Neskočte na návnadu Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
31. 10. 2010

Neskočte na návnadu

Rozdával Sever, Sever-Juh v druhej hre
Výnos – srdcová dáma

Ako sa toto rozdanie hralo: Západ vyniesol srdcovú dámu. Hlavný hráč vzal na stole kráľom a z ruky zahodil tref. V druhom zdvihu vyniesol malé káro ku kráľovi v ruke.

Západ bol pripravený na toto zahranie a pripravil si obožranú návnadu. Na kárového kráľa hlavného hráča jednoducho zahral dvojku.

Neprehliadnite náhodou slovo "jednoducho". Západ nezahral károvú dvojku po váhaní alebo priveľmi rýchlo alebo lišiacky. Zahranie urobil jednoducho, normálne.

Západ nedúfal, že mu hlavný hráč prehltne návnadu, keďže jeho licit ukazuje, že kárové eso by mal mať on. Nič však nedá za to, ak to skúsi.

PREHLTOL NÁVNADU AJ S HÁČIKOM

Hlavný hráč prehltol návnadu a chytil sa na háčik. Stiahol dve kolá tromfov a vyniesol zo stola druhé káro. Toto dalo Západu dva kárové zdvihy.

Hlavný hráč nebol odkázaný na toto nezmyselné zahranie. Po zobraní zdvihu károvým kráľom mal stiahnuť pikové eso, vyniesť tref k esu stola, na srdcové eso zahodiť z ruky tref a šnapnúť v ruke tref. Potom vynesie tromf k deviatke stola a šnapne ďalší tref.

Keďže trefy boli rozdelené 3-3, posledný tref stola vyrástol. Hlavný hráč vynesie tromf ku kráľovi stola a na sedmičku trefovú zahodí z ruky káro.

Len ak sa trefy nepodelia 3-3, bude hlavný hráč donútený skúsiť druhý expas v kárach.

Nehanbite sa použiť aj bláznivú návnadu na svoj háčik. Napokon, Vy tú návnadu hltať nebudete, a nikde nie je napísané, že ju súper nezhltne.

CELÉ ROZDANIE: