Zápis zo zasadania P-SBZ zo dňa 18.6.2010 Tlačiť E-mail
02. 07. 2010

Zápis zo stretnutia Predsedníctva SBZ

 

Miesto:             BA (PB, PM), prostredníctvom konferenčného hovoru (VB, KL, AZ)

Dátum:             piatok 18. júna 2010

Prítomní:          P. Belčák (PB), V. Belčák (VB), K. Lohay (KL), P. Mokráň, (PM), A. Zlacký (AZ)

Neprítomný    

 

Program:

 

1/ kontrola pripravenosti Majstrovstiev SR 2010 v Poprade a konferencie SBZ

2/ diskusia k možnému zverejneniu listu PB adresovanému Ivanovi Tatranskému a NBC a verejné vysvetlenie postoja pre členov SBZ

3/ ukončenie diskusie k návrhu materiálnej podpory pre nové kluby

4/ diskusia

 

 

Závery:

 

1) AZ a VB zhodnotili stav organizačnej prípravy Majstrovstiev Slovenska ako uspokojivý. AZ do konca júna potvrdí ešte raz do Hotelu Satel objednávku SBZ na prenájom sálu na termín podujatia a zistí podmienky ubytovania v hoteli Gerlach.

PB doplní do tlačených pozvánok odkazy na linky týkajúce sa Majstrovstiev Slovenska a rozpošle ostatným členom P-SBZ, aby ich v aktualizovanej podobe rozdávali na letných podujatiach, ktorých sa zúčastnia.

 

Pravdepodobný termín konferencie SBZ bude v sobotu, 28. septembra, po skončení párového turnaja. Do úvahy prichádza ešte uskutočniť konferenciu aj v piatok, 27. septembra. Po odsúhlasení definitívneho termínu PB nechá zverejniť pozvánku na konferenciu a jej program na webovej stránke SBZ. Správu o činnosti SBZ od ostatnej konferencie pripraví PB.

 

2) Členovia P-SBZ dostali na vedomie list PB, ktorý adresoval v apríli Ivanovi Tatranskému a odsúhlasili jeho zverejnenie na stránke SBZ (5x ZA). Počas diskusie členovia P-SBZ potvrdili postoj vychádzajúci z bodu 8 zápisu zo schôdze P-SBZ konanej v dňoch 11. a 15.12.2009: „Pri spolupráci so žiakmi a juniormi združenými v NBC chce P-SBZ aj v roku 2010 uprednostňovať ich účasť na slovenských podujatiach, ktoré bude P-SBZ organizovať (odpustením vložného) alebo kde prevezme záštitu (príspevkom na vložné a dopravu)“.

 

P-SBZ poverilo AZ, aby v krátkom čase zorganizoval stretnutie so zástupcami NBC, ktoré mejlom inicioval Ivan Tatranský. Stretnutie sa má uskutočniť v termíne, keď AZ bude v Bratislave a zúčastnia sa ho PB a AZ za SBZ a takisto dvaja zástupcovia vedenia NBC.

 

3) VB pripravil materiál týkajúci sa podpory zo strany SBZ, jej foriem a podmienok jej využitia, pre nové bridžové kluby na Slovensku. Členovia P-SBZ dokument pripomienkovali a AZ ho označil za jeden z prelomových predpokladov, či už pre znovuoživenie klubového bridžu v mestách, kde hráči žijú ako aj pre rozširovanie bridžu do miest, kde sa v budúcnosti nájde niekoľko nadšencov. Členovia P-SBZ odsúhlasili zverejnenie výsledného dokumentu (5x ZA).

 

4) P-SBZ od ostatnej schôdze hlasovaním odsúhlasilo:

- v dňoch 7.-8.4.2010 – podmienky účasti slovenského reprezentačného družstva na jubilejných 50-tych ME družstiev v Ostende (Belgicko)

- v dňoch 14.-15.4.2010 – zloženie slovenského reprezentačného družstva na ME v Ostende

- v dňoch 18.-21.5.2010 – podmienky účasti a zloženie slovenskej reprezentácie na ME žiackych a juniorských párov v Opatiji (Chorvátsko)

 

PB sa prítomným poďakoval za plodnú diskusiu na schôdzi, poprial KL a ostatným reprezentantom, aby dôstojne reprezentovali SBZ a Slovensko na kontinentálnych podujatiach a príjemné prežitie letného obdobia.