Výnos prezrádza veľa Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
05. 06. 2010

Výnos prezrádza veľa

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre
Výnos – piková dvojka

Ako sa rozdanie hralo: Západ vyniesol pikovú dvojku a pozorný hlavný hráč už toho vedel dosť. Bolo mu jasné, že Západ nevynášal z dubla, ani nemohol mať pikovú dĺžku vzhľadom na kontru Východu (táto kontra žiadala pikový výnos.)

Záver bol jednoznačný. Západ vyniesol singl pik. Teraz sa slem dal splniť, ak sa trefová dáma bude slušne správať.

Hlavný hráč vzal prvý zdvih pikovým esom na stole a stiahol štyri kolá tromfov, zo stola odhadzoval piky. Potom stiahol eso a kráľa v trefoch, potom zahral kárového kráľa.

KĽÚČOVÉ ODHODENIE

Hlavný hráč potom vyniesol kárového dolníka a prevzal ho na stole károvou dámou. Zo stola vrátil trefového dolníka. Východ pridal malý tref a hlavný hráč si vydýchol, keďže sa mohol zbaviť karty, ktorú už v ruke nechcel mať.

Ak ste na to ešte nedošli, chvíľu porozmýšľajte a až potom čítajte ďalej. Čo by mal Juh zahodiť?

Správne. Juh musí zahodiť kárové eso!

Západ berie zdvih trefovou dámou a musí vrátiť buď tref, alebo káro (pretože už nič iné nemá). V každom prípade stôl získa zdvihy na károvú desiatku a trefovú desiatku a Juh zahodí dva stratové piky, čím splní kontrovaný slem.

Jedna vec, ktorú môžete bezpečne povedať o výnose dvojky je, že to nie je vyššia karta z dubla. Toto nemusí znieť ako objav roka, ale niekedy je táto informácia nad zlato.