Komentár ku baráži 2011 Tlačiť E-mail
Napísal Vojtech Belčák   
23. 01. 2011
Cassovia a Inter staronovými účastníkmi I.SBL v ligovom ročníku 2011
 
 
Ako je bridžovej verejnosti známe, v ligovom ročníku 2011 dôjde k zvýšeniu počtu účastníkov I. SBL zo 6 na 8 družstiev. O tie 2 miesta sa uchádzali štyri družstvá - piate a šieste družstvo z I. SBL 2010 (Cassovia a Inter) a druhé družstvá z obidvoch konferencii II. SBL 2010, RGB a Zemplín). V sobotu 22.1.2011 sa konal v Žiline záverečný turnaj všetkých družstiev, ktorý sa skončil veľmi tesným výsledkom na prvých troch miestach. Posúďte to sami. Konečné poradie je:
 
Cassovia  (Mirko Horňák, Alexander Belyus, Oto Gabrik, Tibor Menyhért)          48 VP
Inter ( Pavel Mokráň, Eva Suchá, Igor Dula, Ján Nižnanský)                                47 VP
RGB  (Ivo Švec, Peter Belčák, Ladislav Golovkov, Jozef Gajdoš)                          46 VP
Zemplín (Ján Biačko, Július Sabadoš, Ľudovit Faltus, Daniela Drotárová)           39 VP
 
Pred posledným rozdaním sa zdalo celkové víťazstvo Cassovie neodvrátiteľné a jasným druhým postupujúcim bolo družstvo RGB. 11 impový zápis Interu s Cassoviou a mínusový 7 impový zápis RGB so Zemplínom poriadne zamiešalo s poradím. Ale aj o tom je bridž. Blahoželáme postupujúcim.
 
Záverečný turnaj riadil a zvládol na výbornú Adam Kubica, ktorý aj vďaka bezproblémovému priebehu zápasov a vysokej disciplinovanosti jeho aktérov mal uľahčenú úlohu. Hracie prostredie a vlastná organizácia turnaja zodpovedali dôležitosti podujatia. Podrobné výsledky v tabuľkovej forme pripájam.
 
Žilina 22.1.2011
 
Vojtech Belčák – koordinátor SBL
 
 

Ďalšie články na túto tému: