Zahranie v správnom poradí Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
15. 05. 2010

Zahranie v správnom poradí

Rozdával Sever, Sever-Juh v druhej hre
Výnos – srdcový dolník

Ako sa rozdanie hralo: Juh berie zdvih srdcovým esom a môže napočítať jedenásť zdvihov na vysoké karty. Potrebuje zdvih naviac v trefoch alebo kárach. Kárový impas má väčšiu šancu, ale Juh by sa mal najprv pokúsiť o dvanásty zdvih v trefoch.

Juh vytromfováva, na tretí tromf odhadzuje zo stola srdce. Odohrá si v ruke srdcovú dámu, potom hrá trefové eso a trefového kráľa. Potom zahodí posledný tref z ruky na srdcového kráľa stola a šnapne si v ruke tref. Ak by sa trefy u súperov delili 3-3, posledný tref stola by bol vypracovaný a slem by bol doma.

Trefy sa nepodelili, ale Juh sa môže pokúsiť o dvanásty zdvih v kárach. Hlavný hráč vie, že Východu zostali v ruke len kára, takže slem už je istý.

HLBOKÝ IMPAS

Juh vynáša z ruky káro a plánuje pridať zo stola deviatku, ak Západ zahrá malú. Východ zoberie zdvih dolníkom, ale musí zahrať káro do A-Q stola. Ak Západ položí károvú desiatku, hlavný hráč zahrá zo stola dámu. Východ zoberie zdvih kráľom, ale potom musí zahrať káro do A-9 stola. V každom prípade stôl dostane voľný impas, a slem je doma.

Po stiahnutí tromfov, hlavný hráč by padol, ak by hral kárový impas pred zahraním trefov. Východ by mohol bezpečne vrátiť tref a Juh by musel odovzdať ešte jeden kárový zdvih.

Keď máte dve alebo tri možné zahrania, urobte najprv to správne zahranie. Ak nebude úspešné, stále sa ešte môžete pokúsiť o druhé zahranie.