Technické poznámky ku I. lige Tlačiť E-mail
08. 10. 2010
Aj na jesennom kole I. ligy budú použité bridžmejty a počítačom miešané rozdania a vyhodnotený Butler.

Z časových dôvodov budú na každé kolo miešané len dve sady rozdaní, pre každú miestnosť jedna a rozdania budú kolovať z vyššieho stola na nižší, z 1. na 3. v rámci otvorenej a zatvorenej miestnosti. Počiatočné rozmiestnenie boardov na jednotlivých stoloch: 1. 1-4, 2. 5-7, 3. 8-10. V druhom polčase 1. 11-14 2. 15-17 3. 18-20.

Ak má mať použitie bridžmejtov  zmysel, hráči by mali pokladať zadanie výsledku do bridžmejtu za prvotné a zápis do vlastného zápisového lístka len za pomocnú evidenciu, pre kontrolu prípadných nezrovnalostí. Po polovici a skončení zápasu možno pre každý zápas vytlačiť podrobný protokol, kde si možno rýchlo skontrolovať, či výsledky zapísané do bridžmejtov súhlasia s výsledkami v súkromnom zápisovom lístku. Navrhujem, aby kapitáni podpisovali protokol zápasu vytlačený zo skórovacieho programu a nie vlastné zápisové lístky.

Keďže vo všetkých zápasoch budú rozdania zdieľané s ostatnými družstvami, začiatky zápasov a nástup na druhý polčas musia byť synchrónne, čiže nemožno začať nejaký zápas skôr než ostatné.

Vypracoval Tibor Menyhért

Schválil koordinátor ligy Vojtech Belčák
 

Ďalšie články na túto tému: