Hráte škrupinky? Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
04. 09. 2010

Hráte škrupinky?

Rozdával Sever, Sever-Juh v druhej hre
Výnos – piková dáma

Ako sa rozdanie hralo: Západ vyniesol pikovú dámu a pokračoval pikami, pokým Juh nešnapol tretie kolo. Hlavný hráč správne nevidel dôvod dávať zo stola kráľa, lebo si bol istý, že eso má Východ.

Juh si povedal: "Prečo by som mal hádať, ktorý impas sedí? Jednoducho skúsim obidva, to má šancu 75%."

Celkom spokojný so svojou prezieravosťou, hlavný hráč vytromfoval, odohral kárové eso a skúsil impas károvým dolníkom. Východ vzal zdvih károvou dámou a bezpečne zahral pikové eso. Neskoršie sa hlavný hráč pokúsil o trefový impas a keď ani ten nesedel, bolo to mínus jeden.

ZLÝ DEŇ

Juh potriasol skormútene hlavou. Bol to zlý deň a radšej mal zostať v posteli s vankúšom natiahnutým cez hlavu. Možno niekedy inokedy by impasy sedeli.

Ako ste si už iste všimli, Juh naletel na starý trik so škrupinkami keď predpokladal, že niektorý impas sedí. My cynici vieme, že väčšinou nič nesedí, ale záväzok by sme aj tak splnili.

Po šnapnutí tretieho pika hlavný hráč by mal vytromfovať v troch kolách, končiac na stole. Potom vynesie zo stola pikového kráľa a z ruky zahodí tref. Toto dáva Východu zdvih, ale Východ zaňho vďačný nebude.

Východ musí vrátiť káro alebo tref, pričom v obidvoch farbách dáva stolu voľný impas. Namiesto výberu impasu, Juh musí dôverovať výberu svojho súpera. Spôsob ako vyhrať v hre so škrupinkami je ten, že podvodníkom budete vy.

Proti škrupinkárovi nemôžete vyhrať, pretože neexistuje niečo také, ako správna škrupinka. Hľadaná minca nie je pod žiadnou škrupinkou. Škrupinkár ju skryl v ohybe prsta. Nedajte sa škrupinkárovi nachytať ani pri bridži.