Vrásky alebo úspech Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
08. 05. 2010

Vrásky alebo úspech

Rozdával Juh, obidve strany v prvej hre
Výnos – piková štvorka

Ako sa rozdanie hralo: "Prepustila som prvý pik, zobrala som druhý pik a zahrala som srdce. Východ vzal eso a vrátil pik k môjmu esu."

"Západ zahodil tref bez akéhokoľvek zaváhania a potom zahodil káro po chvíľke váhania. Napokon som sa pokúsila o trefový impas, Západ vzal kráľom, odohral si piky a bolo po partii."

"Môj partner pochválil Západ za rýchle zhodenie trefa, čím si vysingloval kráľa. Potom môj partner zazrel na mňa a povedal: Ak nevieš uhádnuť singla kráľa, nedostávaj sa do takej pozície!"

"Je nejaký istý spôsob, ako uhádnuť singl kráľa?"

MYSLEL TO INAK

Áno - nazrieť do kariet. Ale také veci slušné dievča nerobí. Partner mal na mysli niečo iné.

Záväzok nemôžete splniť, ak má Západ obidve chýbajúce vysoké karty. Nemôžete prehrať, ak trefového kráľa má Východ. Problém nastáva iba vtedy, keď trefového kráľa má Západ a Východ má srdcové eso.

Po zobraní druhého zdvihu pikovým kráľom, vyneste káro k esu stola a skúste trefový impas. Západ zoberie zdvih, ale jeho ruka je potom mŕtva. Neskoršie môžete vyraziť srdcové eso a záväzok pohodlne splníte.

Rozmýšľanie nad ťažkou zohrávkou ako je táto by mohlo spôsobiť vrásky na dievčenskej tvári. Opýtajte sa partnera, či chce aby ste vyzerali pekne, alebo aby ste plnili tri bez tromfov.

"Vysvetlite mi, prosím," vraví rozčarovaná dievčina, "prečo môj partner hovorí pekné veci súperom a mne hovorí nejaké také divné veci, ako po tejto zohrávke?"