Neponáhľajte sa s impasom Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
19. 09. 2010

Neponáhľajte sa s impasom

Rozdával Sever, obidve strany v druhej hre
Výnos – kárový dolník

Ako sa rozdanie hralo: Nie je potrebné hrať v prvom zdvihu zo stola károvú dámu. Necítili by ste sa hlúpo, ak by Východ mal singl kráľa?

Záväzok je neporaziteľný bez ohľadu na rozlohu súperov, ak zahráte zo stola malé káro a zdvih vezmete v ruke károvým esom.

Musíte urobiť elimináciu trefov, aby Východ nemal bezpečný návrat. Vyneste tromf k sedmičke stola a šnapnite v ruke tref. Potom prejdite na stôl druhým tromfom a šnapnite v ruke druhý tref. Znovu prejdite na stôl tromfom a šnapnite v ruke posledný tref stola. Trefy sú eliminované.

HLBOKÝ IMPAS

Teraz ste pripravení vyniesť srdce. Ak Západ pridá malú, impasujte hlboko deviatkou. Ak Západ položí srdcového dolníka, môžete impasovať dámou stola.

V každom prípade, Východ síce môže vziať zdvih, ale nemôže si dovoliť vrátiť srdce, keďže to dáva stolu voľný impas. Ak Východ vráti káro, kárová dáma stola získa zdvih. Ak Východ vráti tref "do dvojitej šikeny", šnapnete na stole a z ruky zahodíte stratovú kartu.

Záväzok je istý bez ohľadu na to, čo Východ urobí a bez ohľadu na to, ako ležia u súperov karty.

Môžete padnúť, ak by ste v prvom zdvihu dali zo stola károvú dámu a zoberiete esom, ak Východ dá kráľa. Západ sa dostane dvakrát do ruky na kára a môže dvakrát podohrať srdcia. Toto dáva Východu šancu dostať dva srdcové zdvihy.

V niektorých prípadoch nie je treba ponáhľať sa s impasom. Najprv pripravte javisko (eliminácia) a až potom pomýšľajte na impas.