Dôležité je spojenie Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
28. 11. 2010

Dôležité je spojenie

Rozdával Východ, Sever-Juh v druhej hre Výnos – pikový dolník

Ako sa toto rozdanie hralo: Západ vyniesol pikového dolníka a dámu stola Východ rýchlo prikryl kráľom. Hlavný hráč prepustil prvé dva pikové zdvihy, tretí vzal esom.

Hlavný hráč potom zahral kárové eso a kárového dolníka. Východ nevzal. Hlavný hráč odovzdal tretí kárový zdvih a Východ vyniesol trefového kráľa. Hlavný hráč vzal esom a vyniesol srdcovú dámu.

Východ odmietol srdcovú dámu a potom aj srdcového dolníka. Vzal tretie srdce a vrátil svoje posledné srdce. Obrancovia mali doteraz dva piky, káro a srdce. Hlavný hráč musel nakoniec odovzdať tref.

ŽIADNY POVRÁZOK

Hlavný hráč urobil chybu, keď odovzdal kárový zdvih bez toho, že by ho mal priviazaný nejakým povrázkom. Po zobratí tretieho zdvihu pikovým esom, hlavný hráč by mal vyniesť kárového dolníka bez toho, že by predtým odohral kárové eso. Prevezme kárového dolníka dámou stola a postaví Východ pred výber.

Ak Východ vezme prvé káro, Juh si ľahko odohrá zvyšok farby. Ak Východ odmietne prvé káro, hlavný hráč vynesie zo stola károvú desiatku.

Východ musí hrať znovu malú a kárová desiatka berie zdvih. Teraz hlavný hráč vynesie zo stola tref a impasuje v ruke úspešne dámou.

Hlavný hráč si potom odohrá kárové eso a hrá srdcia, aby získal tri srdcové zdvihy. Záväzok splní tromi srdcami, tromi kárami, dvomi trefami a pikom.

Jedným spôsobom, ako zostať bohatý, je priviazať si motúzik na všetko, čo darujete. Pamätajte na to, ak niekedy zbohatnete, ale hlavne na to pamätajte pri bridžovom stole.

CELÉ ROZDANIE: