ ROZDANIE: