Neobyčajný impas dáva šancu Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
31. 10. 2010

Neobyčajný impas dáva šancu

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre
Výnos – trefová dáma

Ako sa toto rozdanie hralo: Západ vyniesol trefovú dámu, Východ zahodil pik. Hlavný hráč vidí, že má osem zdvihov vo vysokých kartách a že v trefoch nemôže vypracovať deviaty zdvih.

Najlepšia šanca Juhu bola získať zdvih na károvú dámu. Zobral prvý zdvih trefovým esom, vyniesol káro k esu stola a vrátil desiatku károvú na expas k svojej dáme.

Toto zahranie by bolo úspešné, ak by kárového kráľa mal Východ, ukázalo sa však, že ho mal Západ. Hlavný hráč preto získal len osem zdvihov a bolo to mínus jeden.

HLBOKÝ IMPAS

Hlavný hráč mal lepšiu šancu, ak by robil hlboký impas v kárach. Vynesie malé káro z ruky a impasuje na stole desiatkou.

Toto vypracuje zdvih okamžite, ak Západ má kárového dolníka. Šanca, že Západ má kárového dolníka je rovnaká, ako šanca že Východ má kráľa.

Ak desiatku stola vezme Východ dolníkom, hlavný hráč ešte stále nič nestratil. Môže stiahnuť kárové eso a neskoršie zahrať z ruky malé káro. Toto zahranie bude úspešné, ak ktorýkoľvek zo súperov začínal s K-x-x v kárach.

Napríklad v tomto rozdaní impas károvej desiatky dá zdvih na dolníka Východu. Srdcový návrat berie hlavný hráč na stole a odohrá kárové eso. Do ruky sa dostane pikom a vynesie malé káro, ktoré Západ musí zobrať kráľom. Teraz kárová dáma Juhu zoberie deviaty zdvih.

Nie je vždy ľahké hrať farbu správne. V tomto rozdaní aj veľa skúsených hráčov zohrá kára nesprávne.

CELÉ ROZDANIE: