Nečakajte, hrajte správne hneď Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
29. 05. 2010

Nečakajte, hrajte správne hneď

Rozdával Sever, Sever-Juh v druhej hre
Výnos – srdcový dolník

Ako sa rozdanie hralo: Západ otvára srdcovým dolníkom, zdvih beriete esom. Odhody na vysoké trefy vám nepomôžu, pretože stále vám bude hroziť strata dvoch kárových zdvihov.

Keď by ste mohli čakať do 20.12.2012, vytromfovali by ste a zahrali by ste kárové eso a potom malé káro. Všetky kára by vypadli a vašim súperom by dupkom vstali vlasy.

Dnes by to však bolo chybné zahranie. Stratili by ste dva kárové zdvihy, pretože farba sa nedelí priaznivo.

Dnes by ste mali v druhom zdvihu šnapnúť v ruke srdcovú dámu, stiahnuť tromfy esom a kráľom, zahodiť tri kára z ruky na vysoké trefy a šnapnúť si v ruke tref. Tým ste eliminovali dve vedľajšie farby a vytvorili ste si scénu pre kľúčové zahranie.

TERAZ VYNESIETE KÁRO

Vyneste z ruky káro. Plánujete zahrať malú, ak dá Západ honéra, ak však Západ zahrá osmičku, chcete pridať deviatku.

Ak sa kára delia 2-2, je úplne jedno, či vydáte prvý alebo druhý kárový zdvih. Ak sa však kára delia 3-1, určite vás poteší, ak súper vezme káro na singl honéra.

Napríklad v tomto prípade, Východ vezme zdvih singl dámou károvou. Teraz musí vrátiť tref alebo srdce do vášho dvojitého šikénu. Umožní vám to šnapnúť na stole a z ruky zahodiť stratové káro. Klasické zahranie - eliminácia a nútený výnos.

Niektorí bridžoví hráči sa tešia na magický dátum 20.12.2012, keďže istý numerológ predpovedá, že od tohto dátumu sa budú všetky farby deliť priaznivo. Pozor však, iní veria, že v tento deň nastane koniec sveta.