Využívajte všetky informácie Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
15. 01. 2011

Využívajte všetky informácie

Rozdával Juh, Sever-Juh v druhej hre Výnos – pikový kráľ

Ako budete zohrávať, keď sa kára delia 2-1?

Ako budete zohrávať, keď sa kára delia 3-0 (s troma u Západu)?

Keď sa kára delia 2-1, nemáte problémy. Po zobratí pikovým esom hráte eso a kráľa kárového, prejdete na stôl károvou deviatkou, šnapujete v ruke pika, hráte srdcové eso a potom kráľa srdcového. Teraz malé srdce zo stola. Ak Východ prizná, impasujete. Ak impas sedí, už ste splnili. Ak impas nesedí, Západ musí zahrať do čiernej farby a tým vám dá dvanásty zdvih.

Keby Východ mal len dve srdcia a na tretie by niečo zahodil, máte niekoľko spôsobov splnenia: napríklad vziať zdvih dámou a vpustiť Západ na výnos srdcovým dolníkom. Alebo zobrať srdcovou dámou, odohrať si trefové eso, šnapnúť na stole srdce a hrať zo stola tref na expas. Západ máte spočítaný - mal sedem-osem pikov, štyri srdcia a káro, nemôže mať dva trefy.

Keď má Západ tri kára, je to rovnako jednoduché. Tri razy tromfujete a hráte analogicky. Viete predsa, že Západ nemôže mať dlhé piky, tri kára, štyri strcia a ešte trefy.

ČO AK MÁ TRI KÁRA VÝCHOD?

Treba samozrejme vytromfovať, zahrať srdcové eso a srdcového kráľa, potom malé srdce zo stola k dáme. Ak srdcový dolník nevypadne, šnapujete srdcovú desiatku na stole a zahráte pikovú desiatku, z ruky zahodíte trefa. Aj ak by pikového dolníka pridal Východ, zostáva vám šanca trefového impasu.

CELÉ ROZDANIE: