Viera v impasy je nákazlivá Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
12. 06. 2010

Viera v impasy je nákazlivá

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre
Výnos – trefová dáma

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč šnapol druhý tref a rafinovane vyniesol z ruky kárového dolníka. Ak by Západ pridal malú, "usušil" by svoje eso. Západ však bol dosť starý na to, aby na takúto elementárnu fintu skočil. Zobral károvým esom a vyniesol ďalší tref.

Hlavný hráč znovu šnapol a vyniesol malé káro, ktoré si šnapol na stole, aby mohol impasovať piky. Juh si pomyslel, že nie každý by vymyslel taký vtipný spôsob, ako sa dostať na stôl na pikový impas.

IMPAS NESEDÍ

Nanešťastie pre Juh, impas nesedel. Západ vyniesol ďalší tref a Juh musel znovu šnapnúť. Výsledkom bolo, že Juh stratil po jednom zdvihu v každej farbe a bolo to mínus jeden.

Pikový impas bol samozrejme prelud. Hlavný hráč tento impas absolútne nepotreboval.

Hlavný hráč začal dobre vyrazením kárového esa. Keď však šnapol vrátený tref, hlavný hráč mal odohrať dve kolá tromfov a potom odohrať svoje štyri kára a zahodiť na ne štyri piky stola.

Západ môže šnapnúť srdcovou dámou kedykoľvek sa mu zapáči, ale nemôže zabrániť tomu, aby hlavný hráč zahodil štyri piky stola na svoje štyri kára, aby potom na stole šnapol posledným tromfom pikovú dámu.

Najviac nákazlivou vecou na svete je viera, ktorú má väčšina bridžových hráčov v impasy. Spoliehajú sa na tento nástroj, aby kompenzovali zlý licit a liečili si bolenie hlavy, smutné však je, že ich viera je často sklamaná.