Budete hrať na 90%-nú alebo 100%-nú šancu? Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
09. 01. 2011

Budete hrať na 90%-nú alebo 100%-nú šancu?

Rozdával Juh, Sever-Juh v druhej hre Výnos – trefová šestka

Ako sa rozdanie hralo: Východ položil do prvého zdvihu trefového kráľa a Juh zobral zdvih esom. Vyniesol káro k dáme stola a potom zahral kárové eso. Západ zahodil srdce a hlavný hráč začal uvažovať.

Vyniesol zo stola malé srdce na impas, desiatku prebil Západ kráľom. Západ si odohral trefovú dámu a zahral ďalší tref k dolníkovi hlavného hráča.

Teraz hlavný hráč prešiel károm na stôl a zahral srdcového dolníka na impas. Prirodzene, Západ vzal srdcovou dámou a odohral si zvyšok trefov, záväzok bol porazený.

NEOBYČAJNÉ ZAHRANIE

Hlavný hráč nepotreboval hádať impasy alebo spoliehať sa na rozdelenie kariet u súperov. Mohol si zaistiť svoj záväzok proti akýmkoľvek rozlohám správnym zahraním kár.

Po získaní prvého zdvihu trefovým esom, hlavný hráč mal vyniesť károvú desiatku a ak Západ pridá malú, pridať zo stola taktiež malú. Tým by si zaistil štyri kárové zdvihy.

Záväzok by mu zaistili na 100% štyri kárové zdvihy, dva pikové, dva trefové a jeden srdcový zdvih.

Už je to viac ako dvetisíc rokov, čo Gréci prišli na to, že celok je väčší, než akákoľvek jeho časť. Aplikované na zohrávku, zahranie ktoré funguje na 100% je lepšie, než zahranie, ktoré je úspešné v 90% prípadov.

CELÉ ROZDANIE: